Przywrócenie gwarancji Orange Tytn II

• 5 Odpowiedzi
  • 651 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przywrócenie gwarancji Orange Tytn II
« dnia: Kwiecień 29, 2010, 13:48:03 »
Witam. Muszę oddać tel na gwarancję ponieważ przestał czytać kartę sim. Wgrałem rom,radio i spl z tego wątku http://pdaclub.pl/forum/kaiser/faq-kaiser-(htc-tytn-ii)-informacjesimlockrom-itp/
Jednak gdy włączam telefon to splash screen nie jest z Orange. Wie ktoś jak to naprawić ? Albo może posiada gotowy rom który sam to zmieni ?

*

Offline hubi93

• 431
  • Sprzęt: HTC ONE X
Odp: Przywrócenie gwarancji Orange Tytn II
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 29, 2010, 14:34:22 »
to sie nazywa splash screen, w faq masz opisane jak zmienić, tylko musisz poszukac gdzies oryginalnego tego z orange:)

*

Offline Pichu

• *
  • 99
  • Maniak
    • Rowerowy Blog Pichulca
  • Sprzęt: Omnia II i8000
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 29, 2010, 14:40:52 »

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 29, 2010, 14:59:27 »
Wielkie dzięki chłopaki ! Już wgrane i zaraz jadę oddać Kaisera,mam nadzieję , że nie odmówią gwarancji.

Połączone: Kwiecień 29, 2010, 15:42:26
Mam jeszcze jeden problem wgrywam SPL 1.81 a w telefonie ciagle widnieje 1.56 ... na to jest jakaś rada ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2010, 15:42:26 wysłana przez Kogni »

*

Offline Pichu

• *
  • 99
  • Maniak
    • Rowerowy Blog Pichulca
  • Sprzęt: Omnia II i8000
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 29, 2010, 15:52:46 »
Wgrywaj przez jumpspl, a nie tak jak rom ;) Nie oddawaj czasem z tym spl co jest bo ci gwarancji nie uznają.

Przekopiuj JumpSPL1.93-KAIS.exe do Kaisera i uruchom plik (Kaiser ma być połączony z PCetem).
Po kilku sekundach pojawi się napis USB na ekranie. Odłącz USB, po kilku sekundach ponownie połącz urządzenia kablem USB. Odhacz "Allow USB connections" w ustawieniach Activesync
Teraz możesz flashować SPL

Uwaga:
Z JumpSPL nie wgrywaj Radia, OSa, JumpSPL służy tylko do wgrania HardSPL/SPL
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2010, 15:59:44 wysłana przez Pichu »

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 01, 2010, 16:08:53 »
Próbowałem przez JumpSPL,ale ciągle jakiś Error wyskakiwał i oddałem z tym SPL'em 1.56....Zresztą Pani w serwisie Orange powiedziała , że na 99% odeśla telefon , bo posiadam tylko pustą kartę gwarancyjną i fakturę (tak dostałem od faceta z allegro) . To , że pusta karta gwarancyjna to nic,bo tak już jest jak się kupuje przez internet,ale nigdzie (na fakturze) nie było podanego mojego Imei...czyli nie ma dowodu , że faktura jest do mojego telefonu...życie :(