Przestał działać GSM ;-(

• 12 Odpowiedzi
  • 1365 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Vex

• *
  • 70
Przestał działać GSM ;-(
« dnia: Styczeń 18, 2008, 17:48:10 »
Witajcie,
od 2 tygodni byłem sczęśliwym ( aż do tej pory ) posiadaczem nowiótkiego Kaisera z Orange. Jeszcze dzisiaj wszystko było ok, natomiast godzine temu chciłem wykonać połączenie i nic. Pojawia się "trwa łączenie..." i po kilku sekundach rozłącza wyświetlając "zakończono". Od czasu do czasu dochodzą do mnie sms'y. Po resecie bardzo długo szuka sieci. Hard reset też nic nie dał. Telefon nie upadł, o nic nie uderzył, cały czas w etui. Macie pomysł co sie mogło stać? Czy moge jeszcze czegoś spróbować czy tylko serwis? Apropos serwisu...czy HTC serwisuje tylko CRC w Jankach? jak wygląda procedura reklamacyjna? trzeba sprzęt do nich dowieźć?

Wielkie dzięki za odp.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2008, 17:56:00 wysłana przez Vex »

*

Offline MaciejK

• 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
Odp: Przestał działać GSM ;-(
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2008, 18:11:07 »
Proponuje Wgranie Radia moze one sie wywalilo... Najprawdopodobniej Radio wgraj Radio rom i orginalny Rom Htc
Mialem kilka numerow takich wlasnie z innymi PPc Htc :P

Btw Linki itp masz w tym dziale przyklejone...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2008, 18:12:53 wysłana przez MaciejK »

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

*

Offline xsara

• 269
  • Sprzęt: ipaq hw6515, kaiser
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 18, 2008, 20:07:11 »
Sytuacja nieprzyjemna i nadzwyczajna. Nic nie dzieje się bez przyczyny... Są tylko dwa wyjścia: albo padł sprzęt (tak bywa), albo ...tego pewnie nie dowiemy się. Zakładając, że wcześniejsza rada nie pomogła ja na Twoim miejscu wyjąłbym kartę sim. Po resecie włożyłbym na swoje miejsce. Jeśli to  nie  pomoże, pozostaje tylko serwis. W końcu po to jest gwarancja.

*

Offline MaciejK

• 706
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 18, 2008, 20:57:31 »
Po wgraniu radia jezeli nie bedzie skutku... moze zmien karte sim?

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 18, 2008, 21:17:41 »
Dzisaj pomarańcze mieli pady sieci - polączenia glosowe działały w Warszawie ale prze długi czas( od około 19 do 20.30 nie dało się zrealizowac połączeń video i transmisji danych.
potrzebna zgoda

*

Offline Vex

• *
  • 70
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 19, 2008, 00:02:33 »
Telefon nagle jako tako zaczął działać, chociaż w miejscach w których wcześniej bez problemu wykonywałem połączenia teraz 9/10 kończy się niepowodzeniem. W innym miejscu w mieście oraz jak jest w zasięgu "EDGE", a nie "3G" ( podejżewam że loguje się wtedy do innego BTS ) to jest ok. Wygląda na to jakby faktycznie był jakiś pad sieci, albo druga możliwość - antena się gdzieś wewnątrz poluzowała/odlutowała ( nie wiem jak w Kaiserze jest ona rozwiązana ). Poczekam do jutra, zobacze jak się będzie telefon zachowywał. Radia i Romu raczej nie chce zmieniać, gdyż na dzień dobry tracę gwarancje  :-|

*

Offline MaciejK

• 706
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 19, 2008, 01:06:52 »
No wlasnie zapomnialem o gwarancji, glupek ze mnie sluchaj.. na twoim miejscu bym sie nie martwil masz gware...

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 20, 2008, 12:55:35 »
Witam,
ja miałem problem wczoraj jeździłem troszkę po mazowszu i zaobserwowałem ciekawą rzecz - w miejscach gdzie nokia 6310i miała 2 kreski zasięgu Kaiser tracił sieć i przerywało mi rozmowę musiałem ją skończyć ze starej nokii - mam ten "kombajnik" dopiero od tygodnia czy może być to kwestia ustawień aparatu?

*

Offline woof

• 761
  • Sprzęt: różnie
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 20, 2008, 13:12:45 »
Witam,
ja miałem problem wczoraj jeździłem troszkę po mazowszu i zaobserwowałem ciekawą rzecz - w miejscach gdzie nokia 6310i miała 2 kreski zasięgu Kaiser tracił sieć i przerywało mi rozmowę musiałem ją skończyć ze starej nokii - mam ten "kombajnik" dopiero od tygodnia czy może być to kwestia ustawień aparatu?

kaiser na pewno nie bedzie trzymal zasiegu tak dobrze jak nokia 6310i...

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 20, 2008, 13:37:18 »
Jeśli jeździsz po miejscach gdzie zasięg może być słaby to zmień ustawienia w parametrach pasma - zmień na GSM będziesz miał lepsze parametry zasięgu ponieważ procesor radia nie będzie musiał szukać bts-ów  z UMTS-em.
potrzebna zgoda

*

Offline Vex

• *
  • 70
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 20, 2008, 19:25:43 »
Wygląda na to, że dzisiaj już wszystko wróciło do normy. Na całe szczęście był to jakiś problem po stronie operatora ( kolega z bloku obok też miał problemy z połączeniami ). Odszczekuje wszystkie złe słowa i myśli które miałem na temat Kaiserki  :E

*

Offline MaciejK

• 706
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 21, 2008, 00:13:00 »
Kaisera to good ja maszyna jeszcze mnie nie zawiodl

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 21, 2008, 17:50:36 »
Przestawiłem na GSM faktycznie zasięg się zdecydowanie poprawił - dzięki za pomoc - i zgadzam sie całkowicie - good maszyna :)
Pozdrawiam
Daniel