Problem wpierw z zasięgiem następnie z odczytem karty Sim

• 2 Odpowiedzi
  • 529 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem wpierw z zasięgiem następnie z odczytem karty Sim
« dnia: Kwiecień 29, 2010, 10:29:47 »
Witam mój problem polega na tym,że Kaiser wpierw (samoczynnie) zaczął gubić zasięg (restart pomagał),a potem przestał czytać kartę sim. Odstawiłem go na noc,dziś wgrałem nowy rom  6.5 WWE ROM shifu V4.3 oraz radio to samo co miałem wcześniej 1.71.09.01. Chwile podziałał , nawet smsa wysłałem , po czym znów zaczął gubić zasięg , a obecnie nie czyta karty sim wcale...podkładałem papierek między kartę a klapkę sim,ale nic to nie dało...jakieś pomysły ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2010, 11:36:24 wysłana przez Kogni »

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
Odp: Problem wpierw z zasięgiem następnie z odczytem karty Sim
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 29, 2010, 11:47:35 »
Miałem ten rom przez kilka dni z radiem 1.70.19.09 i HardSpl 3.29 i wszystko było dobrze może to pomoże.
Spróbuj przeczyścić kartę i styki w kaiserku.
Najpierw czytaj potem działaj!!

Odp: Problem wpierw z zasięgiem następnie z odczytem karty Sim
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 29, 2010, 12:04:32 »
To nic nie dało,wsadzałem już różne karty. Szukam sposobu jak przywrócić gwarancję mojej Kaiser'ce , jak narazie mam tylko rom... :) Może wiesz gdzie jest reszta ? :) Sieć ORANGE

Edit : Znalazłem już SPL i Radio :) A wiecie może jak jest z gwarancją ? Mam fakturę oraz pustą kartę gwarancyjną , bo tel był brany przez internet i kiedyś nie chcieli mi przyjąć Kaisera...(klawiatura ciężko chodziła,ale sam to sfix'owałem :P )

Po??czone: Kwiecień 29, 2010, 13:38:03
Wgrałem rom,radio,spl ale splasch screen jest ciągle inny...wie ktoś jak poprawić tak aby był on z Orange ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2010, 13:38:03 wysłana przez Kogni »