Problem z GPS i splash

• 5 Odpowiedzi
  • 720 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline macm

• 16
Problem z GPS i splash
« dnia: Sierpień 18, 2009, 23:11:16 »
Witam, Mam Kaisara już prawie rok ale miałem ostatnio przykrą przygodę bowiem mi się nieco zawilgocił i zaczął "wariować". Pan który mi go sprzedał stwierdził, że skoro zawilgocenie to tracę gwarancję i przez dwa tygodnie niemal go rozkładał i składał aż zaczął działać, potem okazało się że znó "wariował" a ja usunąłem folię ochronną i teraz działa jak trzeba. Po resecie romu jednak mam problem z GPSem. Mianowicie Automapa nie odnajduje go. Gdy jest ustawione na auto nei znajduej wogóle GPSu a gdy manualnie ustawiam na COM4 to jakby działa ale nie znajduje satelitów. Nawet cienia sygnału nie znajduje. Pewno to problem mechaniczny - coś tam nie zostąło podłączone ale może ktoś coś wie na ten temat?
Druga sprawa to to, że mam to fatalne logo orange jako pierwszy splash. Udało mi się wgrać fajny splash HTC ale pojawia się jako drugi i nei wiem jak usunąć ten z orangea. Czy ktoś wie? E na pewno wiecie bo to dla was łatwizna - proszę o poradę. Na pierwszy problem nie spodziewam sie łątwych rozwiązań bo coś mi sie zdaje że to większy problem i bez rozbierania znowu się nie pobejdzie.
Pozdrawiam
Maciek

*

Offline kristoff_sz

• 428
  • I śmieszno i strasznie!
  • Sprzęt: HTC TyTN II (Kaiser KAIS130)
Odp: Problem z GPS i splash
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2009, 09:40:07 »
A propos punktu drugiego.

My wiemy, ale nie powiemy, bo pisane była razy kilka na forum i musisz sam poszukać. Eee wiem, że umiesz, przecież jakoś znalazłeś forum, więc to będzie łatwizną.
Kaiser (KAIS 130)
ROM:   APR16 Dutty's WM6.1
Radio: 1.58.16.27
SPL:    3.56.HARD

*

Offline macm

• 16
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 20, 2009, 22:15:06 »
A propos punktu drugiego.

My wiemy, ale nie powiemy, bo pisane była razy kilka na forum i musisz sam poszukać. Eee wiem, że umiesz, przecież jakoś znalazłeś forum, więc to będzie łatwizną.
He dowcipne, nie każdy ma czas na przeczesywanie internetu i forum, ale nie mów zachowaj tą tajemną wiedzę dla siebie... a wystarczyło podać linka. :(

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 20, 2009, 22:46:32 »
He dowcipne, nie każdy ma czas a na pewno ochoty na pisanie tego samego po sto razy a wystarczy użyć szukajki, ech
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline macm

• 16
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 20, 2009, 23:02:07 »
He dowcipne, nie każdy ma czas a na pewno ochoty na pisanie tego samego po sto razy a wystarczy użyć szukajki, ech
A znasz opcję kopiuj/wklej lub "tworzenie" linka? Pewnie tak skoro funkcjonujesz na forum, wcale nie oczekuję że napiszesz mi instrukcję. Cóż jestem moderatorem na innym forum i powiem, że znacznie lepiej traktuję tam nowych. Szczególnie, że wyszukiwarki zwykle nienajlepiej działają na forach. Szukałem waszą wyszukiwarką i przez google, znajduję sporo pytań na "mój" temat i za każdym razem odpowiedzi w waszym stylu... raz nawet ww. kristoff_sz. Jeśli nie wiecie jak się to robi to trzeba uczciwie się przyznać a nie mydlić oczy i odsyłać. Mimo wszystko pozdrawiam.
PS. Dodam, że w serwisie w którym kupiłem sprzęcik też nie wiedzą jak to zrobić a w "zwykłych"serwisach nawet nie widzieli takiego urządzenia jak HTC Kaiser :wink:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2009, 23:13:27 wysłana przez macm »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 21, 2009, 07:28:59 »
Mamy 70 k userów i nie będziemy podawać każdemu od nowa rozwiązania/linku bo nie jesteśmy w stanie. Tak to sobie można robić jak jest małe forum i nie ma FAQ, a w tym dziale jest wszystko ładnie wyjaśnione. Dla mnie EOT

Nie wiem czy chodzi Ci o ten splashscreen (są w sumie jakby 3), ale plik odpowiedzialny za niego to Welcomehead.96.png, który jest w Windows, zobacz czy się nie dubluje. Plik animacji startowej to animation.dll albo startupanimationengine.dll

Linki (ostatni raz podaję, następnym razem będzie warn i temat zostanie usunięty).

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=90336.0

Poza tym jest też o zmianie splasha w FAQ (jest instrukcja):

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102910.0

Wątki na xda dla zainteresowanych:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=338779
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=334907
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=353230

« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2009, 07:49:52 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G