POCKET GADU (pocketgadu)

• 6 Odpowiedzi
  • 1334 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline luqasss

• 423
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO 2
POCKET GADU (pocketgadu)
« dnia: Styczeń 30, 2008, 20:02:23 »
Jak w temacie - chodzi o Pocket Gadu

Mianowicie, po instalacji zakładam nowe konto, wpisuje dane, po tym wszystkim daje ok i wyskauje masa błędów - nie można zapisać ustawień, nie można stworzyc archiwum, i kilka innych których nie pamiętam. Na początku instalacji po wybraniu lokalizacji docelowej również jest błąd ze program jest przystosowany do starszej wersji

Wszystko by mogło sie wydawać normalne gdyby nie to ze udalo mi sie mimo wszystko zalogowac, zaimportować kontakty, pogadać z kolegą

I moje pytanie czy wina tkwi w "za nowym systemie" i autor poprostu musi to dopracować (wysłałem już maila do P.Adama autora programu) czy wina jest po stronie Kaisera ??

Zależy mi na tym komunikatorze gdyż jak dla mnie jest on zdecydowanie bardziej funkcjonalny niż reszta pozostałych

Odsyłam do strony producenta http://free.of.pl/p/pocketgadu/index.html

Pozdrawiam i czekam na wypowiedzi w tej sprawie
SE P910i >> HTC Hermes >> HTC Kaiser >> HTC Raphael >> HTC Rhodium

ROM:  ¯`·.¸¸.- Energy -.¸¸.·´¯
RADIO: 4.49.25.77

*

Offline Sebo

• **
  • 104
  • Sprzęt: Leo, Kaiser
Odp: POCKET GADU (pocketgadu)
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 30, 2008, 20:49:54 »
Biorąc pod uwagę datę ostatniej aktualizacji tego PocketGadu, to nie można wykluczyć problemów z kompatybilnością z WM6... Z tego samego powodu nie liczyłbym też na jakąś szczególną pomoc autorów :-| Również od tego czasu zmienił się chyba protokół GG, i to też może stwarzać pewne problemy.
Generalnie sprawdzone i powszechnie używane jest MobileGadu, dlatego nie wiem czy ktoś tutaj będzie Ci w stanie pomóc, ja na to postaram się rzucić okiem jak tylko mi się sesja skończy  B)
Praca rozszerza się wprost proporcjonalnie do czasu wyznaczonego na jej wykonanie.

*

Offline luqasss

• 423
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 30, 2008, 23:43:49 »
No ja też jak dotad używałem MobileGadu i też sobie chwale ... Ale PocketGadu jak dla mnie (a nie raz jestem bardzo wymagający) ma wiecej cech które mi "podeszły" , bardziej czytelna lista , lepiej umieszczone zakladni, lepszy licznik danych, no i tak jakos szybko mi się połączył i zalogował ... no ale ta masa błędów ... fajnie by było jakby ktoś spróbował ... ja co nieco bawiłem sie w spolszczanie różnych programów (jeszcze dla poprzednika - hermesa, ale to już wykracza poza moje możliwości

także z góry bardzo dziękuje jeśli się uda ;)

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 30, 2008, 23:51:35 »
Kiedyś problem był już poruszany - ustawienia powinny się zapisać po wyłączeniu pocketgadu, plik-> zamknij (czy jakoś tak to było, bo już dawno przeszedłem na mobile gadu). Ewentualnie można zmienić atrybuty plików z konfiguracją pocketgadu odznaczając za pomocą np. Total Commandera opcje "tylko do odczytu"
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline luqasss

• 423
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 28, 2008, 10:24:11 »
Pozwole sobie odswierzyc temat...

Probowalem wszelkich sposobów niestety nie pomagają... gdzie nie klikne pojawia sie komunikat ze się nie zapisuje :/

Jest na to jakaś rada ?

*

Offline mauysz

• 44
    • MistrzostwaEuropy.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 28, 2008, 17:17:35 »
Zmień GG na Parlingo - polecam, moim zdaniem lepsze.

*

Offline luqasss

• 423
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 28, 2008, 22:45:33 »
mialem ... tzn otarlem sie ale lepsze jak dla mnei mobilegg ...