ROM + RADIO

• 7 Odpowiedzi
  • 1349 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ROM + RADIO
« dnia: Styczeń 29, 2010, 23:11:24 »
Witam serdecznie.

Przeczytałem kilka wątków o flashowaniu Kaisera i prawde mówiąc coraz mniej z tego wszystkiego wiem w związku z tym mam kilka pytań:

1. Czy w wątku "Zbiór ROM-ów dla Kaisera" linki DOWNLOAD prowadza do ROMu + RADIO czy samego ROMU a RADIO jest tylko napisane obok jakie ma być?

2. Czy istnieje jakis stabilny ROM w wersji 6.1 lub 6.5 aby działało w nim wszystko co powinno i był to ROM po polsku? Z tego co wyczytałem to z każdym romem sa jakieś problemy. Zalezy mi (w kolejności) na: Bezbłędnym działaniu, długim życiu baterii (urządzenie używane będzie GŁÓWNIE jako telefon, net i GPS rzadko), trochę na szybkości.

3. Jeśli już odpuszczę język polski (może być angielski), to co wgrać wg powyższych kryteriów?

4. Co to jest język WWE?

Dziękuje za poświęcony mi czas.

Pozdrawiam.

*

Offline podwys

• **
  • 119
  • Sprzęt: htc kaiser
Odp: ROM + RADIO
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 30, 2010, 09:30:09 »
1. Wydaje mi się że to jest polecane radio, ale nie wiem... musiałby się wypowiedzieć autor zbioru.

2. Możesz spróbować romu htc w wersji pl, ale nie jestem pewien czy to jest dobry pomysł... nigdy go nie miałem...
Romy gotowane przez użytkowników zazwyczaj działają stabilniej, być może pojawiają się w nich błędy... ale po pierwsze są niezbyt znaczące...a  po drugie zazwyczaj szybko znajduje się rozwiązanie.
Ja używam Speciala i jestem bardzo zadowolony... jedyny problem to mmsy, ale doinstalowałem program do obsługi i wszystko działa. Jeszcze za czasów jak miałem wizrda używałem romu ugotowanego przez Ham3ra, dlatego Special jego autorstwa znalazł się u mnie na telefonie już drugiego dnia. i jestem bardzo zadowolony, jest szybki i stabilny
Sprawdź też rom Matei, miałem go przez chwilę i był ok. W ogóle to do romu, który Ci odpowiada nie da się dojść inaczej niż metodą prób i błędów...

3. Tu nie wiem co Ci polecić bo nie sprawdzałem... jak już miałbym używać wwe to bym wybrał Speciala w takiej wersji :mrgreen:

4. wwe to skrót oznaczający World Wide English

magican > wizard > kaiser

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 30, 2010, 09:34:59 »
1. To sa tylko radia.

2. Nie ma najlepszego romu. Sam musisz kilka sprawdzic i przekonac sie, ktory Tobie najbardziej pasuje.

3. Przejzec dzial "Oprogramowanie".

4. Po prostu angielski.

Nikt za Ciebie romu nie wybierze, nikt za Ciebie oprogamowania nie wybierze. Kazdy przez to przechodzi.
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 30, 2010, 11:52:36 »
podwys: Bardzo dziękuję za odpowiedź, trochę mi rozjaśniłeś.

lesiot: Nie wiem po co napisałeś tego posta. Zupełnie nic w nim nie przekazałeś. 

