Proszę o pomoc jaki Radio Rom dla Ery?

• 3 Odpowiedzi
  • 1048 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Proszę o pomoc jaki Radio Rom dla Ery?
« dnia: Luty 29, 2008, 14:44:01 »
Witam
Telefon kupiłem z oranga.
Wszystkie zabezpieczenia już mam zdjęte.
Radio Rom wgrałem KAIS_Radio_Only_1.27.12.32_CustomRUU
Szybkie pytanie:
Jaki Radio Rom będzie najlepszy w sieci ERA.
Niestety tego nigdzie się nie doszukałem.

*

Offline robfra

• **
  • 183
  • Sprzęt: SGS2 Turkbey
Odp: Proszę o pomoc jaki Radio Rom dla Ery?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 29, 2008, 15:05:31 »
Witam
Telefon kupiłem z oranga.
Wszystkie zabezpieczenia już mam zdjęte.
Radio Rom wgrałem KAIS_Radio_Only_1.27.12.32_CustomRUU
Szybkie pytanie:
Jaki Radio Rom będzie najlepszy w sieci ERA.
Niestety tego nigdzie się nie doszukałem.

Troszkę namieszałeś:
ROM - inaczej system czyli Windows Mobile i są już nieoficjalne WM6.1 z oficjalnych WM6.0, a WM5 jużchyba nie ma
RADIO - do obsługi tego systemu j.w. (Radio do WM6 nie będzie chodzić na WM5) i zasada jest taka, że im wyższe to tym mniej błedów (bug'ów), poprawienie zasięgu GSM, zmniejszenie prądożerności pracy na baterii.

Wgrywasz najwyższe Radio przeznaczone do swojego modelu i swojego regionu (kraju - na Polską jest PL i jest kompatybilne z NL, czasami dedykowane na USA czy UK nie chodzą dobrze. Jest dużo WWE i z nich korzystaj:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=349375
Jak wgrasz najwyższe i system będzie się wieszał, nie będzie obsługi dźwięków, zanik GSM, trzaski w słuchawce to schodzisz oczko niżej i próbujesz.
Z reguły "gotowane" ROMy mają najnowsze radia i każdy ROM ma najlepsze Radio dla danego systemu w danym czasie (za chwilę może być nowsze).

Dam Ci radę - zostaw ten ROM i nawet Radio z orangutana tylko zrób "customizację" - dostosowanie po siebie (skórki, programy itp. itd.). Jest już wiele opinni, że orginalny ROM nie jest zły, szybki i niezawodny, Radio dostosowane do PL tylko ten wściekły kolor  :mad:

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 29, 2008, 15:15:58 »
Czyli chyba nie dokońca zrozumiałem wszystko :))
Rom mam z orangutana, tylko co z radio romem czy zmieniać bo zdejmując simlocka i reszte zabezpioeczeń wgrywany był tymczasowy radio rom. Pozniej ja go zmieniłem na ten KAIS_Radio_Only_1.27.12.32_CustomRUU.
Rozumiem ze najlepiej będzie już teraz tak to zostawić.
Ewentualnie poeksperymentować później jak juz opanuje lepiej telefon :))

Zadałem to pytanie ponieważ uruchamiając automapę cały czas mam komunikat szukam sygnału GPS, tel jeszcze nie wychwycił mi konfiguracji satelit i nie wiedziałem czy to może wina właśnie Radio Romu.

Dzieki wielkie za szybką odpowiedź.

*

Offline robfra

• **
  • 183
  • Sprzęt: SGS2 Turkbey
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 29, 2008, 20:43:22 »
Fakt wgrywając nowe Radio program informuje o aktualizacji ROM - ale zmienia tylko radio (a jakie miałeś wcześniej? 1.27.14.xx)
Z CIDem nie pamiętam bo Kaiserze wystarczy go zdjąć i można wgrywać ROMy ile się chce (nie to co w Artemisie)
ROM z orangutana zostaw - moja prywatna opinia bo nie jest taki zły i jest po polsku. W każdej chwili możesz wgrać inny (po eksperymentach), ale pamiętaj, że z oryginalnym jest kłopot aby go wgrać w takiej wersji jak był (mojego jeszcze nikt nie zgrał, a ja mam sflashowanego Kaiserka).
Mi za 1 razem AM uruchamiała się z 3-5 minut w samochodzie (na Artemisie to było z 15-20 sekund). Chyba trzeba pobrać efemerydy - tak w skrócie dane o trasach przelotu satelit aby program Ci szybciej namierzył - polecam robić to często. Może to wina Radia - sam przetestuję inne.
Zobacz wątek  http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=91492.0
« Ostatnia zmiana: Luty 29, 2008, 21:06:44 wysłana przez robfra »