Problem podłączenia sie z komputerem

• 7 Odpowiedzi
  • 945 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline siwol

• 10
Problem podłączenia sie z komputerem
« dnia: Grudzień 01, 2010, 10:33:59 »
Nie łączy się kaiser z kompem łączy , łączy i nie może się połączyć. Jak instaluje roma z SD to się pojawia bootloader i zamiast tak jak zawsze się zainstalować wg. instrukcji która się pojawia na ekranie to się pojawia bootloader i na dole pisze USB a w lewym gornym rogu KAIS**** spl-3.34.hard CPLD-8. Czy można coś zrobić żeby było jak wcześniej? i żeby łączył się kompem
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2010, 12:10:30 wysłana przez siwol »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Problem z Kaiserem
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 01, 2010, 10:42:46 »
Po 1 popraw temat zgodnie z Regulaminem, na taki który mówi coś o problemie.

Po 2 jak wgrywasz z karty to nie podłączaj kabla USB , instrukcja i czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline siwol

• 10
Odp: Problem z Kaiserem
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 01, 2010, 12:11:55 »
Po 1 popraw temat zgodnie z Regulaminem, na taki który mówi coś o problemie.

Po 2 jak wgrywasz z karty to nie podłączaj kabla USB , instrukcja i czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Wiem ale podłączyłem i takim sposobem zainstalowałem nowego ROMa umiem czytać gdybym nie umiał to bym nie pisał tematu po prostu jest problem z komunikacją z programem ActiveSync. Wydaje mi się ze powstał błąd gdy chciałem zmienić HardSPL no i miałem problemy z komunikacją instalowałem harda z SD ale wcześniej próbowałem z bootloadera i coś nie wyszło od tam tej pory to się dzieje. może zainstalować poprawnie zgodnie z bootloaderem tego harda? lecz potem przeprowadziłem instalacje prawidłową z poziomu kompa i wszystko było OK lecz teraz się nie komunikuje z programem wymienionym wyżej.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2010, 12:16:59 wysłana przez siwol »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Problem podłączenia sie z komputerem
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 01, 2010, 13:48:56 »
Nic z tego nie zrozumiałem, a w połączeniu z pierwszym postem tym bardziej. Napisz to po polsku. AS potrzebny jest tylko do synchronizacji, do wgrania czegokolwiek nie potrzebujesz AS. A wątków o braku połączenia z PC na forum jest tryliard.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline siwol

• 10
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 03, 2010, 00:29:51 »
no to OK synchronizacja dlaczego z tym jest problem ? Synchronizacja jest ważna by przesłać pliki głównie.

*

Offline ELMUNIO

• **
  • 130
  • Sprzęt: HTC KAISER
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 03, 2010, 01:00:44 »
Robiłeś hard reset? Jeśli nie to zrób, usuń folder z dokumentami z kaisera na kompie, odinstaluj AS, potem zainstaluj i spróbuj wtedy przeprowadzić synchronizację. Spróbuj jeszcze przeszukać dokładnie forum.
ROM: Plemnik v1.0 - 6.5.5 bulid 23563

*

Offline grzes2233

• 27
  • Sprzęt: htc kaiser
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 03, 2010, 16:54:28 »
wgraj nowego active miałem ten sam problem i juz jest oki

*

Offline siwol

• 10
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 05, 2010, 13:11:31 »
nie dawno jakieś 2 tygodnie temu miałem format i zainstalowałem active sync po czym nie chciał się zsynchronizować komp z kaiserem nawet nie pokazuje tego instalatora który tworzy folder z dokumentami kaisera. Jak się łączy to od razu a tutaj czekam chwile po czym wiem juz że się nie połączy lub mam nadzieje ze się połączy lecz pojawia się komunikat "problem activesync nie może się połączyć z urządzeniem z systemem windows mobile. Aby rozwiązać ten problem kliknij przycisk OK"
Skanowałem urządzeniem do rozwiązywania problemów nic nie znalazł