problem z tlefonem uruchomienie

• 10 Odpowiedzi
  • 1382 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z tlefonem uruchomienie
« dnia: Luty 24, 2011, 17:42:18 »
mam problem z htc polega on na tym ze gdy podpinam tel do łądwania ten włancza sie i wyskakuje napis orange chwile czekam i za chwile wygasa i znow włancza sie na nowo w czym lezy problem wina softu? prosze o pomoc  :mysli:

Odp: problem z tlefonem uruchomienie
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 25, 2011, 18:34:17 »
A jak bez ładowarki to się włącza? Opisz precyzyjnej, jaki rom, bateria oryginał czy zamiennik. Z tego co napisałeś można wywnioskować ze bateria uszkodzona.

*

Offline Paniki

• 337
  • [...] Jestem Ja i nie ma lepszych [...]
    • Audio SPA
  • Sprzęt: Chwilowo Spica :)... już po uff ;)
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 25, 2011, 19:31:14 »
Ja miałem takiego kupionego z dwoma bateriami, z czego na oryginalnej coś takiego było. Ładowała się może 2% na godzinę.
Typhon > G500 > Wizard > Trinity > 5300 XM (Przejściowo) > Blue Angel > G900 > TyTN II > Diamond > Hero > Diamond 2 > Wildfire S > Milestone > Desire > Desire Z > HD2 > Desire HD > V970 > Evo 3D > Evo 3D > Galaxy S II > Galaxy Spica :E > Galaxy S II >

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 27, 2011, 13:57:14 »
tak juz z kolega rozgryzlismy problem jeden z stykow z bateri był ułamany naprawilismy to i powstało kilka kolejnych problemów tel uruchomił sie działał bez problemu przez 2 -3 h po czym nagle przestał widziec karte sim  :-? nastepnie po jakims krotkim czasie przestał widziae karte pamieci  :O tel działa ale czy moze byc to przyczyna softa ( posiada o Wm z orange a z tego co wiem to połaczenie tego typu nie jest rewelacyjne) do tego głosnik gra czysto nie charczy tylko cholernie Cichutko nie wydaje sie spalony bo nie grał by wgl lub nie czysto a on działa wszystko na maxa a on nadal słabiutko nie zna sie na htc jest to moj pierwszy taki tel poprzednie to n95 nokie a tu cos nowego pomocy !!!

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 27, 2011, 15:44:19 »
To ładnie ktoś namieszał w twoim telefonie. Jak naprawiliście ten styk?? Bo mogliście zwarcie zrobić jakieś i wywala kartę i pamięć. Dobrym pomysłem było by rozebrać telefon i przeczyścić. Ale jak nie masz odrobinę manualnych zdolności to się nie bierz za to bo pourywasz taśmy.

Takie błędy mogą być też spowodowane kiepskim romem i starym radiem. Sprobuj wgrać nowe radio i jakiegoś roma.

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 27, 2011, 17:30:16 »
styk zrobilismy na druciku miedzianym dotyka ułamanej czesci styku i bateri ;) okej poprobuje sie pobawic bede pisał

Połączone: Luty 27, 2011, 18:11:23
mam kolejny poroblem szukam i szuukam i nie moge znalezc zednego wm do sciagniecia wiekszosc watkow wygasła nie moge dostac zadnego ani 6.5 ani 6.1 na forum szukałem moze ktos wie gdzie pomocy :(
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2011, 18:11:23 wysłana przez kropal »

*

Offline Plemnik

• 480
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Rhodium, HTC Kaiser
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 27, 2011, 18:14:32 »
słabo szukasz... bardzo
Moje romy: [RHODIUM] [KAISER]

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 27, 2011, 19:35:25 »
dobra znalazłem pobiera sie ogarne to jeszcze dzis jbc bede pisal bo moge sobie nie dac rady a mozecie mi powiedziec gdzie znajde jakas instrukcje dokładna jak to zrobic?

*

Offline Plemnik

• 480
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Rhodium, HTC Kaiser
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 27, 2011, 19:41:44 »
w przyklejonych tematach
Moje romy: [RHODIUM] [KAISER]

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 28, 2011, 09:37:40 »
to że słabo szuka to ja nawet nie pisałem bo szkoda gadać
Najpierw czytaj potem działaj!!

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 28, 2011, 09:57:52 »
Temat się wyczerpał, zamykam.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G