Witam,
powiedzcie proszę, jaki macie wpisany APN dla WAP
Pytam, ponieważ od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem kajzerki, któremu do pełni szczęścia do wczoraj brakowało właśnie tylko działającego WAPu.
Od kilku dni walczyłem z ustawieniami, przekopywałem się przez to forum i nie tylko, oczywiście byłem też na stronie plusa, gdzie są podane informacje potrzebne do skonfigurowania WAP. Tylko czy na pewno.....?
Na stronie plusa jest napisane, że nazwa APN to : wap.plusgsm.pl
Poza tym jest też podane IP:212.2.96.16 do wpisania.
Wszystko pięknie, tylko że mi z takimi ustawieniami Kaiser ewidentnie nie łączył się z WAPem.
Problem zniknął, gdy gdzieś na jakiejś stronie zobaczyłem nieco inne parametry połączenia: nazwa APN:
www.plusgsm.pl, oraz automatyczne pobieranie IP....
Problem zniknął jak ręką odjął, wszystko pięknie działa, gra i buczy.
Dlatego też proszę o informację, jakie ustawienia macie w swoich Kaiserach.
Jako ciekawostkę dodam również, że w chwili słabości w trakcie walki z tymi ustawieniami postanowiłem iść do "fachowców" w serwisie GSM. Chciałem (naiwniak ze mnie) zapłacić i mieć "święty spokój"

Jednak oczy wielkie jak pięć złotych

ze zdziwienia panów w 6 !! serwisach oraz 2 salonach Plusa wyraźnie mówiły, że raczej mi nie pomogą. Odczuwałem nawet coś w rodzaju paniki z ich strony, żaden nawet nie zadał sobie trudu, żeby wziąć HTC do ręki i rzucić okiem. Najwyraźniej była to dla nich sytuacja dotąd niespotykana i wymagająca więcej wiedzy niż np. montaż baterii w telefonie

Jeden z nich zaproponował, że weźmie Kaisera na kilka dni (!) i powalczy, a gdy odmówiłem zostawienia i spytałem czy nie można od ręki powiedział, że nie może zamknąć sklepu i siedzieć nad tym cały dzień

Pan w Plusie prawie z wyrzutem powiedział mi nawet że oni nie mają obowiązku się znać, bo to telefon spoza oferty...
Dodam jeszcze, że wszystko działo się w Tomaszowie Mazowieckim
Tym większa satysfakcja dla mnie, że dzięki wsparciu forów internetowych oraz cierpliwości wygrałem bitwę z Tytanem

Pozdrawiam i czekam na Wasze komentarze