Problem przy ściąganiu simlocka

• 4 Odpowiedzi
  • 504 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem przy ściąganiu simlocka
« dnia: Sierpień 14, 2009, 10:35:40 »
Witam

Zabrałem się za ściąganie simlocka, przeczytałem FAQ i zabrałem się za to metodą opisaną przez OleYek. Pierwszy etap HardSPL miałem problem przy odłączaniu telefon podczas napisu usb niełączył się ponownie a activesnc ale postanowiłem przejść do zabawy z KaiserUnlocker.

Etap 1 pokazało 100% telefon się zrestartował samodzielnie wszystko było ok; przeszedłem do etapu 2 Unlock radio. Również 100% restart ale po tym już system sie nie postawił tzn mam splashscreen 1 AT&T później splashscreen 2 również z AT&T z 3G i po tym ciemny wyświetlacz nic się nie dzieje.

Po hard resecie system działa ale po ustawieniach wstępnych pokazuje się update AT&T, którego przerwać nie mogę (automatycznie), kończy update telefon się restartuje i wracamy do tego co było wcześniej tj. splash 1, splash 2 i ciemny ekran zero reakcji.

Co w tym wypadku radzicie? Szukałem po forum ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi typu wgrać nowe radio z karty albo zrobić hardSPL przy pomocy karty, nowy rom itp.

System to WM 6.0 Profesional,

w bootloaderze pokazuje:
nad paskami "Security Unlocked"
na czerwonym pasku KAIS1*0 MFG
                                  SPL-1.0.OliPof
                                  CPLD-8

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2009, 10:39:14 wysłana przez miffalek »

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
Odp: Problem przy ściąganiu simlocka
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 14, 2009, 12:17:51 »
wygląda na to że - cid zatrzymał radio i leży system

powinieneś albo znaleźć oryginalny rom i radio AT&T i załadować o ile pc rozpozna urządzenie - lub próbować metodą z sdhc
potem wgrać hardspl np.3.59 i reszta systemu potem

jak nie dasz rady to próbuj załadować hardspl z SD zgodnie z opisem w FAQ - potwierdź czy zadziałało
jak już będzie wgrany hardspl to możesz ładować rom i radio ale - dla twojego modelu htc - sprawdź model pod baterią

aha - nie masz hardspl to zapomnij o wgrywaniu czegokolwiek poza AT&T- tylko pogorszysz sprawę
« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2009, 10:30:51 wysłana przez robix1999 »

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 14, 2009, 12:30:55 »
Czyli rada jest taka żeby zacząć od HardSPL z karty w bootloaderze według opisu z FAQ

*

Offline Pidzama1x

• **
  • 183
  • Sprzęt: E52
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2009, 00:57:26 »
tak to bardzo słuszna sugestia. Powinno ruszc wszystkie romy orginalne brandowane masz na stronie http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Kaiser_ROMs
jest rom od AT wiec spróbuj życze powodzenia.
9210 - SPV CLASSIC - SPV C550 - MDA II - SPV M600 - N70 - SPV E650 - N80 -SAMSUNG I300 - IMATE JAQ3 - MDA VARIO III - HTC DIAMOND - E51 - IPhone 3g - Omnia Lite - E52 - Alcatel OT908 - Nokia 5800XM - Blackberry 8520 - Alcatel OT918 - SE live - BB 9320 :D

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 21, 2009, 08:32:26 »
miffalek już dawno naprawił kaisera pisząc też posty na xda - ale po co miałby tutaj napisać że już zrobione - nie widzę sensu dalej drążyć ten temat