Poczta Gmail w Kaiserze

• 6 Odpowiedzi
  • 1095 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Nickname

• 333
  • Sprzęt: HTC HD2
Poczta Gmail w Kaiserze
« dnia: Wrzesień 19, 2008, 23:36:18 »
Witam

Mam problem ze skonfigurowaniem poczty Gmail w Kaiserze. A mianowicie wszystko ustawiam (nie ma możliwości pomyłki, bo ustawienia samo ściąga z sieci), lecz nie przychodzą maile. Pojawia się cały czas 0 wiadomości mimo iż sam do siebie wysłałem maila, żeby to sprawdzić. Nawet jeśli na skrzynce były maile to nie powiadamia. Co robić?

Dzięki z góry za pomoc.

Pozdrawiam

*

Offline klisiu84

• 14
  • Sprzęt: HTC TilT aka TyTN II
Odp: Poczta Gmail w Kaiserze
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 20, 2008, 11:14:23 »
Witam

Mam problem ze skonfigurowaniem poczty Gmail w Kaiserze. A mianowicie wszystko ustawiam (nie ma możliwości pomyłki, bo ustawienia samo ściąga z sieci), lecz nie przychodzą maile. Pojawia się cały czas 0 wiadomości mimo iż sam do siebie wysłałem maila, żeby to sprawdzić. Nawet jeśli na skrzynce były maile to nie powiadamia. Co robić?

Dzięki z góry za pomoc.

Pozdrawiam

Może nie masz włączonej obsługi przekazywania i Pop / Imap : http://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=pl&ctx=mail&answer=10350

Ja osobiście gmaila mam skonfigurowanego na Imap'a, nawiasem mówiąc na moim Kaiserq nie dało się tego zrobić tak łatwo, ponieważ jak zauważył kolega, kaiserka sama się konfiguruje. Zrobiłem to patentem.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 06, 2008, 14:10:54 »
To bardzo ciekawe ...  :worried: Korzystam z Hyperdragon III PRO i wygląda na to, że nie można wyłączyć automatycznego konfigurowania gdyż parametry SĄ JUZ ZAPISANE W ROM !!! Ustawiłem wszystko (IMAP ...) zgodnie z zaleceniem Gmail i nic  :|

Czy moglibyśmy poznać patent na konfigurowanie konta pocztowego w Kaiser? Sądząc po częstości czytania tego wątku jest więcej zainteresowanych .... :)

*

Offline -arturo-

• *
  • 95
  • Sprzęt: TYTN II
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 06, 2008, 16:59:33 »
To bardzo ciekawe ...  :worried: Korzystam z Hyperdragon III PRO i wygląda na to, że nie można wyłączyć automatycznego konfigurowania gdyż parametry SĄ JUZ ZAPISANE W ROM !!! Ustawiłem wszystko (IMAP ...) zgodnie z zaleceniem Gmail i nic  :|

Czy moglibyśmy poznać patent na konfigurowanie konta pocztowego w Kaiser? Sądząc po częstości czytania tego wątku jest więcej zainteresowanych .... :)

Po prosty zmodyfikuj swoj adres podczas ustawiania konta z np. Pointus@gmail.com na Pointus@g.com wtedy bedziesz mogl manualnie ustawic konto gmail w miedzyczasie zmieniajac adres na poprawny.
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2008, 17:04:52 wysłana przez -arturo- »
Potrzebna zgoda administracji, polecam poczytać Regulamin.

*

Offline mintaj_hulux

• 48
  • Sprzęt: [HTC Kaiser][Palmax Holux]
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 06, 2008, 21:28:27 »
Nie wiem z czym macie problem ale u mnie chodzi bez problemu.
Może komuś się przyda, podaję konfigurację:

adres email -                             jakis@gmail.com
Imię -                                        cos tam
serwer poczty przychodzącej - pop.gmail.com
typ konta-                                 POP3
nazwa użytkownika -                jakis@gmail.com
hasło -                                       xxxxxxx
serwer wych. SMTP -                 smtp.gmail.com

zaznaczyć -                               serwer poczty wychodzącej wymaga uwierzytelnienia
Kaiser
karta 2GB.
HardSpl 3.56
ROM od Makusa v5
Radio 1.70.19.09

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 06, 2008, 22:08:42 »
Wielkie dzięki. IMAP ustawiony na licencji -arturo- hula bez zarzutu  :ok:
 Spodziewam się, że ustawienia POP3 skoro mintaj_holux tak twierdzi !

Dzięki

*

Offline klisiu84

• 14
  • Sprzęt: HTC TilT aka TyTN II
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 10, 2008, 08:46:45 »
W nowych ROMach jest już automatyczne konfigurowanie gmaila na IMAP'a :) dla przykładu romy Makusa v3 i v4