Problem Hard-SPL

• 7 Odpowiedzi
  • 1856 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fejal

• 11
Problem Hard-SPL
« dnia: Sierpień 04, 2008, 18:10:00 »
Witam
Chciałem zmienić ROM i pojawił się następujący problem:
-chciałem uruchomić SSPL-KAIS.exe , ale pojawiał się biały ekran, użyłem jump-spl1.56.exe i zadziałało. Ale po ponownym podłączeniu kabla USB AS nie zapala się na zielono - czy wtedy można uruchamiać kaiser-HardSPL.exe?
Czy może odłączyć i ponownie podłączyć PPC i dopiero przy zapalonym na zielono AS uruchamiać kaiser-HardSPL.exe?
Jeżeli ktoś może wytłumaczyć mi to krok po kroku będę bardzo wdzięczny.

*

Offline eplus

• **
  • 111
  • Sprzęt: Samsung Galaxy
Odp: Problem Hard-SPL
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 04, 2008, 18:18:32 »
Temat walkowany niejednokrotnie, wszystko masz opisane tu http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102910.0 Trzeba tylko dokladnie wszystko przeczytac!!!

*

Offline fejal

• 11
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 04, 2008, 18:23:37 »
Właśnie że nie jest dokładnie opisane, po uruchomieniu jump-spl1.56 i odłączeniu i podłączeniu kabla nic sie nie dzieje i gaśnie zielona kontrolka od AS. Co wtedy zrobić?

*

Offline eplus

• **
  • 111
  • Sprzęt: Samsung Galaxy
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 04, 2008, 18:39:11 »
-ZDEJMOWANIE CID-Locka
  1 Wyjmij kartę sim i kartę pamięci i podepnij telefon do komputera
  2 wrzuć na telefon SSPL-KAIS.exe i uruchom jak pokaże się napis "USB" odłącz na kilka sekund kabel i znowu podłącz
  3 naciśnij przycisk step 1 (rozpocznie się wgrywanie HardSPL jeśli masz już wgrany HardSPL możesz pominąć ten krok)po wgraniu HardSPL  telefon się zrestartuje
  4 po resecie naciśnij step 2 (jest to wgrywanie specjalnego radia) po wgraniu radia telefon się zrestartuje
  5 naciśnij step 3 na twój telefon zostanie wgrany i uruchomiony program do odblokowywania aby zdjąć CID-locka w okienku wpisz same zera zaznacz set CID i naciśnij przycisk 'Commit changes'
  6 koniec

I tu masz jeszcze to:
Hi Folks

Well, here it is, ported from what I did for the Polaris basically... I find it's a nice solution as it works by flashing your device with a patched radio and changing stuff properly, anyway...

download and run the EXE, follow the instructions.

bear in mind if you already have Hard-SPL on your device you can skip *straight* to Step 2.

and remember the golden rule:

YOUR DEVICE MUST BE IN CE AND SYNCED BEFORE RUNNING EACH STEP.

http://hpcmonex.net/olipro/KaiserUnlocker.zip

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 04, 2008, 20:47:50 »
Jest dokładnie opisane - ja sobie poradziłem.

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 04, 2008, 21:32:03 »
w trybie wgrywania czegokolwiek gdy telefon jest w trybie bootloadera ikonka AS niema prawa być zielona

*

Offline fejal

• 11
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 05, 2008, 08:33:41 »
Czyli po uruchomieniu JumpSPL i odłączeniu i podłączeniu USB kiedy ekran jest 3 kolorowy i nic się nie dzieje, uruchomić HardSPL?????

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 05, 2008, 09:10:59 »
tak gdyby bylo coś szczególnego na co masz zwracać uwage opisane by to było w instrukcji