Problem

• 3 Odpowiedzi
  • 586 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem
« dnia: Marzec 29, 2010, 15:56:10 »
Witam, mam problem, próbowałem zainstalować nowy ROM na swoim HTC TyTN II. doszedłem do momentu odpalenia SSPL-KAIS.exe. Odpalił mi się bootloader, po czym wyskoczył napis USB. odpiąłem kabel, tak jak było to napisane w instrukcji, odczekałem kilka sekund i podpiąłem na nowo. I teraz komputer niby wykrywa mi nowe urządzenia i wyskakuje, że zostało zainstalowane pomyślnie, ale w Centrum obsługi urządzeń z systemem windows mobile mi go nie wykrywa. Co mam robić? Pozdrawiam i proszę o szybki kontakt

*

Offline hubi93

• 431
  • Sprzęt: HTC ONE X
Odp: Problem
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 29, 2010, 16:14:02 »
pierwsze slysze zeby podczas wgrywania romu trzeba było odpinac jakis kabel... chyba chodzi ci o hardspl? tel nie uzyska połączenia, bo wm nie jest właczony, jest tylko w trybie bootloadera, wiec po odpieciu podpinasz kaisera spowrotem i wykonujesz czynnosci dalsze zwiazne z instalacja hardspla:)

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 29, 2010, 16:29:56 »
 1 wyjmij kartę pamięci i kartę sim i ściągnij SSPL-KAIS.exe z tego linka http://rapidshare.com/files/124089311/SSPL-KAIS.exe
  2 wrzuć plik SSPL-KAIS.exe na pamięć telefonu i jak będzie podpięty pod USB uruchom ten plik
  3 pokaże się okienko na telefonie naciśnij continue poczekaj aż włączy się bootloader i pokaże się napis "usb"
  4 jak już zobaczysz napis "usb" odpinasz kabel na kilka sekund i podpinasz na nowo.

Ale faktycznie nie trzeba było odpinać. Dzięki już rozgryzłem ten problem :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2010, 16:39:15 wysłana przez Erwinn »

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2010, 16:43:59 »
popraw temat zgodnie z regulaminem