Problem z pin htc kaiser

• 5 Odpowiedzi
  • 1326 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline katana15

• *
  • 76
  • Kawasaki er5 gdzieś na wycieczce Leicestershire
  • Sprzęt: COMPAQ Presario V4000, ACER n35, Nokia 3220, HTC Kaiser, CECT W100 GSM/PDA/Watch Toshiba MB100 NETBOOK
Problem z pin htc kaiser
« dnia: Marzec 26, 2008, 01:24:47 »
Witam !
Kiedy kupilem uzywana kaiserke to sprzedawca powiedzial ze jest simlock. Tel. mimo ze uzywany ma gwarancie na 12m jak zdejme blokade to po gwarancji. Wiec ja sprawdzilem czy napewno inna karta niz orange mi nie dziala. Faktycznie jest blokada sim. Tylko UWAGA jak wlozylem inna sim karte to telefon zapytal mnie o PIN wiec ja chcialem wyjsc z opcji telefonu i stalo sie NIESZCZESCIE bo sie mi 2 razy zle cos przycislo i on potraktowal dwie proby wyjscia do menu jako bledne kody, wiec ja wyciagnolem baterie ,zaladowalem orange i dziala . Stracilem dwie proby , a jak w przyszlosci bede chcial sciognac sim bedzie ostatnia proba. Czy da sie wrocic do stanu pierwotnego ? Czy to jest grozne ? Czy kaiserka bedzie do wyzucenia ,a moze hr? Z gory dziekuje i przepraszam za gadulstwo oraz ostrzegam przed takim nie uwaznym dzialaniem :ok:
Pozdrowionka
Stare sprzęty których juz nie ma:  Ericsson GH388, Nokia1610, Motorola M3288, Alcatel OT Club db, Mitsubishi Trium Aria, Siemens SL45i, Siemens S55, LG U8110, Motorola E1000,  Nokia n80 ;(

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Problem z pin htc kaiser
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 26, 2008, 01:34:43 »
Zdjęcie SiMlocka nie powoduje utraty gwarancji ( wyroki sądowe)
A jeśli kupiłeś używaną nawet Kaiserkę z sieci Orange to sprawdź kartę gwarancyjną - masz 24 miesiące od daty zakuu :)
A zdjęcie simlocka #o masz dwie opcje -płatne zdjęcie kodem lub ( bezpłatne ale z ryzykiem unieważnienia gwarancji-związanej ze zmianą RadioRomu)
potrzebna zgoda

*

Offline katana15

• *
  • 76
  • Sprzęt: COMPAQ Presario V4000, ACER n35, Nokia 3220, HTC Kaiser, CECT W100 GSM/PDA/Watch Toshiba MB100 NETBOOK
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 26, 2008, 06:37:04 »
Dzieki , ale to niestety jest angielski orange a gwarancja jest komisowa bo fonik byl uzywany. Jak zobacze ze wszystko dziala to bez wzglendu na utrate gwarancji usune sim tylko martwi mnie to , ze wykonalem juz wczesniej pomylkowo 2 proby ze zlym pinem . Czy po hard resecie beda znowu trzy proby czy musze byc juz bardzo ostrozny?  :)
Stare sprzęty których juz nie ma:  Ericsson GH388, Nokia1610, Motorola M3288, Alcatel OT Club db, Mitsubishi Trium Aria, Siemens SL45i, Siemens S55, LG U8110, Motorola E1000,  Nokia n80 ;(

*

Offline zolty4

• 434
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 26, 2008, 09:05:15 »
Mieszasz dwie sprawy.SIM-iock itd to jedno a logowanie się PIN-em karty SIM to drugie. Karta SIM po trzeciej nieudanej próbie blokuje się i można ją jeszcze odblokować PUK-iem, przy jego pomocy ustanawiasz nowy PIN. Na PUK masz jak pamiętam 10 prób i gdy to wykorzystasz to twoja karta SIM, czyli ta od operatora z numerem telefonu, jest do wyrzucenia, nikt już wówczas nie odblokuje jej. Ale to dotyczy tej karty a nie telefonu.Chyba że sam telefon ma blokadę, ale to inna bajka i chyba tego w Kaiserce tego nie ma.
Ryzyko blokady KARTY SIM zniknęło bo za trzecim razem jak piszesz zalogowałeś sie prawidłowo.G
Sprzęt: Był MDA1 był Acer n50p,była Nokia LD-3W+była Nokia 6630,była Nokia N95 jest 2xMotorola F3 + jest GlobeSurferII + jest Kaiser + znowu było MDA1 + jest Nokia n82 + jest Nokia E51+ jest Asus 901(4+64GB) i karta SDHC 32GB,Lenovo G500, Toshiba Encore

*

Offline katana15

• *
  • 76
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 26, 2008, 19:38:47 »
Wiec pisze co wyswietlilo sie po wlozeniu niewlasciwej simkarty z sieci o2
SIM Lock
Network is locked, Please input unlock code
To make an emergency call, type the emergency
number and tap emergency
i na dole rameczka do wpisania numeru ratunkowego bądź kodu odblokowujacego .
Co to jest unlock code , czy to ten który zdejmuje blokade sim? co stanie sie jak wpisze w to miejsce błedny kod? Ile prób jest dozwolone? Co się zablokuje , niewlasciwa sim karta czy moja kajzerka? A jezeli sie  zablokuje to czy fonik bedzie do uratowania czy do wywalenia?
Dziekuje za cierpliwosc jak sie poducze to tez bede pomagal :ok: :D

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 26, 2008, 19:51:07 »
Tak to znaczy ze jest simlock i nusisz wpisac kod odblokowujacy, wpisanie iles razy blednego kody moze na amen zablokowac urzadzenie. Jak zdjac simlocka przeczytaj przyklejony watek.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.