Powiększona bateria

• 6 Odpowiedzi
  • 1356 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zajac76

• **
  • 122
    • kaufeninpolen.de
  • Sprzęt: TYTN II (pierwszy PDA. Pierwszy wiec najlepszy)
Powiększona bateria
« dnia: Październik 01, 2008, 23:31:01 »
na Allegro znalazłem baterie o pojemność 2800. mankament to oczywiście waga (ale kaiser to i tak telefon obronny) i jej grubość. nie wiem jak to wygląda z inna klapka. plusem jest dołączona ładowarka. można sie doładować bez potrzeby wymiany baterii.
ma ktoś może taka bateryjkę? jakieś spostrzeżenia?

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
Odp: Powiększona bateria
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 01, 2008, 23:57:13 »
był wątek o bateri Mugen 3000 mAh chyba miała i podobno bez ładowania trzymała koło tygodnia lub półtora ale kaiser był o połowe grubszy a dziurka aparatu niemiała szkiełka :P

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 02, 2008, 08:46:33 »
moim zdaniem lepiej już kupić drugą zwykłą baterię za grosze(mam 1600mAh z batimexu trzyma jak fabryczna szajsunga) i zmienić w miarę potrzeby - kaiser i tak jest ciężki i stosunkowo gruby jak na dzisiejsze czasy a jeszcze to - dramat będzie

medive - napisz proszę post jakie masz odczucia przy zmianie kaisera na diamonda - są jakieś plusy/minusy? :)

// moja dodatkowa bateria ma już 5ty miesiąc - nadal działą bez problemowo - jedyne co zauważyłem że odczyt pozostałej pojemności jest przekłamany - jedzie na stanie bliskozerowym wg. battstatus jeszcze godzinkę dłużej
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2008, 18:52:42 wysłana przez robix1999 »

*

Offline jardins

• 290
    • http://www.webexpert.pl
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Kaiser, HTC Wizard
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 02, 2008, 11:29:08 »
Tak, tak, miałem Wizarda,a pomyślałem, że będę fajny i kupiłem powiększoną baterie, następnie po tygodniu telefon padł, jako, że go miałem z firmy, to oddałem do osoby zajmującej się tymi urządzeniami, jak wrócił to było napisane, ze uszkodzenie aparatu było spowodowane nieoryginalną baterią
Nokia 3210 -> Nokia 3310  -> Nokia 3330 -> Nokia 3510 -> Nokia 6310 -> Nokia 6310i -> Nokia 6230i -> HTC Wizard -> HTC Kaiser -> Galaxy S

*

Offline copyman

• **
  • 150
  • Sprzęt: iPhone 5 , iPad 3
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 03, 2008, 23:27:33 »
Osobiście nie mam zaufania do takich bateryjek. Mam nauczkę z lustrzanki CANON-a. Oryginalna bateria 720 mAh starcza na dłuuuugo, a "zamiennik" 3100 mAh ledwo na parę godzin. Fakt że jest różnica w cenie, ale nie rekompensuje jakości zamiennika. W "bułeczce" też bym się nie zdecydował na zamiennik.

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 04, 2008, 12:02:38 »
moim zdaniem lepiej już kupić drugą zwykłą baterię za grosze(mam 1600mAh z batimexu trzyma jak fabryczna szajsunga) i zmienić w miarę potrzeby - kaiser i tak jest ciężki i stosunkowo gruby jak na dzisiejsze czasy a jeszcze to - dramat będzie

medive - napisz proszę post jakie masz odczucia przy zmianie kaisera na diamonda - są jakieś plusy/minusy? :)
jak tylko dostane nową zabawke w swoje ręce to coś bazgrne na ten temat narazie czekam aż dojdzie :P

*

Offline marekjs

• 23
  • Sprzęt: TyTN II, Iphone 4
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 05, 2008, 23:20:16 »
Osobiście nie mam zaufania do takich bateryjek. Mam nauczkę z lustrzanki CANON-a. Oryginalna bateria 720 mAh starcza na dłuuuugo, a "zamiennik" 3100 mAh ledwo na parę godzin. Fakt że jest różnica w cenie, ale nie rekompensuje jakości zamiennika. W "bułeczce" też bym się nie zdecydował na zamiennik.

Witam,

Zamówiłem Mugena 3000mAh w Amsterdamie.
Czekałem 3 dni i przywieźli mi do hotelu do Rotterdamu z pocałowaniem ręki.
Działa bez zarzutu od sierpnia.
Trzyma długo.
Jest większa, ale jeździłem po Holandii samochodem i nawet przy odrobinie szczęścia da sią Kaisera wpakować w uchwyt na przyssawkę.
Szukałem jakiegoś uchwytu w Media Marktcie w Holandii, ale dałem sobie spokój.
W PL też się dobrze spisywał.
Nie ma co narzekać...polecam...