Problem z połaczeniem z komputerem.

• 3 Odpowiedzi
  • 532 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z połaczeniem z komputerem.
« dnia: Maj 17, 2010, 21:00:27 »
Witam.
Od niedawna mam problem z połączeniem mojego Kaisera z komputerem.
Możliwe że coś jest nie tak z złączem, lekko jest złamane.. ale to już mam od dawna złamane i nie wpływało to na połaczenie komorki z komputerem.
Dodam jeszcze ze ładuje się normalnie, słuchawki też działaja normalnie.
Co do kabla to raczej wykluczam żeby był uszkodzony, ponieważ sprawdzałem na 4 innych i tak samo.
Oczywiście też sprawdzałem podpinając kabel w różnych portach USB w komputerze i nic.
Przeinstalowanie programu ActiveSync również nic nie dało.
Stąd moje pytanie czy możliwe jest to że nie łączy z komputerem bo jest te złącze lekko od środka złamane, dlatego pytam ponieważ gdzieś na tym forum wyczytałem że jeżeli słuchawki działają to połączenie z komputerem też powinno śmigać.
Ma ktoś jakiś pomysł w tej sprawie ?
Pozdrawiam.

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
Odp: Problem z połaczeniem z komputerem.
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 18, 2010, 08:02:03 »
Czy jest jakaś akcja na kompie lub na pda po połączeniu i czy ładuje po podłączeniu do kompa ?? To że słuchawki chodzą to nie koniecznie musi zaistnieć połączenie. Przez do złamanie pin mógł opaść spróbuj igłą go wypchnąć. Czasami to jest różnica mikromilimetra ;).
Najpierw czytaj potem działaj!!

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 18, 2010, 15:25:25 »
Telefon się ładuje  po podłączeniu do komputera..a nie powinien ponieważ w komórce jest ustawione ze po podłączeniu do PC nie powinien się ładować co najwyżej na jednym z kabli zaobserwowałem ze się nie ładuje.. ale to możliwe ze kabel jest uszkodzony..

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 18, 2010, 18:56:46 »
Po podłączeniu do PC ale jak pisałeś PC go nie widz więc dlatego ładuje. Urządzenie stwierdzi podłączenie do PC jak zacznie się synchronizować przez AC. Spróbuj unieś tę nadłamaną cześć i piny igłą. A i jeszcze spróbuj na kasjerce usnąć już istniejące połączenia z komputerami a jak nie to na sam koniec jak nic nie pomoże zrób HR. I jak to wszystko nie pomoże to kup wejście mini usb do kasiera i prze lutuj
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2010, 19:22:37 wysłana przez sever321 »
Najpierw czytaj potem działaj!!