Problem z hasłem - pomocy

• 6 Odpowiedzi
  • 954 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kuba K.

• 22
    • Mój digart
  • Sprzęt: SPV E650 / SPV M3000 / Motorola A008 / Nokia 9210i / Nokia 6310i
Problem z hasłem - pomocy
« dnia: Czerwiec 26, 2009, 15:23:07 »
Witojcie,
otóż dostałem od zaznajomionego komisu do przefleszowaina i odblokowania Kaisera - rzecz jak wiecie dość szybka, łatwa i przyjekmna.
Otóż nie w moim przypadku :(

Kaiserek zabezpieczony jest hasłem, którego nie znają ( właściciel też - pozostawię to bez komentarza)  o które upomina się zaraz po starcie systemu.
Oznacza to, że nie mogę go połączyć z AS a to zaś oznacza, że nic z nim zrobić ( chyba ) nie mogę.
Rozwiązanie jakie się wyłania to Hard Reset - niestety zonk. Wciskam oba soft-key'e, jednocześnie wciskam reset. Reset puszczam, soft-key'e trzymam. Efekt? Soft Reset... może coś robię źle?
Zwracam się więc do Was drodzy forumowicze i forumowiczki o pomoc.
Z góry wielkie dzięki!!
Pozdrawiam, Kuba

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Problem z hasłem - pomocy
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 26, 2009, 15:31:15 »
Próbuj do skutku, jeden artysta z forum dopiero chyba za 50 razem to zrobił  :E  Oczywiście Kaiser ma być włączony.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2009, 15:33:28 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Kuba K.

• 22
    • Mój digart
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 26, 2009, 15:41:06 »
Walczę z tym od dwóch dni...
na wszelakie sposoby... jest jakiś inny patent na wybrnięcie z tej sytuacji? Zwłaszcza, że telefon nie ma HardSPL i ma CID-lock'a może być nieciekawie, prawda?
Pozdrawiam, Kuba

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 26, 2009, 15:45:49 »
Uruchomić w trybie bootloadera i przeflashować... ot i cała filozofia (pamiętać że jak ma CID to romem od operatora/producenta). Potem już będzie można wgrać HSPL.

Ale jednak bym męczył żeby HR zrobić bo musi się dać...
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

*

Offline Kuba K.

• 22
    • Mój digart
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 26, 2009, 16:38:52 »
Właśnie zasysają się softy ze strony t-mobile.com/ i de i zobaczymy co to pomoże.
Może przez to hasło nie mogę HR zrobić?
Napisane: Czerwiec 26, 2009, 16:00:22
Wrzuciłem soft T-Mobile i chodzi ;)
HR dalej się zrobić nie chce ;/
Dzięki koledzy ;)
Pozdrawiam, Kuba

*

Offline pajeros

• 251
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 28, 2009, 18:29:06 »
DObrze że sobie poradziłeś.
Jeśli chodzi o HardReset, prawdopodobnie nie działa jeden z przycisków które trzeba wcisnąć.
Jeśli Kaiser już działa spróbuj czy za każdym razem po naciśnięciu każdego z klawiszy jest okr. akcja.
Pozdrawiam
Five Star Service
Serwis pogwarancyjny i sprzedaż PDA, PNA, GPS, Iphone.

*

Offline wobo

• 387
  • Sprzęt: MOTOROLA ATRIX 4G AT&T
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 31, 2009, 18:18:15 »
Hard reset zrobisz tylko wtedy, gdy trzymając wciśnięte dwa klawisze softkey wciśniesz rysikiem softreset i będziesz utrzymywał ten stan do momentu wyskoczenia białego okienka z ostrzeżeniem. Trzeba przy tym sporo wprawy.

Ja to robię tak:
Trzymając kaisera pionowo nad podkładką gumową umieszczam rysik w otworze resetu w przygotowaniu do naciśnięcia (tył rysika opiera się na podkładce na stole, czubek jest w gnieździe resetu), następnie dwoma kciukami naciskam klawisze softkey - lewy lewym, prawy prawym i zaraz potem dociskam kaiserem w dół na rysik tak aby spowodować softreset, trzymając nadal dwa softkey-e kciukami. W tej pozycji czekam do białego ekranu po czym zwalniam wszystko. Ekran pojawia się po ok. 1 sek. Potem wystarczy nacisnąć  tylko zieloną słuchawkę i gotowe.

Gumowa podkładka jest po to aby rysik nie ślizgał się po stole podczas przyciskana. Możesz wykorzystać inne tępe podłoże..

Powodzenia