Rozlacza sluchawke BT jak odbieram polaczenie

• 19 Odpowiedzi
  • 4379 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline gregorb

• 360
Rozlacza sluchawke BT jak odbieram polaczenie
« dnia: Grudzień 21, 2007, 18:55:58 »
Nie wiem jak to bylo na poczatku tydzien temu jak zakupilem Kaisera, bo nie mialem okazji jeszcze czesto sprawdzic, ale mam pewien problem.

Jak mam polaczonego Kaisera ze sluchawka BT (Nokia HS-26W), mam ikone sluchawki na ekranie w Phone i ktos do mnie zadzwoni to slysze sygnal zarowno w palmfonie jak i w sluchawce, jednak w momencie odebrania polaczenia sluchawka znika i rozmowa moze byc prowadzona tylko przez sam palmofon. Zeby zaczac rozmowe przez sluchawke musze wyslac sygnal przyciskiem ze sluchawki lub na ekranie w MENU wlaczyc zestaw sluchawkowy.

Jak mozna to zrobic, zeby to bylo domyslne, ze ma sie od razu wlaczac zestaw sluchawkowy BT ?

Dziwne jest tez to, ze w momencie jak dzwoni ktos dla kogo mam przyporzadkowany np. jakis kawalek mp3 to w glosniku Kaisera leci mp3, a w sluchawce przed odebraniem polaczenia slychac taka standardowo melodyjke jak z Nokii.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2007, 19:19:36 wysłana przez gregorb »

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Rozlacza sluchawke BT jak odbieram polaczenie
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 21, 2007, 19:19:29 »
Dla Ciebie właśnie jest przeznaczona łatka BT fix w tym dziale .
potrzebna zgoda

*

Offline gregorb

• 360
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 21, 2007, 21:07:20 »
Gdzie powinienem zainstalowac ta latke ? Jak odpalam plik mam trzy propozycje: urzadzenie, bluetooth, karta pamieci.
Czy musze jeszcze raz podpinac sluchawke do kaisera od nowa ?
Jakies szczegolne rzeczy trzeba zrobic po zainstalowaniu tej latki ?

Wybralem instalacje na urzadzeniu i ma wcisnieciu Install, dalej mam okno z "Module ID is KAIS (Required KAIS)", wciskam OK i dalej okno z napisem "equal", pozniej wybieram miejsce instalacji (Urzadzenie), chwilka i komunikat o koniecznosci resetu pda.

Po tym probowalem jeszcze raz zpreparowac sluchawke i pda i nadal jednak to samo. Dodawalem sluchawke od nowa - bez zmian.

Co robie nie tak ? Moze sciagnalem nie ta latke ? Znalazle, tylko jeden temat o tej latce do BT.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2007, 21:33:47 wysłana przez gregorb »

*

• 7793
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 21, 2007, 21:45:03 »
W takim razie to wina słuchawki a nie Kaiserka. Wg mnie zainstalowałeś poprawinie.
A propos dzwieku w słuchawce Nokii - to chyba ten typ tak ma. Sprawdź może słuchawkę innej firmy.
potrzebna zgoda

*

Offline gregorb

• 360
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 21, 2007, 21:48:47 »
Jakie sluchawki wiec wy macie, zebym mogl taka sama sprawdzic gdzies w sklepie ?

Dziwne jest to, ze nie ma zadnego problemu z podpieciem sluchawki tylko trzeba wybrac recznie rozmowe przez nia. Czy moze mi ktos opisac dokladnie od razu po instalacji tej latki i restarcie od razu powinno to dobrze dzialac ?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2007, 21:51:22 wysłana przez gregorb »

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Kaiser, iPod Touch, Garmin Forerunner 205, PSP :-)
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 21, 2007, 23:09:23 »
Jakie sluchawki wiec wy macie, zebym mogl taka sama sprawdzic gdzies w sklepie ?

Dziwne jest to, ze nie ma zadnego problemu z podpieciem sluchawki tylko trzeba wybrac recznie rozmowe przez nia. Czy moze mi ktos opisac dokladnie od razu po instalacji tej latki i restarcie od razu powinno to dobrze dzialac ?

Mam mala, ladna (imo), tania sluchawke nokii BH-100. Dziala poprawnie, wystarczajaco glosno aby przy 140km/h w Clio dobrze slyszec rozmowce. Musze jednak ladowac ja co 2 dni przy prawie ciaglym polaczeniu BT i czestych rozmowach. Nie mam duzego doswiadczenia ze sluchawkami BT, pewnie moze byc lepiej - ta wybralem poniewaz jest wygodna i estetyczna.

BTW - nie wiem czy to przypadlosc tej akurat sluchawki czy Kaisera w ogole, ale nie potrafie regulowac glosnosci w sluchawce pokretlem Kaisera. Tez tak macie?

pozdro,
acid

*

Offline gregorb

• 360
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 21, 2007, 23:18:23 »
W moim "niedzialajacym" z Kaiserem modelu jest oddzielne pokretlo do glosnosci przy samej sluchawce.

acidjazz : czy tez musiales instalowac ta latke zeby Twoja sluchawka nie zrywala polaczen ?

*

• 7793
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 21, 2007, 23:22:11 »
Ta łatka dotyczy wyłącznie modeli ze standardowym ROM-em  HTC_EN.
potrzebna zgoda

*

Offline gregorb

• 360
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 21, 2007, 23:22:57 »
Hmmm...ja mam oryginalny ROM_PL. Co moge na to poradzic w takim razie ?

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 21, 2007, 23:36:38 »

acidjazz : czy tez musiales instalowac ta latke zeby Twoja sluchawka nie zrywala polaczen ?

