Witam ...
Prawie od poczatku posiadania telefonu mam problem z zegarkiem.
A dokladnie z jego przestawianiem sie.
Sprawdzilem o powylaczalem w programach nawigacyjnych opcje synchronizacji czasu.
Blokuje klawiature, aby uchem czy jakos innaczej przez przypadek podczas rozmowy nie zmienic godziny.
Ale niestety nadal mam problem.
Jak to sie objawia. Oto kilka przykladow:
- dzisiaj, zablokowana klawiatura, przychodzace polaczenie Voice, rozmawiam przez telefon, po rozlaczeniu sie chowam telefon do kieszeni. Po pewnym czasie chce gdzies zadzwonic i widze cofniety czas o okolo 45 minut.
- kilka tygodni wczesniej. Sprawdzam wieczorem ustawienie budzika, rano sie sam obudzilem bo cos mi nie pasowalo, sprawdzilem godzine na telefonie za ile minut bedzie dzwonil budzik i widze godzine okolo 4:50, a w rzeczywistosci byla 6:40.
- jeszcze wczesniej, wsiadam do samochodu, sprawdzam czy mam jakies maile, smsy czy polaczenia i wylaczam telefon (przycisk z boku) i klade go w podlokietniku. Przyjezdzam do domu wyciagam telefon i widze ze czas sie cofnal o ponad 4 godziny z kawalkiem.
Nie mam ustawionej synchronizacji czasu z czymkolwiek, nie sadze aby to byla synchronizacja z PC po USB.
Nie mam pojecia co z tym fantem zrobic.
Zrobilem HARD reset i nadal mam to samo.
Dodatkowo ostatnimi czasy zauwazylem problem z jakoscia dzwieku przy polaczeniach voice, musze przerwac polaczenie bo ja slysze co ktorys wyraz i tak samo ktos po drugiej stronie. Ponowne polaczenie i jest juz normalnie.
Telefon posiadam od nowosci (Plus) , nie wgrywane byly zadne ROMy, RADIA czy inne softy.
ROM : 1.83.464.0 PLK
Data pamieci ROM 27/09/2007
RADIO: 1.27.15.32
Wersja Protokolu: 22.51.88.13H
Czyzby jedynym rozwiazaniem byl serwis ?