Problem ze słuchawkami.

• 5 Odpowiedzi
  • 651 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

ever666

Problem ze słuchawkami.
« dnia: Sierpień 24, 2009, 16:12:23 »
Witam,
Jestem użytkownikiem Kaisera od 6miesięcy, problem wygląda mianowicie. Przy podłączeniu słuchawek, muzyka dalej leci z głośnika, wykonywałem, SR, HR i dalej nie widac różnicy.
Wejście USB jest raczej sprawne, gdyż bateria normalnie się ładuje. Połączenie z lapkiem poprzez kabel również nie sprawia żadnego problemu.
Niestety nie mam możliwości sprawdzenia słuchawek, lecz wątpię, że to ich wina.

Dodatkowo mogę powiedzie, że wcześniej posiadałem SPV M3000 i taki problem również występował, lecz po Soft resecie działał normalnie.

Jeżeli macie jakieś pomysły na powyższy problem, to proszę o pomoc.

Pozdrawiam

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Problem ze słuchawkami.
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 24, 2009, 17:24:09 »
Tylko, że jedno z drugim niekoniecznie ma powiązanie. Port USB w HTC to extUSB czyli połaczenie gniazda słuchawkowego z USB, czyli mogło się uszkodzić poł. odpowiedzialne za dźwięk.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

ever666

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 24, 2009, 18:28:27 »
W sumie to jeszcze zauważyłem, że gdy podłącze owego TYTNa do kompa, działa on bardzo wolno, wręcz mógłbym rzec, że się zawiesza, byc może to kwestia ROMu?

Pozdrawiam i dziękuję za odzew.

*

Offline IamMatthew

• 24
  • Sprzęt: ~MDA Vario III/HTC TYTN II~
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 25, 2009, 22:35:49 »
Mam ten sam problem :(

Tyle, że u mnie nie da się połączyć z kompem, bo samo nawiązanie  połączenia trwa ok 30 minut.
Uznałem, że mam uszkodzone gniazdo i nauczyłem się wrzucać wszystkie programy przez kartę pamięci.
<b> ROM:</b> WM6.1 PL
<b> R:</b> 1.65.16.25

*

Offline wobo

• 387
  • Sprzęt: MOTOROLA ATRIX 4G AT&T
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 26, 2009, 22:28:27 »
Przy podłączeniu słuchawek, muzyka dalej leci z głośnika, wykonywałem, SR, HR i dalej nie widać różnicy.

Czy słuchawki też grają?

Proponuję abyś sprawdził słuchawki z innym kaiserem i odwrotnie, gdzieś w salonie lub serwisie etc.

Oczywiście możesz się pobawić we wgranie ROM-u
ale ja bym zaczął od sprawdzenia.

*

ever666

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 01, 2009, 17:23:13 »
Próby zdobycia słuchawek w mojej okolicy poszły na marne. Postanowiłem więc zakupic na allegro.
Jak dojdą to napisze, czy to było powodem nie działania.

RE: wobo

Po podłączeniu słuchawek, muzyka leci tylko z glośniczka. w słuchawkach brak dzwięku.
Pamiętam jeszcze, że kiedyś wyskoczył mi jakis error, ekran podzielił się bodajże na 4 kolory, zielelony, niebieski, czerwony, żółty pisało poniżej serial i nic się nie dało zrobi. i tak wlasnie jakos od tego czasu, jak zrobilem HR przestalo dzialac( upadku samego sprzetu nie pamiętam) więc jezeli nowe słuchawki nic nie dadzą to wtedy zabiore się za rom.

Pozddrawiam!