Podswietlenie sie nie wylacza .

• 3 Odpowiedzi
  • 1061 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tomasz.k

• 45
  • Sprzęt: HTC TYTN II P4550 rom orange
Podswietlenie sie nie wylacza .
« dnia: Kwiecień 10, 2008, 11:19:47 »
Witam.
Kaiser z romem od orange, wszystkie pluginy z Today profilaktycznie wylaczone. Telefon zrestartowany. Efekt :

Jak dzwonie do kogos to po chwili wyswietlacz wylacza sie.
Jak przychodzi sms albo sam cos robie i pozostawiam telefon nieuzywany to wyswietlacz na stale pozostaje bardzo jasny.
Po kilku godzinach mam go oczywiscie rozladowany.

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=92247.0;topicseen
Moje ustawienia:
Start->Ustawienia->System>Podswietlenie:
- zasialnie z bateri : 10s wylacz podswietlenie jesli urzadzenie nie jest uzywane - opcja wlaczona

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=89882.0
Mam zainstalowana automape 4.5.3 , ale problem jest tez zaraz po restarcie urzadzenia , gdy AM napewno jest nie wlaczana.

Prosze o jakies sugestie.

:)
Sam mam od razu sugestie.

Start->Ustawienia->System>Podswietlenie:
- zasialnie z bateri : 10s wylacz podswietlenie jesli urzadzenie nie jest uzywane - opcja wlaczona

Wylaczylem ta opcje. Ok. Wlaczylem opcje ponownie. Po 10 sekunadach zmniejszyl podswietlenie. Pozostaje problem aby po dluzszym czasie wylaczyl calkowicie.

Nastepna sugestia.

Start->Ustawienia->System>Zasilanie:
- zaawansowane : wylacz jesli jest nie uzywane 2 min ... to takze po wylaczeniu i wlaczeniu zaczelo dzialac.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2008, 11:37:03 wysłana przez tomasz.k »

*

Offline bartgee

• 706
  • Sprzęt: dawniej ETEN M700/ obecnie HTC TyTNII Kaiser + SDHC 4GB SanDisk
Odp: Podswietlenie sie nie wylacza .
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 10, 2008, 11:29:46 »
zeby nie wylaczal podswietlania w czasie rozmowy telefonicznej,
mozna uzyc KaiserTweaka:

- fast sleep ustaw na disabled
- sleep ustaw na disallow

to co opisujesz z wylaczeniem podswietlania to dziala Ci dobrze - wylacza sie po 10 sek,
a zobacz co masz w start -> ustawienia -> system -> zasilanie -> zakladka zaawansowane -> wylacz urzadzenie, jesli nie jest uzywane przez

tak naprawde nie wylacza to Kaisera tylko wprowadza go w stan uspienia - modul telefoniczny wciaz dziala,
ale ekran stanie sie calkowicie ciemny.
HTC TYTNII KAISER WM 6.1 PROFESSIONAL WWE
ROM: PDACorner Ultimate X V6 WWE
RADIO: 1.70.19.09, PROTOCOL: 25.83.40.02H

*

Offline gaika

• 29
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 10, 2008, 15:01:08 »
U mnie jest trochę inaczej.
Ustawiam "Wyłącz podświetlenie ..." i rzeczywiście podświetlenie się wyłącza. Jednak po wykonaniu lub odebraniu rozmowy podświetlenie nie wyłącza się, dopiero podświetlenie gaśnie po czasie zadanym w "Wyłącz urządzenie ....."
Sytuacja ta utrzymuje się do momentu ponownego ustawienia "Wyłącz podświetlenie ...".

Nie wiem czy tak było od początku czy dopiero po wgraniu jakiegoś softu, może "HTC Task Manager 20 31261" lub HTC "Album 10 1030 720".
Nie jest to aż taki problem, gdyż zawsze po rozmowie staram się wyłączyć sprzęt.

A czy ktoś zna jakiś program, który mogę zamapować pod przycisk sprzętowy aby włączyć podświetlenie na maksymalną jasność. Często gdy jestem na zewnątrz nie widzę kto do mnie dzwoni, trudno też wybrać jakiś numer gdy nic nie widać na ekranie.

TyTN II
ROM: 3.29.464.0 PLK
radio: 1.65.17.56
25.83.40.02H

*

Offline bartgee

• 706
  • Sprzęt: dawniej ETEN M700/ obecnie HTC TyTNII Kaiser + SDHC 4GB SanDisk
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 10, 2008, 16:33:14 »
U mnie jest trochę inaczej.
Ustawiam "Wyłącz podświetlenie ..." i rzeczywiście podświetlenie się wyłącza. Jednak po wykonaniu lub odebraniu rozmowy podświetlenie nie wyłącza się, dopiero podświetlenie gaśnie po czasie zadanym w "Wyłącz urządzenie ....."
Sytuacja ta utrzymuje się do momentu ponownego ustawienia "Wyłącz podświetlenie ...".

Nie wiem czy tak było od początku czy dopiero po wgraniu jakiegoś softu, może "HTC Task Manager 20 31261" lub HTC "Album 10 1030 720".
Nie jest to aż taki problem, gdyż zawsze po rozmowie staram się wyłączyć sprzęt.

A czy ktoś zna jakiś program, który mogę zamapować pod przycisk sprzętowy aby włączyć podświetlenie na maksymalną jasność. Często gdy jestem na zewnątrz nie widzę kto do mnie dzwoni, trudno też wybrać jakiś numer gdy nic nie widać na ekranie.

HTC Task Managera juz mialem orange'owego, HTC Album mobiego w wersji PL.

O! :)

pomysl na programik masz super! Albo do wyszukania albo do napisania. :) W pelnym sloncu (a to dopiero bylo marcowe slonce - teraz nie mam jak sprawdzic, bo pada w Gdansku od kilku ladnych dni) jedynie pelna jasnosc umozliwia w miare komfortowe czytanie ekranu Kaisera. Nie uzywam folii - wlasnie - duzo przyciemnia folia?
HTC TYTNII KAISER WM 6.1 PROFESSIONAL WWE
ROM: PDACorner Ultimate X V6 WWE
RADIO: 1.70.19.09, PROTOCOL: 25.83.40.02H