pytanie do użytkowników Kaisera w Plusie

• 3 Odpowiedzi
  • 573 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mrshadow

• 38
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SIII
pytanie do użytkowników Kaisera w Plusie
« dnia: Kwiecień 11, 2008, 08:16:15 »
Witam,

powiedzcie proszę, jaki macie wpisany APN dla WAP

Pytam, ponieważ od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem kajzerki, któremu do pełni szczęścia do wczoraj brakowało właśnie tylko działającego WAPu.
Od kilku dni walczyłem z ustawieniami, przekopywałem się przez to forum i nie tylko, oczywiście byłem też na stronie plusa, gdzie są podane informacje potrzebne do skonfigurowania WAP. Tylko czy na pewno.....?

Na stronie plusa jest napisane, że nazwa APN to : wap.plusgsm.pl
Poza tym jest też podane IP:212.2.96.16   do wpisania.

Wszystko pięknie, tylko że mi z takimi ustawieniami Kaiser ewidentnie nie łączył się z WAPem.

Problem zniknął, gdy gdzieś na jakiejś stronie zobaczyłem nieco inne parametry połączenia: nazwa APN: www.plusgsm.pl, oraz automatyczne pobieranie IP....

Problem zniknął jak ręką odjął, wszystko pięknie działa, gra i buczy.

Dlatego też proszę o informację, jakie ustawienia macie w swoich Kaiserach.

Jako ciekawostkę dodam również, że w chwili słabości w trakcie walki z tymi ustawieniami postanowiłem iść do "fachowców" w serwisie GSM. Chciałem (naiwniak ze mnie) zapłacić i mieć "święty spokój" :)
Jednak oczy wielkie jak pięć złotych  :O ze zdziwienia  panów w 6 !! serwisach oraz 2 salonach Plusa wyraźnie mówiły, że raczej mi nie pomogą. Odczuwałem nawet coś w rodzaju paniki z ich strony, żaden nawet nie zadał sobie trudu, żeby wziąć HTC do ręki i rzucić okiem. Najwyraźniej była to dla nich sytuacja dotąd niespotykana i wymagająca więcej wiedzy niż np. montaż baterii w telefonie :D
Jeden z nich zaproponował, że weźmie Kaisera na kilka dni (!)  i powalczy, a gdy odmówiłem zostawienia i spytałem czy nie można od ręki powiedział, że nie może zamknąć sklepu i siedzieć nad tym cały dzień :grin:
Pan w Plusie prawie z wyrzutem powiedział mi nawet że oni nie mają obowiązku się znać, bo to telefon spoza oferty...
Dodam jeszcze, że wszystko działo się w Tomaszowie Mazowieckim

Tym większa satysfakcja dla mnie, że dzięki wsparciu forów internetowych oraz cierpliwości wygrałem bitwę z Tytanem :D

Pozdrawiam i czekam na Wasze komentarze

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2008, 08:30:11 wysłana przez mrshadow »

*

Offline bartgee

• 706
  • Sprzęt: dawniej ETEN M700/ obecnie HTC TyTNII Kaiser + SDHC 4GB SanDisk
Odp: pytanie do użytkowników Kaisera w Plusie
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 11, 2008, 08:39:09 »
a nie lepiej ustawic polaczenie Internet zamiast WAP?
szybciej i taniej :)
ja mam simplusa i za 5 zl aktywuje pakiet 20MB, za 10 zl pakiet 50MB - naprawde tanio wychodzi.
w abonamencie pewnie jeszcze taniej.
Napisane: Kwiecień 11, 2008, 08:34:19
poza tym zanim zadasz pytanie, przeszukaj forum, moze ktos juz mial podobny problem.

tu np. masz odpowiedz jak mozna sobie skonfigurowac polaczenie:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=95205.msg640247#msg640247

a tym bardziej, ze na temat konf polaczenia z internetem bylo nie raz...
HTC TYTNII KAISER WM 6.1 PROFESSIONAL WWE
ROM: PDACorner Ultimate X V6 WWE
RADIO: 1.70.19.09, PROTOCOL: 25.83.40.02H

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 11, 2008, 12:27:36 »
korzystam z tej samej opcji co bartgee i nigdy nie wykorzystuje do konca nawet pakietu za 5 zl a naprawde sobie nie zaluje, tym bardziej ze w miejscach w ktorych spedzam najwiecej czasu jest HSDPA i internecik naprawde zasuwa:-)

z tego co wiem to wap mozesz ogladac tez bedac polaczonym przez polaczenie internetowe.

*

Offline bartgee

• 706
  • Sprzęt: dawniej ETEN M700/ obecnie HTC TyTNII Kaiser + SDHC 4GB SanDisk
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 11, 2008, 19:38:23 »
biceps33 - ja tez nie potrafie wykorzystac przez caly miesiac tego pakietu za 5 zl ;)
i tez nie zaluje uzywania - poczta gmail zasysana na PDA z ograniczeniem do 5kB kazda wiadomosc - srednio okolo 30-50 maili dziennie,
www kiedy tylko trzeba, automatyczna aktualizacja pogody w HTC Home, automatyczna aktualizacja Quick GPS,
czasami youtube przez CorePlayera, najrzadziej MobileGadu - tylko jesli nie mam dostepu do kompa z ssh, zebym mogl sie podlaczyc do mojej
sesji ekg na moim serwerku domowym. ;)

Ta promocje z internetem Plus niezle wymyslil - mam nadzieje, ze jej nie zdejma, tak jak zrobili niedawno z darmowym numerem.
HTC TYTNII KAISER WM 6.1 PROFESSIONAL WWE
ROM: PDACorner Ultimate X V6 WWE
RADIO: 1.70.19.09, PROTOCOL: 25.83.40.02H