Problem z przyciskiem Power w HTC TyTn 2

• 3 Odpowiedzi
  • 1398 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z przyciskiem Power w HTC TyTn 2
« dnia: Maj 21, 2010, 08:43:43 »
Tak jak w temacie. Posiadam od 4 miesiecy telefon HTC TyTn 2. Niestety jest to telefon z drugiej reki (byl w bardzo dobrym stanie) i w sumie do tej pory na niego nie narzekalem. Niestety dzisiaj zablokowal sie totalnie klawisz Power (nie da rady go wcisnac ewentualnie jak sie podlubie to sie zacina i chce od razu wylaczyc telefon). Probowalem rozkrecic telefon ale ku mojemu zdziwieniu poprzedni wlasciciel chyba nie umial sie poslugiwac srubokretem gdyz srubki wokol baterii wygladaja jak 3 piekne kola. Srubokret po prostu nie ma za co zlapac. Mam wiec pytanie :

- Czy mozna przestawic przycisk power na inny przycisk ? (Np. chcialem go ustawic pod przyciskiem 6 jest tam opcja Hold oraz zwykle nacisniecie wiec dzialal by tak samo. Probowalem to zrobic programem Screen OFF ale niestety to dziala tylko w jedna strone. Wygaszacz sie wylacza ale zeby go wlaczyc musialem podlaczyc telefon do komputera i przy zasilaniu wlaczyl sie wyswietlacz :/)

-Ew czy jest jakis program ktory wlacza wyswietlacz? (Tak googlowalem i szukalem na forum ale nie znalazlem)

-Myslicie ze jest jakis sposob na odkrecenie tych lysych... nazwijmy to srubek? Czy musze sie z tym koniecznie udac do serwisu?

Slicznie dziekuje za kazda odpowiedz. A dla tych ktorzy odsylaja mnie na google itd. prosze nie wysylac postow w tym temacie. Szukalem rozwiazania problemu 40min i naprawde pisze posty w ostatecznosci.

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
Odp: Problem z przyciskiem Power w HTC TyTn 2
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 21, 2010, 09:03:39 »
Polecam aplikację AE Button Plus.

Co do śrubek... chyba tylko rozwiercić takie (jak ma się wkrętak akumulatorowy z regulacją obrotów i małe dobre wiertełko do metalu).
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 21, 2010, 09:36:48 »
A właczać możesz rozchylajac klawiaturkę :) Najlepiej posłać do serwisu/komisu (patrz dział Serwisowanie), koszt pewno nie będzie wielki.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 21, 2010, 23:15:20 »
mnie juz od dawna denerwował ten przycisk i znalazłem sposób na ominięcie go. bardzo proste . instalujesz s2u 2,30 chyba najlepszy, , ustawiasz w opcjach inne aby nie blokował prawym DPAD. następnie w opcjach windowsa blokada klawiatury ustawiasz żeby nie blokował żadnych przycisków. i tyle. wtedy jak chcesz włączyć ekran naciskasz który kolwiek przycisk , i odblokowujesz w przytrzymując w prawo na padzie. proste wygodne, nie ma szans na odblokowanie w kieszeni , dobrze jest też ustawić s2u pod klawiszem IE, jak chcesz wyłączyć ekran to blokujesz
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2010, 23:41:42 wysłana przez yaro99 »