Problem z dzwiekami

• 18 Odpowiedzi
  • 2549 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline yanoosch

• *
  • 62
  • Sprzęt: HTC TP2, SE SATIO, HTC WIZARD, Nokia N73
Problem z dzwiekami
« dnia: Grudzień 01, 2008, 22:34:14 »
Witam
Jak w temacie- po wgraniu ugotowanego przeze mnie ROMu nie mam dzwiekow (nawet w sluchawce czy na glosnomowiacym). Wczesniej mialem dzwieki ale teraz nie ma nigdzie nawet w odtwarzaczu muzyki.
Czy ktos wie w czym tkwi problem, bo ja juz nie mam pomyslow. Probowalem ugotowac inny ROM i nadal to samo.
Z gory dziekuje za pomoc
KAŻDY KIJ MA DWA KOŃCE.....
PROCA MA TRZY :)

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
Odp: Problem z dzwiekami
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 01, 2008, 23:20:46 »
jestem laikiem, ale z tego co czytałem to problem z dźwiękami występuje gdy masz źle dobrane ratio do ROMu, później nic nie pomaga granie innego ratia, trzeba jakoś kombinować - gdzieś na forum widziałem kilka podobnych wątków.

*

Offline kristoff_sz

• 428
  • I śmieszno i strasznie!
  • Sprzęt: HTC TyTN II (Kaiser KAIS130)
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 02, 2008, 08:14:20 »
jestem laikiem, ale z tego co czytałem to problem z dźwiękami występuje gdy masz źle dobrane ratio do ROMu, później nic nie pomaga granie innego ratia, trzeba jakoś kombinować - gdzieś na forum widziałem kilka podobnych wątków.

RaDio, nie żadne raTio :P
Kaiser (KAIS 130)
ROM:   APR16 Dutty's WM6.1
Radio: 1.58.16.27
SPL:    3.56.HARD

*

Offline yanoosch

• *
  • 62
  • Sprzęt: HTC TP2, SE SATIO, HTC WIZARD, Nokia N73
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 02, 2008, 20:23:05 »
Problem rozwiazany juz wczoraj ale jakos nie mialem czasu napisac o tym.
Problem tkwil w radiu-nie pamietam dlaczego ale wgralo mi sie radio 1.27itd. Wrzucilem sobie radio 1.58.25.17 i wszystko dziala jak nalezy.
W kazdym badz razie dzieki za podpowiedzi.
KAŻDY KIJ MA DWA KOŃCE.....
PROCA MA TRZY :)

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 03, 2008, 23:49:18 »
a ja zapamiętam i może następnym razem napiszę raDio :)

*

Offline szymonunion

• 29
  • Sprzęt: HTC TyTn II, 8GB, L26
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 14, 2008, 21:25:24 »
Witam,

dolacze sie do tematu, bo sprawe mam podobna, choc nie do konca:

WM 6.1, rom L26 Diamond v7 (3.29.707.0 WWE), radio mialem wczesniej inne (nie pamietam jakie) i zapragnalem wgrac nowe, bo problem byl z dzwiekiem czasem - ale tylko przez telefon - zanikanie dzwieku na 1-2s i potem ok na pare chwil i potem znow.
Wgralem wiec 1.70.x.x, potem HR i odtworzenie z backupu, SR i niby juz (w ROM'ie jest autoinstall aplikacji, ale nic nie instalowalem na "golym" skoro mam backup na SD). Z racji, ze nic nie pomoglo to wgralem 1.71.x.x - sytuacja analogiczna. Wgralem wiec  1.64.08.21 i tez ciagle to samo.

Wogole mam wrazenie, ze czasem muli, choc nie ma zadnych zbednych procesow, zadnych zbednych aplikacji na starcie.

