Raporty - nie pokazują nazwy kontaktu tylko sam numer telefonu (WM 6.1)

• 12 Odpowiedzi
  • 1442 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
Nawet nie wiem jak dobrze sprecyzować to co mam na myśli...

Odkąd mam ten telefon (HTC TyTN) w momencie gdy dostaje raport z dostarczenia SMS. Co prawda znalazłem wątek http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=82690.msg541129#msg541129, ale programy tam zawarte nie działają (nie mogę zainstalować - pojawia mi się błąd, to samo jak ściągne program ze strony twórcy), próbowałem też kilku programów z działu download ale również nie pojawia mi się w raporcie nazwa kontaktu a jedynie numer telefonu :(

*

Offline jr

• 449
  • Sprzęt: HTC Wizard / i780 PXIHH5 96dpi / ZTE BLADE

*

Offline Sonnyx

• 49
  • Sprzęt: Sony Ericsson E10i
Odp: Raporty - nie pokazują nazwy kontaktu tylko sam numer telefonu (WM 6.1)
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 17, 2008, 12:36:37 »
zainstaluj to: http://www.saman-cz.com/ppc/index.html?drfdwnld.html zrob SR i bedzie smigac

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 17, 2008, 13:19:04 »
zainstaluj to: http://www.saman-cz.com/ppc/index.html?drfdwnld.html zrob SR i bedzie smigac
Dziękuję bardzo, działa :)

Najlepsze jest to że byłem na tamtej stronie, ale ściągnąłem "SMS Delivery Receipt Fix" zamiast "WM5NewMenu".... i to była przyczyna moich problemów...

Co prawda program w języku angielskim, ale to mi bardzo nie przeszkadza, przynajmniej wiem do kogo wiadomość została dostarczona a do kogo nie.

Jeszcze raz dziękuję

*

Offline jr

• 449
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 17, 2008, 20:37:27 »
Dziękuję bardzo, działa :)

Najlepsze jest to że byłem na tamtej stronie, ale ściągnąłem "SMS Delivery Receipt Fix" zamiast "WM5NewMenu".... i to była przyczyna moich problemów...

Co prawda program w języku angielskim, ale to mi bardzo nie przeszkadza, przynajmniej wiem do kogo wiadomość została dostarczona a do kogo nie.

Jeszcze raz dziękuję

No teraz to mnie powaliło z nóg, szukasz aplikacji do prezentacji numeru podczas raportu a ty WM5NewMenu instalujesz, przecież to jest launcher (szybkie menu do aplikacji - wyrzutnia, jak zwał to zwał ) to nie ma nic wspólnego z raportem, więc teraz moje pytanie jak to się ma do raprtów że działa...

*

Offline hubi93

• 431
  • Sprzęt: HTC ONE X
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 17, 2008, 21:08:40 »
zainstalowałem to i zrobiłem SR... i nie działa, przydałoby się miec zamiast numeru n azwe kontaktu...

zauwazyłem ostatnio ze spora ilosc kontaktów z sim uciekła mi nie wiadomo gdzie, nawet te najczesciej uzywane... wie ktos co to moze byc?

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 17, 2008, 21:09:19 »
No teraz to mnie powaliło z nóg, szukasz aplikacji do prezentacji numeru podczas raportu a ty WM5NewMenu instalujesz, przecież to jest launcher (szybkie menu do aplikacji - wyrzutnia, jak zwał to zwał ) to nie ma nic wspólnego z raportem, więc teraz moje pytanie jak to się ma do raprtów że działa...
Po zainstalowaniu 'SMSDRFix Download' pojawia się nazwa kontaktu w raporcie, można w tym programie edytować ustawienia które się pojawiają w raporcie (informacja o nazwie kontaktu, informacja o typie numeru). Do tego zmienił się język przy dostawaniu wiadomości - z tego wszystkiego wnioskuję że program działa i działa poprawnie :)

zainstalowałem to i zrobiłem SR... i nie działa, przydałoby się miec zamiast numeru nazwe kontaktu...
Mi ten programik pomógł, wejdź w programy tam będziesz miał "SMSDRFix Settings" i sprawdź czy masz zaznaczone "Replace numbers in SMS"
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2008, 21:18:01 wysłana przez grzemach »

*

Offline hubi93

• 431
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 17, 2008, 21:19:00 »
mam zaznaczone te cztery boxy i nic...

mam takie pytanie: kiedys korzystalem z takiego dodatku który podczas wpisywania odbiorcy w nowym sms'ie dawał propozycje jakiegos kontaktu który spełnia to co do tej pory wpisałem... kiedys z czegos takiego korzystałem, przed zmiana romu, teraz nie moge sobie przypomniec jak on sie nazywał, a nie chce zakładac nowego wątku z takbłavhego powodu, który był juz omawiany na forum:P
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2008, 21:54:50 wysłana przez hubi93 »

*

Offline jr

• 449
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 17, 2008, 21:53:25 »
Jestem upierdliwy ale to dla dobra innych poszukujących informacji na ten temat, w swoim poście piszesz że (Najlepsze jest to że byłem na tamtej stronie, ale ściągnąłem "SMS Delivery Receipt Fix" zamiast "WM5NewMenu".... i to była przyczyna moich problemów...) SMS Delivery to jest aplikacja do raportów sms, tak to prawda ale dlaczego wymieniasz WM5NewMenu gdzie to jest aplikacja do całkiem czego innego.

*

Offline hubi93

• 431
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 17, 2008, 21:56:36 »
to w końcu jkai to ma byc program zeby pokazywał nazwe kontaktu w raporcie sms?

*

Offline jr

• 449
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 17, 2008, 22:12:27 »
SMS Delivery

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 18, 2008, 22:34:56 »
złą nazwę z menu skopiowałem... instalowałem "SMSDRFix Download"...
hmmm w tym momencie się totalnie zamieszałem...

w każdym bądź razie wystarczy wejść na ten link i ściągnąć program http://www.saman-cz.com/ppc/index.html?drfdwnld.html który jest pod tym linkiem zrobić SR i działa wszystko poprawnie,

*

Offline adriuns

• **
  • 138
  • (THC) TYTN II
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 22, 2008, 10:48:00 »
Mam Pytanie: Da sie tak zrobic zeby raport nie przychodzil jako sms Tylko jak w Sony Ericssonie jako powiadomienie?? bo denerwuja mnie przychodzace raporty jako sms i usuwanie ich...
Pozdrawiam Piotr
T(H)C TYTN II.
Rom PdaCorner v2
Jestem z Sandomierza....