Hmm, trudno powiedziec. Raz czy dwa Kaiser zgubil kontakt ze sluchawka ale mysle ze przyczyna byla raczej wyczerpana bateria w sluchawce. Latke zainstalowalem - nigdzie nie znalazlem informacji o tym, aby problem zrywania polaczen przy wlaczonym BT mial dotyczyc tylko niebrandowanych ROMow - bo niby dlaczego BTstacki brandowanych Kaiserow mialyby byc inne od oryginalnych HTC?

pozdro,
acid

*

Offline gregorb

• 360
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 21, 2007, 23:44:20 »
acidjazz : a jaki masz ROM ? EN czy PL ?

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 21, 2007, 23:58:34 »
acidjazz : a jaki masz ROM ? EN czy PL ?

PL orange. ogolnie jestem BARDZO zadowolony - jedyne czego mi brakuje to dzialajacego Navigon Mobile Navigator i problemow z wywolywaniem polaczenia transmisji danych bezposrednio z FlexMaila (obchodze to wywolujac polaczenie z siecia przez opere). Czekam na test innego grupowicza sprawdzajacy czy MN nie dziala wlasnie ze wzgledu na wersje polska WM6 - jezeli tak jest, zaraz przechodze na ROM HTC.

*

Offline gregorb

• 360
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 22, 2007, 12:21:28 »
W takim razie mam nadzieje, ze latka dziala rowniez na wersje PL jaka ja mam i to tylko kwestia samej sluchawki.
Napisane: Grudzień 22, 2007, 00:09:09
Rano sprawdzilem w sklepie mozliwosc podpiecia do dwoch sluchawek Nokii,sony ericson i nici z tego,caly czas to samo. po poludniu będę jeszcze sprawdzal z samsungiem. jak nie to chyba to jednak kwestii latki BT do rom pl (ale nie Orange). może to być Waszym zdaniem problem sprzetu?

*

Offline gregorb

• 360
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 22, 2007, 19:24:30 »
Sprawdzilem kolejna sluchawke, tym razem Samsunga i nici. Wrocilem do domu, zrobilem HR i sprawdzalem dzialanie przed instalowaniem latki i po. Sytuacja bez zmian. Czy ta latka dziala tylko na wersje EN ?
Czy w Waszych Kaiserach z wersja PL jest tez tak, ze po HR lub pierwszym uruchomieniu to uruchamia sie najpierw tak jakby ROM w wersji EN i od razu zaczyna sam instalowac jakis soft i pozniej po samoczynnym restarcie jest juz wersja PL z HTC Home ?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2007, 21:48:05 wysłana przez gregorb »

*

Offline gregorb

• 360
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 22, 2007, 23:08:22 »
Jedyne co mi jeszcze przychodzi na mysl to to, ze wyczytalem gdzies, ze ta latka jest do wersji ROM 1.56, a ja u siebie sprawdzalem i mam 1.83.464.0 PLK. Czy to ma znaczenie i cos zmienia ?

*

Offline soulscythe

• 379
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2, iPhone 4 (32 GB)
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 23, 2007, 10:25:58 »
Chcialem tylko dac znac, ze na wersji PL z Orange PL na szczescie zadne problemy z rozlaczaniem sluchawki nie wystepuja...

*

Offline gregorb

• 360
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 23, 2007, 16:07:31 »
Chcialem tylko dac znac, ze na wersji PL z Orange PL na szczescie zadne problemy z rozlaczaniem sluchawki nie wystepuja...

A jaki masz nr Romu ?

*

Offline soulscythe

• 379
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2, iPhone 4 (32 GB)
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 13, 2008, 19:11:44 »

A jaki masz nr Romu ?

Wersja operatora: 24.181.9.693
Wersja pamieci ROM: 1.81.69.3 PLK
Data pamieci ROM: 10/09/07
Wersja radia: 1.27.12.29
Wersja protokolu: 22.45.88.07H

Dodam tylko, ze moj zestaw Bluetoothowy to starutka monofoniczna Nokia HS-4W. W nim faktycznie takze sygnal dzwiekowy przy polaczeniu przychodzacym to stary ograny Nokia Tune ; P, mimo, ze na Kaiserze jest ustawiony calkiem inny plik mp3. Testowalem jednak takze nowszy, stereofoniczny zestaw BT z radiem i spora iloscia bajerow, takze autorstwa Nokii, konkretniej model - HS-12W. Dziala bez problemow.

Jak potestuje dluzej, to dam znac (na oryginalnym angielskim ROMie HTC takze...).

*

Offline gregorb

• 360
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 13, 2008, 19:19:27 »
U mnie wszystko juz OK, okazalo sie po prostu, ze zeby rozmawiac przez sluchawke BT to trzeba odebrac polaczenie przyciskiem w sluchawce.

*

Offline Bilu.

• **
  • 147
    • zakladpogrzebowy24.pl
  • Sprzęt: HTC TyTn II Kaiser, Mio A701
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 14, 2008, 11:15:53 »
Jak mam polaczonego Kaisera ze sluchawka BT (Nokia HS-26W), mam ikone sluchawki na ekranie w Phone i ktos do mnie zadzwoni to slysze sygnal zarowno w palmfonie jak i w sluchawce, jednak w momencie odebrania polaczenia sluchawka znika i rozmowa moze byc prowadzona tylko przez sam palmofon.
identyczny mialem objaw w MIO A701 nic nie pomagalo, zadne ladki! ta sama sluchawka w TyTNn II chodzi idelanie! mam Nokie BH-900
Dziwne jest tez to, ze w momencie jak dzwoni ktos dla kogo mam przyporzadkowany np. jakis kawalek mp3 to w glosniku Kaisera leci mp3, a w sluchawce przed odebraniem polaczenia slychac taka standardowo melodyjke jak z Nokii.
to jest chyba raczej standard w WM