Prosze o pomoc, bo nie wiem juz co robic po paru dniach walki  :mad:

Pozdrawiam,
--
SzYmOn

*

Offline kristoff_sz

• 428
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 15, 2008, 07:03:46 »
Do V7 wgraj 1.58.25.17 (tak, poprawilem się :D)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 15, 2008, 13:01:12 wysłana przez kristoff_sz »
Kaiser (KAIS 130)

*

Offline szymonunion

• 29
  • Sprzęt: HTC TyTn II, 8GB, L26
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 15, 2008, 12:03:48 »
Witam,

poznym wieczorem skojarzylem, ze 1.58.25.17 do v7 bedzie dobre.
Wlasnie to robie i dam znac za parenascie minut.

Pozdrawiam,

edit: 1.58.25.17 wrzucone, restore poszedl, wyglada, ze dziala OK.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 15, 2008, 13:11:33 wysłana przez szymonunion »
--
SzYmOn

*

Offline redzior

• 9
  • HTC TYTN II WM 6.0 2GB
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 16, 2008, 10:39:51 »
Witam

Mam problem  z dzwiekiem ....;/  chodzi o to ze jak nie mam zainstalowanego programu SRS WOWHD  to mi chodzi dzwiek a jak zainstaluje to  nie dziala  ...;/ Mam windowsa mobile 6.1  moze to jest tym spowodowane bo w czesniej jak mialem 6.0 to chodzil ...;/ Teraz gdy sciagnolem simlocka to tak zaczelo sie dziac . Jezeli chodzi o to czemu niechce sluchac muzyki bez tego programu no to odpowiedz prosta za cicho daje :(:(

Gdy uruchamiam program to wyskakuje bledzik :

There is no WOW HD driver loaded . The control panel will now exit .

http://rapidshare.com/files/128125650/SRS.WOW.HD.v1.28.5.0_by_ShavkaT.rar.html

Sciagnolem taka wersje odpalac juz odpala nie wyskakuje blad teraz tylko dzwiek nie chodzi ale jest jeszcze jakis plik rejestru ktorego nie potrafie odpalic mi sie wydaje ze to bedzie zeby dzwiek chodzil ...  probuje programem takim jak  ,, CeRegistryEditor '' otwierac mi otwiera z telefonu i ten plik ale dalej nie wiem jak go zastapic cos w tym strylu ..;/
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2008, 12:48:41 wysłana przez redzior »
Probuje pomagac ludzia z KAISERAMI z innymi tez pomagam ale ,, Sam jestem posiadaczem Kaisera to wiem wiecej na jego temat nic na inne ''

*

Offline kaszczu

• *
  • 60
  • HTC TyTN II +8GB microSDHC
  • Sprzęt: HTC TyTN II +8GB microSDHC
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 16, 2008, 16:39:10 »
Może podepnę się pod temat, mam problem z dźwiękiem ale trochę innego typu... jak ktoś do mnie dzwoni lub ja wykonuję połączenie po odebraniu rozmowy Kaiser automatycznie przełącza głos na główny głośnik z opcją głośnego mówienia co jest strasznie uciążliwe... musze wtedy za każdym razem na dotykowym ekranie wyłączać tą funkcję by normalnie rozmawiać... Strasznie mnie to irytuje szczególnie jak jadę autobusem, sklepie czy innych miejscach publicznych, ludzie patrzą na mnie jak na dziwaka gdy odbieram rozmowę i nagle na cały regulator jest ryk osoby która do mnie dzwoni... ktoś spotkał się z czymś takim ?>?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 16, 2008, 19:06:45 »
kaszczu jak to zrobiłeś ? Wiele osób by chciało włączyć taką opcję  :) Może masz jakiś program zainstalowany ? A w ogóle jaki masz ROM?

A może problem jest w tym, że masz uszkodzony przycisk zielonej słuchawki ? Bo jeśli dłużej pry odbiorze ją przytrzymasz to tak właśnie się dzieje.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2008, 19:10:59 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline kaszczu

• *
  • 60
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 16, 2008, 19:52:36 »
Cóż sam nie wiem jak to się stało.... Kaisera mam od roku, soft oryginalny Orange Po odpaleniu sprzętu pojawiają się takie cyfry:
R 1.27.12.29
G 22.45.88.07H
D 1.81.00.00

według SPB Backup ostatnia kopia systemu i Hard Reset był robiony .... 11 miesięcy temu  :E  :grin: Cóż telefonik nigdy nie sprawiał problemów więc i HR nie był konieczny czy zmiana softu.   B)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 16, 2008, 19:56:01 »
Ja robię backup raz na tydzień. Masz oryginalny ROM od roku, bez HR  :O To i tak długo nie miałeś problemów, polecam sprawdzić przycisk słuchawki a w ostateczności HR nie zaszkodzi a wręcz pomoże  :)
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline redzior

• 9
  • HTC TYTN II WM 6.0 2GB
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 16, 2008, 21:30:31 »
A kto mi pomoze z moim problemem ??

Witam

Mam problem  z dzwiekiem ....;/  chodzi o to ze jak nie mam zainstalowanego programu SRS WOWHD  to mi chodzi dzwiek a jak zainstaluje to  nie dziala  ...;/ Mam windowsa mobile 6.1  moze to jest tym spowodowane bo w czesniej jak mialem 6.0 to chodzil ...;/ Teraz gdy sciagnolem simlocka to tak zaczelo sie dziac . Jezeli chodzi o to czemu niechce sluchac muzyki bez tego programu no to odpowiedz prosta za cicho daje smutnysmutny

Gdy uruchamiam program to wyskakuje bledzik :

There is no WOW HD driver loaded . The control panel will now exit .

http://rapidshare.com/files/128125650/SRS.WOW.HD.v1.28.5.0_by_ShavkaT.rar.html

Sciagnolem taka wersje odpalac juz odpala nie wyskakuje blad teraz tylko dzwiek nie chodzi ale jest jeszcze jakis plik rejestru ktorego nie potrafie odpalic mi sie wydaje ze to bedzie zeby dzwiek chodzil ...  probuje programem takim jak  ,, CeRegistryEditor '' otwierac mi otwiera z telefonu i ten plik ale dalej nie wiem
Probuje pomagac ludzia z KAISERAMI z innymi tez pomagam ale ,, Sam jestem posiadaczem Kaisera to wiem wiecej na jego temat nic na inne ''

*

Offline kaszczu

• *
  • 60
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 16, 2008, 21:40:26 »
redzior, dziwna sprawa, w sumie po co brałeś się za ściąganie sim-locka?? Wystarczyło kupić kartę turbo sim czy Xsim z allegro do uruchamiania kart sim z innej sieci w telefonach z simlockiem. też używam tej aplikacji co ty i nie miałem z nią żadnych problemów. Może HR i instalacja wszystkiego od nowa pomoże ? hmm dużo nie pomogę.... może inni uczeni coś doradzą...

*

Offline redzior

• 9
  • HTC TYTN II WM 6.0 2GB
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 17, 2008, 12:59:30 »
niewiem czy ta instalacja wszystkiego na nowo nie zwali simlocka czyli ze simlock powroci ...;/ a tego bym nie chcial

*

Offline kristoff_sz

• 428
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 17, 2008, 15:01:43 »
redzior, dziwna sprawa, w sumie po co brałeś się za ściąganie sim-locka??

Bo to banalna i darmowa sprawa. Xsimy to S...... :P

niewiem czy ta instalacja wszystkiego na nowo nie zwali simlocka czyli ze simlock powroci ...;/ a tego bym nie chcial

Żaden simlock nie wraca -.-

Kaiser (KAIS 130)

*

Offline redzior

• 9
  • HTC TYTN II WM 6.0 2GB
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 17, 2008, 20:33:02 »
a to nie bedzie zalezalo od radio roma ?? ze mi nie chodzi dziek po instalacji ??

i kolejna sprawa mam jakiegos roma od ery ale to chyba jest tylko wyglad ...;/   a windowsa niewiem z kad wziasc ale z tego co tam bylem w tym komisie to wgrywali orginalny od htc rom widowsa mobile 6.1 sciagneli simlocka i byly jakies problemy z dzwiekiem  ...;/

*

Offline redzior

• 9
  • HTC TYTN II WM 6.0 2GB
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 18, 2008, 00:34:44 »
Dobra wszystko smiga juz jak nalezy :):):)  :D  zainstalowalem roma z ery  telefon mi przerobilo na windowsa 6.0 to juz byl wielki krok ale dziek nie chodzil :) ale i z tym sie uporalem  zainstalowalem dwa chyba radio romy i zaczelo smigac wszystko :) teraz wlasnie upuje  jak sie upnie to dopisze jeszcze  :D
Napisane: Grudzień 17, 2008, 23:56:24
no to lecac po koleji
http://[*********]/Chomik.aspx?id=redzior1&inbox=1
wchodzimy na ta stronke  wchodzimy po koleji PPC Pocket PC > Kaiser > ROM > System
i sciagamy go jak narazie jest tylko jeden ale na przyszlosc podam nazwe KaiserPOLReconstruct edTestFix02.rarinstalujemy 
chyba kazdy wie jak sie instaluje ale na wszelki wypadek
rozpakowujemy tego oto wspanialego roma 
- podlaczamy telefon pod usb
- sprawdzamy stan baterji ( najlepiej jak by byla cala chociaz ja robilem na 80 % [ jezeli nam padnie telefon lub rozlaczymy go podczas instalacji  telefon robi bye bye ... ] )
- czekamy az active sync sie zaladuje i pokaze sie zielona ikonka [ zmieni sie z szarego na zielony ]
- gdy to juz jest gotowe odpalamy  z tego folderu  co rozpakowalismy  naszego roma plik pod nazwa KaiserCustomRUU
- tam co jest do akceptacji akceptujemy  nastepnie kikamy <dalej>
- ten sam krok co u gory
( teraz szuka nam fona  po okolo 10 sekundach znajdzie )
- potem klikamy na ikonke ktora znajduje sie po srodku tego programu 
- nastepnie klikamy dalej
( pojawi sie ekran z roznymi kolorami i zacznie sie instalowanie )
Teraz w zadnym wypadku nie mozemy odlaczyc telefonu od komputera nic co by przeskodzilo instalacjie
troszke cierpliwosci zainstaluje sie do 5 min max
- telefon automatycznie sie ponownie uruchomi przy 100%  wystarczy chwilke poczekac
- gdy telefon sie uruchomi zacznie sie instalacja  a wiec nie mamy innego wyboru jak czekanie kolejne max 5 min
- kolejne uruchomienie naszego Kaisera  podlanczamy spowrotem pod komputer nasz telefonik
sciagamy pliczek ze strony http://[*********]/Chomik.aspx?id=redzior1&inbox=1
wchodzimy kolejno Pocket PC PPC > Kaiser > ROM > Radio ROM    sciagamy plik o nazwie Radio_1.65.17.56.zip- sciagamy rozpakowujemy  i powtarzamy wszystko co przy instalacji Systemowego romu
Pamietamy ze nie mozemy przerwac polaczenia miedzy komputerem a telefonem
po instalacji tego romu nadal dzwiek nie chodzi  ( spokojnie )
sciagamy plik ze strony http://[*********]/Chomik.aspx?id=redzior1&inbox=1
wchodzimy kolejno Pocket PC PPC > Kaiser > ROM > SPL        i sciagamy plik o nazwie
SPL1.81.0000.rar
- sciagamy rozpakowujemy  i instalacjia tak jak u gory jak przy systemie
wciaz pamietamy ze nie mozemy przerwac polaczenia komputer telefon
telefon sie odpala i prosze bardzo dziek chodzi :)   po instalacj WOW SRS  dziek nadal chodzi

PS: opisywalem sam ten poradnik przekierowanie z windowsa 6.1 na 6.0 mysle ze sie przyda komus :) POZDRWAIAM  redzior     

W razie problemow prosze pisac na numer gg 1029405