Problem z zawieszającym się HTC-kiem

• 5 Odpowiedzi
  • 689 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z zawieszającym się HTC-kiem
« dnia: Czerwiec 22, 2010, 18:35:59 »
Mam problem, mianowicie jakiś czas temu kupiłem używanego HTC TyTN II i wszystko by było fajnie i w ogóle jak by mi się nie zawieszał w kieszeni. Na początku nie wiedziałem o co chodzi ale potem zauważyłem że dotknę kciukiem wyświetlacza i przytrzymam dłużej  to się wyłączy. A najgorsze jest to, że aby go włączyć to muszę wyciągnąć na kilka sekund baterie inaczej się nie włączy. Czy jest mi ktoś w stanie pomóc?

*

Offline vipkoza

• 29
  • Sprzęt: HTC Kaiser, HTC Wildfire
Odp: Problem z zawieszającym się HTC-kiem
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 23, 2010, 00:17:36 »
Najlepiej zrób Hard Reset.
A jeszcze lepiej to wgraj mu inny rom.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 23, 2010, 08:08:43 »
A jako laik i zielony w tych sprawach dam rade to sam zrobić?

*

don.kamillo

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 23, 2010, 08:25:12 »
Mam coś podobnego z magicianem. Chłopaki określili to jako słaba bateria, więc jak masz możliwość, to sprawdź na innej baterii, czy będzie tak samo.
Co do zmiany romu: jak poświęcisz chwilę na lekturę przyklejonych tematów działu Kaiser, to dasz radę. Tam jest dobrze wszystko opisane, są pliki do pobrania ;)

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 23, 2010, 19:06:40 »
HardReset pomógł wszystko gra i śpiewa dzięki :)

Połączone: Czerwiec 24, 2010, 21:50:11
A jednak nie gra ani nie śpiewa. Zrobiłem HardReset i pomogło tylko na chwile. Zmieniłem ROM i też pomogło tylko na chwile. Moge coś jeszcze zrobić?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2010, 21:50:11 wysłana przez Barrrrrthez »

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 01, 2010, 08:30:56 »
No i co się okazało to jednak bateria, ale nie chodzi o jej moc tylko wielkość. Wsadziłem starą baterie którą dostałem w zestawie jak kupowałem telefon i wchodzi idealnie nie ma żadnych luzów i się nie wyłącza ani nie zawiesza a trzyma tylko kilka godzin, a na tej nowej co trzyma dwa dni cały czas to było. Co się okazało niby oryginalna i ten sam model a jest luźna w telefonie. Problem rozwiązany