przestały działać PL znaki na klawiaturze sprzętowej...

• 3 Odpowiedzi
  • 813 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline karpik

• 29
  • Sprzęt: HTC TyTN II  +  microSDHC 8GB
przestały działać PL znaki na klawiaturze sprzętowej...
« dnia: Kwiecień 24, 2008, 23:03:53 »
Jak w temacie... wczoraj robiłem HR, następnie wrzuciłem spolszczony plik sym.0409.txt do Windowsa i dzisiaj okazuje się że nie moge wklepać żadnego polskiego znaku z kalwiatury rozsuwanej... przez RescoKeyboard normalnie wszystko działa, ale przy używaniu klawiaturki sprzętowej Kaizer jak by wogóle nie reaguje na kombinację Fn+[spacja] - chodzi o to, że wogóle żadne znaki poza podstawowymi literkami się nie pojawiają.... no i tak jest w każdym programie (sms, notatki, kalendarz, zadania, word i inne)
(oczywiście soft resetu już próbowałem i bez żadnych zmian)

Czy ktoś miał może taką uciążliwą przypadłość u siebie??

nie pamiętam w tej chwili wersji (numerków) Romu, ale mam obecnie wgrany ten który jest fabrycznie w niebrandowanych Kaizerkach (ginal WWE Shiped ROM)
n o   r i s k   =   n o   f u n

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
Odp: przestały działać PL znaki na klawiaturze sprzętowej...
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 25, 2008, 01:16:56 »
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=86325.0 przejrzyj ten temat w azałączniku asz plik który wrzuc do folderu Windows na ppc

*

Offline Qlphn

• 49
  • Sprzęt: TYTN II  +  SPV C600
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 25, 2008, 08:42:41 »
masz system PL czy UK? jeżeli PL to nazwa powinna być sym.0415.txt. Na wszelki wypadek załączam oba (można też wrzucić oba i któryś zadziała ; ) . Mam nadzieję że pomoże.

*

Offline karpik

• 29
  • Sprzęt: HTC TyTN II  +  microSDHC 8GB
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 25, 2008, 20:20:47 »
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=86325.0 przejrzyj ten temat w azałączniku asz plik który wrzuc do folderu Windows na ppc

Dzieki wielkie za podpowiedz... plik z polskimi znaczkami (sym.0409.txt - rom angielski) to ja mialem caly czas podmieniony jak nalezy   B)

Przeczytalem powyzszy watek chyba ze trzy razy i w koncu znalazlem o co sie rozchodzilo  :D

Ppierwszy raz wrzucilem kaiser tweak'a z nowym xml'em i nawet nie zwrocilem uwagi na to ze xt9 jest tam domyslnie wlaczone.. no i okazalo sie ze wlasnie to byl sprawca calego zamieszania  :|
n o   r i s k   =   n o   f u n