problem ze sterowaniem w grach przez quwerty

• 4 Odpowiedzi
  • 1375 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem ze sterowaniem w grach przez quwerty
« dnia: Kwiecień 23, 2011, 21:43:12 »
witam wszystkich,

postanowiłem napisać bo przeszukałem juz wszystko i nie znalazłem wyjaśnienia. Mam problem tego typu, że w aplikacjach ( grach ) gdy chce grać na pełnej klawiaturze odwracają mi sie strzałki kierunkowe, tzn. strzałka w górę to prawo, dól to lewo, strzałka w prawo do góra, strzałka w lewo to tył. czy u was jest tak samo. dopiero gdy złoże klawiaturę jest normalnie.

a moze to wina romu, hellp   :( , programy AB buttton plus i inne działaja ale tylko na menu tel. na aplikacje już nie

*

Offline Plemnik

• 480
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Rhodium, HTC Kaiser
Odp: problem ze sterowaniem w grach przez quwerty
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 27, 2011, 13:13:17 »
Poszukaj jak wyłączyć Auto Rotacje ekranu po rozsunięciu klawiatury (ja nie mam czasu szukać)... albo spróbuj włączyć fon z rozsuniętą klawiaturą:]
Moje romy: [RHODIUM] [KAISER]

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 28, 2011, 10:35:50 »
dzięki za podpowiedz, niestety nic nie znalazłem jak można to wyłączyć, w ustawieniach kaisera jest włączenie trybu poziomego i autorotacji nie ma ale to nie pomogło. szukam jeszcze jakiś aplikacji.

cos mam moze sie uda  http://pdaclub.pl/forum/g900/sposob-na-zamulona-klawiature-po-rozsunieciu/

------
niestety nie udało mi się, znalazłem ten program DisableKeybdRotate do wyłączania autorotacji klawiatury, oczywiście działała ale tylko na poziomie menu, w aplikacjach ( grach ) już nie, dalej jest odwrotnie :(.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2011, 11:44:39 wysłana przez logg2 »

*

Offline Plemnik

• 480
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Rhodium, HTC Kaiser
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 28, 2011, 20:49:05 »
niestety nie udało mi się, znalazłem ten program DisableKeybdRotate do wyłączania autorotacji klawiatury, oczywiście działała ale tylko na poziomie menu, w aplikacjach ( grach ) już nie, dalej jest odwrotnie :(.
Nawet jeśli włączyć grę na już rozsuniętej klawiaturze?
Moje romy: [RHODIUM] [KAISER]

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 29, 2011, 10:08:17 »
niestety tak, i innych sztuczek tez próbowałem, efekt taki sam :/