Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
Problem z Uruchomieniem telefonu "Czerwona Kontrolka"
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
HTC
Kaiser
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
6 Odpowiedzi
8540 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Telefonica
116
«
dnia:
Luty 05, 2010, 02:42:07 »
Witam wszystkich.
Czy może ktoś się już spotkał z tym że po podłączeniu Kajsera do ładowania świeci tylko czerwona kontrolka.
Kil;ka dni temu zostawiłem na chwilę telefon w Samochodzie przy temperaturze w Samochodzie ok 37 stopni w Plusie do tego padało na nie słońce, po powrocie do samochodu zobaczyłem że telefon już nie działa i nie można go uruchomić. Bateria była naładowana na full. Teraz po podłączeniu do ładowania czy do kompa świeci tylko czerwona kontrolka - co się mogło stać.
PS.
Może to dziwne że w Polsce zima i temperatury minusowe, ale ja jestem na wakacjach u rodziny w Chile a tu temperatura ostatnio tj, od ok 2 miesięcy nie spada niżej niż 35 stopni.
Pozdrawiam
Nokia 9000/Nokia 9100/Nokia 9210/Eten P600/Palm M505/Nokia 9500/9300/SPV M3000(HTC Wizard)/SPV M3100(HTC Hermes)/HTC TyTN II(HTC Kaiser)/HTC Tatoo/HTC HD2(Leo) / HTC Desire/Dell Streak i więcej
PDA to moje życie i praca/ PDA it`s My Life & my work
BikerBoyz
44
Odp: Problem z Uruchomieniem telefonu "Czerwona Kontrolka"
«
Odpowiedź #1 dnia:
Luty 05, 2010, 11:41:33 »
Po wlaczeniu telefonu miga zielona dioda?
O ile sie nie myle to pomaranczowa=czerwona+zielona.
Moze zielona padla.
HTC Kaiser --> HTC Touch Pro
Telefonica
116
«
Odpowiedź #2 dnia:
Luty 05, 2010, 13:51:57 »
Niestety nie świeci się żaden inny kolor tylko czerwony, pisałem też do HTC i odpowiedzieli że prawdopodobnie się przegżał. Cóż teraz albo szukać serwisu albo kupić HTC HD2.
Nokia 9000/Nokia 9100/Nokia 9210/Eten P600/Palm M505/Nokia 9500/9300/SPV M3000(HTC Wizard)/SPV M3100(HTC Hermes)/HTC TyTN II(HTC Kaiser)/HTC Tatoo/HTC HD2(Leo) / HTC Desire/Dell Streak i więcej
zwierzak2003
245
«
Odpowiedź #3 dnia:
Luty 07, 2010, 03:14:40 »
Ostatni raz jak mi świeciła czerwona dioda to oznaczało po komórce. Na spokojnie odłóż ją do chłodnego miejsca (tak z 20 stopni) rozebraną na części (przede wszystkim oddzielona bateria). Możliwe, że tylko bateria się ugotowała i wystarczy jej wymiana. Elektronika tak łatwo się nie smaży jak ogniwa zasilające.
Masz zgodę Administracji? Poczytaj Regulamin.
Telefonica
116
«
Odpowiedź #4 dnia:
Luty 07, 2010, 03:40:54 »
Próbowałem i to ale cały czas jest tak samo, nie mam okazji narazie sprawdzić czy to Bateria, ale jak tylko się znajdzie takowa sprawdzę, a co rozumiesz po telefonie, czy jest to może tylko końcówka mocy, myślę że jest to do naprawienia...
tomwil
«
Odpowiedź #5 dnia:
Luty 07, 2010, 10:28:41 »
gdyby to była tzw "końcówka mocy" to PDA by się włączył bez radia, ewentualnie by wisiał ba 1 splashu. To nie to. Albo ogniwo albo płyta.
Telefonica
116
«
Odpowiedź #6 dnia:
Luty 07, 2010, 12:55:19 »
No więc czeka mnie wymiana, tylko nie mogę się zdecydować na co
HTC HD2 - WM - czyli mam sporo programów które będą chodzić, dobry ekran i procek
HTC TouchPro2 - WM - Klawiatura to co zawsze miałem Wizard, Hermes, Kaiser
HTC Hero - Android - Podoba mi się ten system miałem nawet w Kaiseze ale... brak nawigacji (może nie wiem)
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »