Aparat

• 15 Odpowiedzi
  • 2547 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline prx2

• **
  • 107
  • Sprzęt: Xda Serra
Aparat
« dnia: Styczeń 20, 2009, 15:16:42 »
Witam. pytanie za 100 punktów: czemu w tak dobrym sprzęcie jakim jest Kaiser, taka rzecz jak aparat nie dział tak jak np w byle nokii...? tzn. w gorszych warunkach oświetleniowych klatkowanie jest straszne, jak trzeba zrobić w danej chwile zdjęcie to on zanim złapie obraz, ostrość to mija ładnych kilka sekund. Czasem to aż żal na to patrzeć, bo wydaje sie ze to taki super sprzęt (bo nie mowie że ogólnie nie jest) ale w tak banalnej rzeczy jaka jest aparat to uhhh... nawet w byle jakieś nokii chodzi to kilkanaście razy lepiej, mimo ze jest ciemniejszy obraz czy coś ale działa to na "bieżąco"... Myślałem ze po instalacji sterowników jakieś zmiany nastąpią ale niestety...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2009, 16:00:25 wysłana przez OleYek »
Xda Serra
Rom:    RUU_Raphael_hTC_Asia_WWE_5.07.707.2_Radio_Signed_Raphael_52.58.25.30_1.11.25.01_Ship
Radio:   1.11.25.01

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: <<<<<<<<<<<Szybkość pracy >>>>>>>>>>>
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 20, 2009, 15:44:54 »
Tak jest i już, do zdjęć to aparat fotograficzny chociaż dla mnie fotki są wystarczające. U mnie ostrość łapie szybko, może spróbuj na innym ROMie ?

P.S.

Zmień tytuł wątku bo nijak ma się do zawartości.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline glempex

• **
  • 187
  • Sprzęt: HTC TyTn II
Odp: Aparat
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 20, 2009, 16:18:03 »
każdy kto kupował kaisera wiedział jak jest z aparatem poniewaz napewno przeglądał różne artykuły na temat użądzenia .
Jesli zależy Ci na aparacie to kup N95 albo cos innego
A szczeze to jak można mowic o dobrych zdjęciach telefonem komurkowym .
Zaczynam przygodę z WM
HTC TyTn II

*

Offline prx2

• **
  • 107
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 20, 2009, 16:50:56 »
ja wiem ze do zdjęć jest aparat a nie telefon ale chodzi mi o fakt ze w telefonach "niższej klasy" działa to płynniej. A tak w ogóle to czasem jest jakaś sytuacja ze trzeba zrobić zdjęcie od razu a tu zanim ten aparat ogarnie w ogóle co sie dzieje to już po wszystkim. Kaiser jest zajebistym sprzętem i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń tylko ta szybkość pracy aparatu mi jakoś delikatnie przeszkadza i myślałem że da się coś z tym zrobić, ale na razie trudno, będę czekał na kolejne wersje romów, aplikacji samej kamery i może coś będzie lepiej...
Xda Serra
Rom:    RUU_Raphael_hTC_Asia_WWE_5.07.707.2_Radio_Signed_Raphael_52.58.25.30_1.11.25.01_Ship

*

Offline fezz

• **
  • 192
  • Sprzęt: HTC Desire [MIUI XJ]
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 20, 2009, 17:02:45 »
Czy zmiana romu pomoże - nie wiem ale jest prosta sztuczka na poprawę FPS'ów kamerki. Przy włączonej kamerce, wyłącz urządzenie na ok 5 sec i włącz ponownie. Efekt jest całkiem ciekawy.
SPV C600->MDA M3100->HTC TyTN II->HTC Desire

*

Offline prx2

• **
  • 107
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 20, 2009, 17:14:04 »
wiem wiem o tym, ale działało mi to na jakimś poprzednim romie... przed chwilka sprawdziłem i niestety na obecnym systemie to nie działa...
Xda Serra

*

Offline fezz

• **
  • 192
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 20, 2009, 21:52:06 »
Jeżeli masz rom ze stopki czyli HD, to faktycznie coś może być z ROMem. HD miałem przez dzień i coś ta sztuczka nie działała. Teraz testuje PDACornera i śmiga aż miło.

*

Offline prx2

• **
  • 107
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 20, 2009, 21:56:48 »
ok. dzięki za info... wrzucę sobie inny romik i potestuje...
Xda Serra

*

Offline Vaxon

• *
  • 91
    • http://dwarf.com.pl
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 21, 2009, 12:21:16 »
Na słabo działający aparat w Kaiserze niewiele się da poradzić. Niestety takie odświeżanie jakie prezentuje się w niskich warunkach oświetleniowych nie jest kwestia samego softu (częściowo to wina sterownika, jednakże nigdy dobry sterownik graficzny do Kaisera nie został wydany).
Wojciech 'Vaxon' Miś

*

Brosper

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 21, 2009, 20:32:43 »
Czy zmiana romu pomoże - nie wiem ale jest prosta sztuczka na poprawę FPS'ów kamerki. Przy włączonej kamerce, wyłącz urządzenie na ok 5 sec i włącz ponownie. Efekt jest całkiem ciekawy.

Masz racje to działa, ale tylko sam pan Bóg wie dlaczego.
Mam HTC oryginalnego brandowanego eng i powiem że to naprawdę działa cuda.

Wystarczy włączyć aparat. Nacisnąć przycisk wyłączenia odczekać od 3-5 sec i włączyć. Aparat działa jak w cyfrowej lustrzance a filmy kreci się rewelacyjnie jak nie wierzycie to mogę zrobić filmy.

Ale czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje.

*

Offline jarqka

• 818
  • Sprzęt: Honor 7, Honor 8, Iphone 4,5 , iPAQ 214, Ipad 3
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 22, 2009, 11:26:10 »
Po pierwsze sztuczka działa u mnie inaczej trzeba włączyć aparat nacisnąć przycisk zasilania zakryć całkowicie obiektyw i wcisnąć przycisk zasilania.I prosze nie porównuj tego do lustrzanki  :| bo jest lepiej ale dalej jakość tego aparatu poprostu załamuje.Ja osobiście uważam że to jest sprawa pomiaru nateżenia żródła światła i kiepskiego doboru wartości ISO.Zauważ że im lepsze światło tym aparat chodzi lepiej.Ale to tylko moja skromna opinia
They Use Force To Make You Do What The Deciders Have Decide You Must Do

*

Brosper

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 22, 2009, 12:03:53 »
No dobra przesadziłem z ta lustrzanką ale masz racje to zależy od światła tak jak by nie mógł się przystosować do konkretnego tylko ciągle zmieniał wartości. Ale to dziwne że po tej sztuczce działa normalnie. Wydaje mi się że tutaj jest jakiś błąd w oprogramowaniu. Jedyne co mnie martwi to że htc ma Kaisera głęboko w dupie i nie reaguje na uwagi użytkowników.

*

Offline mourning

• **
  • 221
  • Sprzęt: HTC TyTN II-Orange, HTC HD2,HTC One X
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 23, 2009, 13:42:12 »
Te sztuczki z wylaczaniem i wlaczaniem Kaiserki jak u mnie to przynosza tylko troszke lepsze efekty ale najlepsze zdjecia to Kaiser robie po zdjeciu tylnej klapki kiedy nie ma tej tylnej szybki.Wtedy widac roznice i to znaczna

*

Brosper

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 24, 2009, 15:39:06 »
Tylko nam chodzi o coś zupełnie innego. O szybkość i oto że nie musisz czekać pół dnia na zrobienie zdjęcia tylko ledwo 0.5 sec

*

Offline fezz

• **
  • 192
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 24, 2009, 15:46:20 »
Te sztuczki z wylaczaniem i wlaczaniem Kaiserki jak u mnie to przynosza tylko troszke lepsze efekty ale najlepsze zdjecia to Kaiser robie po zdjeciu tylnej klapki kiedy nie ma tej tylnej szybki.Wtedy widac roznice i to znaczna

Usunąłeś (np. pastą polerską, Cif Cream) z szybki aparatu ochronną powłokę, która wyjątkowo łatwo się rysuje? Poprawa jakości zdjęć jest znacząca.

*

Offline mourning

• **
  • 221
  • Sprzęt: HTC TyTN II-Orange, HTC HD2,HTC One X
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 24, 2009, 17:31:59 »
Tylko nam chodzi o coś zupełnie innego. O szybkość i oto że nie musisz czekać pół dnia na zrobienie zdjęcia tylko ledwo 0.5 sec

No wlasnie u mnie po zdjeciu tylnej klapki poprawia sie nie tylko jakos zdjec ale takze i szybkosc dzialania aparatu.Dziala szybciej niz normalnie nawet przy wgranych sterownikach od Nadavi.

Usunąłeś (np. pastą polerską, Cif Cream) z szybki aparatu ochronną powłokę, która wyjątkowo łatwo się rysuje? Poprawa jakości zdjęć jest znacząca.

Pasta polerska nie probowalem ale sprobuje i zobacze jaki bedzie efekt