1. Wydaje mi się że to jest polecane radio, ale nie wiem... musiałby się wypowiedzieć autor zbioru.
2. Możesz spróbować romu htc w wersji pl, ale nie jestem pewien czy to jest dobry pomysł... nigdy go nie miałem...
Romy gotowane przez użytkowników zazwyczaj działają stabilniej, być może pojawiają się w nich błędy... ale po pierwsze są niezbyt znaczące...a po drugie zazwyczaj szybko znajduje się rozwiązanie.
Ja używam Speciala i jestem bardzo zadowolony... jedyny problem to mmsy, ale doinstalowałem program do obsługi i wszystko działa. Jeszcze za czasów jak miałem wizrda używałem romu ugotowanego przez Ham3ra, dlatego Special jego autorstwa znalazł się u mnie na telefonie już drugiego dnia. i jestem bardzo zadowolony, jest szybki i stabilny
Sprawdź też rom Matei, miałem go przez chwilę i był ok. W ogóle to do romu, który Ci odpowiada nie da się dojść inaczej niż metodą prób i błędów...
3. Tu nie wiem co Ci polecić bo nie sprawdzałem... jak już miałbym używać wwe to bym wybrał Speciala w takiej wersji

4. wwe to skrót oznaczający World Wide English