Problem z połączeniami przychodzącymi

• 4 Odpowiedzi
  • 579 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z połączeniami przychodzącymi
« dnia: Lipiec 15, 2008, 13:16:57 »
Witam,
od pewnego czasu jestem posiadaczem palmofonu MDA Vario III(inaczej zwany HTC TyTn II Kaiser).

Mój problem głownie tyczy się połączeń przychodzących, lecz czasami spotykam się z tym samym w połączeniach wychodzacych.
Więc przejdźmy do konkretów:
Czasami siedze przy komputerze z telefonem i słysze w głośnikach nadchodzące fale do moijego telefonu, lecz nic nie dzwoni, lecz po paru minutach słysze DRUGI telefon(Nie MDA) że dzwoni gdzieś z innego pokoju, i osoba dzwoniąca mówi że próbowała się do mnie dodzwonić lecz po wybraniu numeru odrazu go rozłaczało...

Więc streszczając, Słysze przychodzące fale tele. do mojego PDA lecz nie widać aby ktoś dzwonił, a osobe która do mnie dzwoni odrazu rozłącza...
Tylko miękki reset pomaga na tą sytuację.

Proszę o szybką pomoc.

*

Offline luqasss

• 423
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO 2
Odp: Problem z połączeniami przychodzącymi
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 15, 2008, 15:08:35 »
Trudno powiedzieć co się dzieje. Ja dokładnie tak samo miałem z nadchodzącymi MMSami lecz nie wieszał się kom. Słychac było w głośnikach, ekran się włączał ale MMSa nie było . Wydaje mi się ze zmiana ROMu i RADIA powinna rozwiązać ten problem.

Jeśli nie masz gwarancji pobaw się. Jeśli masz oddaj do serwisu niech się martwią
SE P910i >> HTC Hermes >> HTC Kaiser >> HTC Raphael >> HTC Rhodium

ROM:  ¯`·.¸¸.- Energy -.¸¸.·´¯
RADIO: 4.49.25.77

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 15, 2008, 16:14:26 »
Hmmm, rzeczywiscie to samo, lecz mój telefon się nie wiesza... Zobaczymy jest na gwarancji to oddam do serwisu... Dzięki za pomoc...

*

Offline ernescik

• 322
  • kto pyta nie błądzi
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 15, 2008, 21:30:09 »
u mnie w kaiserku jest tak ze jak ktos dzwoni do mnie to nie idzie odebrać połaczenia ani zieloną słuchawką ani na ekranie dotykowym.dzwonek sobie dzwoni dopuki nie zrobię soft resetu.Kurde im nowszy HTC kupuje tym gorzej chodzi.Najlepiej sprawował się Wizard i pomimo słabego procka chodził o niebo lepiej od poprzedniego Hermesa a napewno juz od Kaisera.Najgorsze to ze nie mogę nic nagrzebac bo mam gwarancje.
Rom: Oryginalny HTC wm6.1  PLK wer.3.29.464.0
Radio: 1.71.09.01 ; SPL 3.56 hard spl
testowałem 16 rom-ów i 9 wersji radio - zawsze wybieram oryginał
2 lata na wm6.0 wer.1.27.12.11 WWE

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 15, 2008, 23:18:57 »
Coś wspólnego lecz nie to samo... Ja słysze w głośnikach komputerowych nadchodzące połączenie, lecz telefon nie reaguje...