Witam, szukałem, ale takiego problemu nie znalazłem. Kupiłem jakieś 3 tyg temu używanego HTC TYTN II ( Kaiser ) telefon był uzywany niecały rok, trochę poleżał w biurku, potem trafił do mnie. Była w nim oryginalna bateria, jednak trzymała ok 12h, więc jak nie udało mi się jej uratować, stwierdziłem że jest już zużyta i postanowiłem kupić nową, nieoryginalna baterię firmy Tellsson o pojemności 1500 MAh. Niestety ta bateria również trzyma 12-15h, czekałem, form(at)owałem ją, zgodnie z instrukcją, jednak cały czas trzyma po 12-15h jak bardzo dużo dzwonie to 9h. Mam ja juz 2 tygodnie i nic. O korzystaniu z innych funkcji jak Wifi czy GPS to nie wspominam bo nie udaje mi sie powrócić z pracy z naładowanym telefonem, wiec mało używam. Nie mam pojęcia co to moze być, na forum znalazłem podobne tematy, ale żaden z nich nie dał mi rozwiązania.
-mam soft od Orange PL
-zdjetego Cid Locka i Sim locka bo w telefonie chodzi karta PLAY
- wyłączone HSDPA
- Wyłączone 3G wybrałem tylko GSM, łapie mi ciagle roaming z PLUSa, zarówno na 3G Playa i roamingu PLUS bateria trzyma podobnie
- Wersja operatora: 24.181.9.693
- wersja ROM: 1.81.69.3 PLK
-Wersja radia: 1.27.14.32
-wersja protokołu: 22.45.88.07W
Dodam że żadne programy nie chodzą w tle, zamykam wszystkie na bieżąco, mam antywirusa NOD32
na beterii Tellsson napisane jest że jest to bateria litowo-polymerowa, a telefon widzi ją jako litowo-jonową
Robiłem czyszczenie pamieci magazynowej
Nie wiem co moge jeszcze zrobić, podałem chyba wszystkie informacje jakie przyszły mi do głowy. Proszę o POMOC!!! pozdrawiam