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 30, 2010, 14:29:08 »
Więc po co się pytasz o najlepszy rom? Jakbyś forum faktycznie poczytał to byś wiedział, że od czasu do czasu pojawia się taki ktoś jak Ty i liczy, że ktoś za niego wybierze rom i oprogramowanie. Może tego nie rozumiesz, ale prawda jest taka, że rom i programy dobiera się bardzo indywidualnie do potrzeb, preferencji i poczucia estetycznego użytkownika. Dopóki sami nie wypróbujesz iluś romów to nawet nie będziesz wiedział czego oczekiwać i co Ci się bardziej podoba, zatem doradzanie Ci romu w tej sytuacji jest naprawdę bezsensu, bo używać będzie nie tego co Tobie się podoba, tylko tego co się akurat komuś na forum spodobało. Nie chcesz nie musisz rozumieć, możesz się obrazić... ale tego naprawdę za Ciebie nikt nie zrobi.
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

*

Offline podwys

• **
  • 119
  • Sprzęt: htc kaiser
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 30, 2010, 14:46:56 »
nie ma sprawy, chętnie pomagam

zgadzam się z Tobą co do drugiej części... czasem mam wrażenie, że wypowiedzi bardziej doświadczonych kolegów mają zniechęcic nowicjuszy...

nie chce nikogo urazić... rozumiem, że czasem można mieć dość odpowiadania po raz setny na to samo pytanie... ale można wtedy sprawe przemilczeć... a nie od razu atakować

faktem jest że pasujący Ci rom znajdziesz tylko metodą prób i błedów, ale rady ludzi forum mogą ograniczyć ilość romów do przetestowania
Napisane: Styczeń 30, 2010, 14:33:11
Więc po co się pytasz o najlepszy rom? Jakbyś forum faktycznie poczytał to byś wiedział, że od czasu do czasu pojawia się taki ktoś jak Ty i liczy, że ktoś za niego wybierze rom i oprogramowanie. Może tego nie rozumiesz, ale prawda jest taka, że rom i programy dobiera się bardzo indywidualnie do potrzeb, preferencji i poczucia estetycznego użytkownika. Dopóki sami nie wypróbujesz iluś romów to nawet nie będziesz wiedział czego oczekiwać i co Ci się bardziej podoba, zatem doradzanie Ci romu w tej sytuacji jest naprawdę bezsensu, bo używać będzie nie tego co Tobie się podoba, tylko tego co się akurat komuś na forum spodobało. Nie chcesz nie musisz rozumieć, możesz się obrazić... ale tego naprawdę za Ciebie nikt nie zrobi.

zwróć uwagę że kolega nie napisał, który rom będzie dla niego najlepszy, tylko że prosi o wskazanie stabilnego i co byśmy mu poradzili

wydaje mi się że różnica jest zasadnicza...

a że podał jego wymagania... to nawet jeszcze lepiej... jeżeli ktoś będzie chciał pomóc autorowi to będzie mu łatwiej

a jeżeli nie to po co się odzywać
magican > wizard > kaiser

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 30, 2010, 18:13:10 »

Wcale nie prosiłem o podanie romu "najlepszego" tylko o bardzo konkretnych cechach (bezbłędne działanie i długie zycie na baterii) - jesli tego nie rozumiesz lub nie potrafisz odpowiedzieć to po co się odzywasz. Poza tym nie pytałem o informacje które były juz wałkowane po stokroć (forum dokładnie przeglądam juz od tygodnia) tylko o bardzo specyficzne rzeczy. Całkowicie rozumiem, ze wałkowanie tematu "najlepszego ROMu" może obrzydnąć. Sam udzielam się na niejednym forum i wiem jaki to jest problem wśród nowicjuszy. Dlatego NAJPIERW dokładnie przeszukałem forum a o potrzebne mi informacje nieznalezione wcześniej zapytałem. Więc nie wiem czy masz problemy z czytaniem czy masz zły dzień (mam nadzieję ze to drugie), ale chyba nie zrozumiałeś mojego posta.

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 02, 2010, 12:54:41 »
Jeżeli chodzi o pytanie 1 to np rom HTC oryginalny wm 6.1 jest wszystko zapakowane wrzucasz i się o nic nie martwisz oczywiście Radio czy HardSpl możesz wrzucić według uznania. W reszcie nie wiem bo jeszcze nic nie robiłem ale zaraz sprawdzę :).
Najpierw czytaj potem działaj!!