problem z kontaktami

• 2 Odpowiedzi
  • 771 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mkoniu

• 7
  • Sprzęt: HTC Kaiser
problem z kontaktami
« dnia: Luty 15, 2009, 12:15:53 »
witam
ostatnio w swoim kasierku postanowiłem zainstalowac manile, więc uznałem że HR będzie dobrym poczatkiem. zrobiłem sprite backup'em kopie bezpieczeństwa sms'ów, kontaktów, maili, notatek itp pierdół. zrobiłem HR i następnie przywróciłem z kopie bezpieczeństwa te elementy. wszystko było ok. zainstalowałem manile i ku mojemu zdziwieniu kontakty były puste. no to przywróciłem jeszcze raz tylko same kontakty. wszystko niby ok, ale teraz jak ktoś do mnie dzwoni to nie wyświetla mi jego nazwy z kontaktów. to samo z smsami, równiez w wpyaku gdy sam dzwonie/pisze. ale gdy wklepuje na dialpadzie numer to znajduje odpowiedni kontakt. w próbie naprawy wywaliłem wszystkie kontakty i jeszcze raz przywróciłem z kopi. nie pomogło. no to zaczałem zapisywac od nowa kontakty (w sensie nadpisywałem, np. gdy ktoś do mnie zadzwonił to po zakończonej rozmowie nadpisywałem numer w ksiażce) też nie pomogło.... kontakty mam jako outlokowskie, kaiserek z WM 6.1 pro.

z góry wielkie dzięki za pomoc bo ten problem zaczyna mnie powaznie denerwować

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
Odp: problem z kontaktami
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 15, 2009, 12:22:44 »
Nazw kontaktów najczęściej nie pokazuje w sytuacji gdy numery są zdublowane...

Przy podwójnym przywracaniu może jakimś sposobem się powieliły kontakty.

Przenieś może plik pim.vol z katalogu głównego gdzieś indziej (może na kompa nawet sobie zrzucić tak na wszelki wypadek, żeby zaraz nie kasować) i przywróć same kontakty jeszcze raz.
Może to coś da.
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

*

Offline mkoniu

• 7
  • Sprzęt: HTC Kaiser
Odp: problem z kontaktami
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 15, 2009, 15:29:16 »
skopiować moge ten plik, ale usunąć nie... (z poziomu komputera i total commandera)
czym mógłbym usunąc ten plik?
Napisane: Luty 15, 2009, 12:36:00
ok przywróciłem plik pim.vol z kopi bezpieczeństwa i póki co śmiga
wielkie dzięki :ok: