Pierwsze wrażenia

• 173 Odpowiedzi
  • 29409 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline soulscythe

• 379
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2, iPhone 4 (32 GB)
Odp: Pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #120 dnia: Październik 18, 2007, 11:04:36 »
A wiec moglbys zaryzykowac, ze GPS funkcjonuje nawet lepiej, niz SS3 ? :O

*

Offline wyrm

• *
  • 82
  • Sprzęt: iPaq 3630 -> Mio 169 -> Xda Exec -> HTC Kaiser
« Odpowiedź #121 dnia: Październik 18, 2007, 13:38:08 »
Aha.
Inna sprawa, że nie testowałem (w każdym razie, nie na serio) parki SS3 + QuickGPS, więc porównanie nie jest do końca miarodajne. Ale - tak naprawdę - czy ewentualne pół sekundy różnicy (bo bardziej już chyba nie zetnie) w łapaniu fiksa to aż tyle?
Aha, zobaczę jeszcze, czy podczas jazdy będzie mnie pozycjonował na drodze, czy jak BT-359S, trzy metry na prawo od niej  :E Ale na przykład lokację Home opisuje dużo dokładniej (chociaż po części to pewnie zasługa mapy) i NIE PŁYWA podczas postoju.
Did you realize that it takes *FIVE* babies to make just *ONE* bottle of baby oil?!

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #122 dnia: Październik 18, 2007, 15:53:47 »
Ja bym zaryzykował.

*

Offline Mazak

• *
  • 99
  • Sprzęt: Htc Desire HD
« Odpowiedź #123 dnia: Październik 19, 2007, 00:15:06 »
Witam, dziś i ja dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy Kaisera. Przesiadłem się z Tytna i widzę bardzo dużą różnicę. Jedna rzecz mnie niepokoi, nie mogę włączyć raportów doręczenia  sms. Czy ktoś podpowie???Poza tym wszystko narazie jest OK.  Pozdrawiam

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
  • Sprzęt: TomTom Go 600 / Go 1005 Live
« Odpowiedź #124 dnia: Październik 19, 2007, 00:48:42 »
Jakby mial rozdzielczosc VGA to by byl idealny po prostu...
Co do GPS - dla mnie w porownaniu z Trinity dziala po prostu rewelacyjnie szybko.

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #125 dnia: Październik 19, 2007, 08:45:40 »
Ja bym zaryzykował.

Daaamn, w takim razie jestem jeszcze bardziej niecierpliwy w moim oczekiwaniu na ten sprzet :)

Witam, dziś i ja dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy Kaisera. Przesiadłem się z Tytna i widzę bardzo dużą różnicę. Jedna rzecz mnie niepokoi, nie mogę włączyć raportów doręczenia  sms. Czy ktoś podpowie???Poza tym wszystko narazie jest OK.  Pozdrawiam

O ile pamietam, w dziale Download PDAClubu mozna znalezc stosowny klucz rejestru.

Jakby mial rozdzielczosc VGA to by byl idealny po prostu...

Jakby mial VGA, to pamiec nie byla az tak komfortowo duza, potrzebny bylby duzo szybszy procesor (a i tak by wszystko chodzilo wolniej), duzo wieksza bateria (a i tak by szybciej padala), najlepiej takze wiekszy ekran - przynajmniej 3", (o ile nie wiecej jeszcze, az do 3,5" wlacznie) - czyli wieksze wymiary, byc moze masa i takze na pewno ogolnie wiekszy koszt zakupu.

To ja juz osobiscie wolalbym 256k kolorow wyswietlanych. Mniej energozerne, a mniej ditheringu w zdjeciach, filmach, grafice... Dla mnie lepsze takie eye candy, niz VGA. Laptopa mam do przegladania stron internetowych, czytania/edycji duzych dokumentow, ogladania filmow (a chocby i pelne HD), czy ogladania grafiki (w rozdzielczosci naprawde dowolnej)

Chyba nie ma sensu 'psuc' takim ekranem urzadzenia prawie idealnego ? Wiadomo, zastosowania rozliczne, ale nie kazdy by z nich korzystal tak, zeby uzasadnic ekran VGA. A jesli nie zwiekszoloby sie ekranu (wzrost wymiarow i byc moze masy takze), to na sredniej wielkosci 2,8" efektem bylyby mniejsze piksele jedynie, wieksza czytelnosc - niestety nie zawsze, bo szczegoly i szczegoliki bylyby po prostu troche za male. Oczywiscie beda osoby, ktore sie ze mna nie zgodza, ale mam takie, a nie inne zdanie. Po zmianie czcionki na wieksza otrzymywalibysmy podobna widoczna wielkosc ekranu... i sprawa wracalaby do stanu pierwotnego. Tylko z ladniejszymi kantami czcionek ;)
Widac, ze nie wszystkim userow znane jest blizej pojecie dpi (dots per inch) - w tym przypadku bardziej ppi (pixel per inch) - im wiecej, tym mniej czytelne. W przypadku laptopow wartoscia graniczna dla wiekszosci userow jest 110 DPI, stad nie zawsze (przewaznie?) bedzie komfortowe np. 1680x1050 na 15,4" :) W przypadku palmtopow zapewne obowiazuja podobne zasady, jednak nie widzialem blizszych badan czy tabeli DPI w przypadku wielkosci poszczegolnych ekranow (a dla notebookow polecam jedna z podstron notebookcheck.pl)

Oczywiscie lista zyczen moglaby byc dluzsza... z rzeczy 'oczywistych' radio (najlepiej z RDSem), flash do aparatu, wieksza matryca foto i dedykowana, lepsza optyka do zdjec, nieco wyzszej klasy GPRS i EGPRS, HSUPA na dziendobry (to jak wiemy moze sie akurat zmienic :) ), szybsze HSDPA, a najlepiej WiMAX ;), wyjscie TV, host USB na pelnym ;) USB, dwa gniazda 3,5mm dla sluchawek i mikrofonu, gniazdo SDIO, a najlepiej takze CF ;), glosniki i mikrofon stereo, przy tym wszystkim mniejsza masa, nagrywanie filmow najlepiej full HD ;), push-to-talk, no a w ogole, to procesor 1 Ghz, bateria 3000 mAh, jak nie 10000, tak z 1 GB RAMu i ROMu, dysk twardy tak z 1 TB - po co sie patyczkowac, GeForce 9, bah, po co 9, od razu 10 w najlepszej wersji z 1 GB RAMu (albo i wiecej - co tam dadza), ekran True Color 32-bity z rozdzialka 1920x1080 i przy tym jeszcze jakies rozsadne wymiary! Zeby sie nie przemeczyc :D No i wszystkie zakresy sieci miedzynarodowych, do tego obslugi komorkowych sieci satelitarnych, toster, wyciskarka soku i granatnik reczny w jednym. Aha, zapomnialem o podczerwieni :mrgreen:

Takze prosze nie narzekac, marketing w tych czasach i tak nie wypromuje urzadzenia idealnego (na aktualny stan wiedzy), bo kto kupowalby nastepce ? :)

*

Offline Mazak

• *
  • 99
« Odpowiedź #126 dnia: Październik 19, 2007, 16:50:16 »
Witam, udało mi się uruchomić raporty doręczeń sms, jednak po całodziennym testowaniu sprzęty zauważyłem niepokojąco rzecz. Mianowicie po zsynchronizowaniu z zestawem głośnomówiącym jest bardzo słaba jakość dźwięku słyszanego przeze mnie(słychać bardzo cicho i nie wyrażnie tak jak przez stary telefon stacjonarny). Dodam tylko że mam parrota który jest podłączony pod głośniki samochodowe. Wcześniej z tym zestawem wsółpracował Tytn i było rewelacyjnie a tu o rozczarowanie. Może ktoś wie jak to wyjaśnić???

*

Offline sierek

• 568
« Odpowiedź #127 dnia: Październik 19, 2007, 19:08:28 »
Jest obszerna dyskusja :
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=329270
Spróbuj pozmieniać ustawienia rejestru. U mnie pomogło ze słuchawką Jabry.

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #128 dnia: Październik 19, 2007, 22:51:05 »
Od siebie dodam tylko, ze na ww forum mozna znalezc takze (koncowka linka 332246) tweaki pozwalajacy na brak obracania zdjec o 90 stopni, na ktore tak narzekal evad oraz wiele innych - m.in. zmiane czulosci (oraz nawet wylaczenie w ogole - w koncu jest Jog Dial) TouchFlo, zmiane autowylaczania ekranu podczas rozmowy (ciut irytujace?), wylaczenie raportow doreczenia SMS (co kto lubi...), zmiana czasu poswietlenia klawiatury :), wylaczenie ostrzezenia podczas instalowania nowych aplikacji, wlaczenie na stale transmisji danych, zmiana katalogu, do ktorego laduja zrobione zdjecia i pare innych tweakow, rownie ciekawych... :)

« Odpowiedź #129 dnia: Październik 21, 2007, 01:39:07 »
Użytkowników wielu, ale żaden nie odpowiedział na moje pytanie  :mad:

Ponowię może ktoś się zlituje :)

Mam takie zapytanko do użytkowników. Jak działa funkcja przeszukiwania kontaktów w momencie wklepywania z klawiatury. Dla uściślenia zapytam, czy Kaiser ma dialpada od HTC ? Z tego co się orientuję to chyba tak. W pytaniu chciałbym zwłaszcza ustalić jak reaguje na polskie znaki. W oryginalnym dialpadzie WM6 wyszukiawanie na Wizardzie działało ok. Tzn jak klepałem W I S N to wyskoczyło nazwisko Wiśniewski. Ale w Romie NBD gdzie był wgrany dialpad od HTC Touch już tak pieknie nie było. Po wpisaniu W I S N nie wyłapywał mi nazwiska Wiśniewski, po prostu nie rozpoznawał polskich liter. Czy zatem ktoś  może to potwierdzić. Bardzo mi na tym zależy, bo mam już około 500 kontaktów, i taki szkopuł to dla mnie ogromny problem.

*

Offline Mazak

• *
  • 99
« Odpowiedź #130 dnia: Październik 21, 2007, 23:50:23 »
Niestety żadne zmiany w rejestrach nie polepszyły jakości głosu przez zestaw BT. Jest to dla mnie dziwne, Tytn radził sobie bez problemów a tu następca tak zawodzi. Może ktoś z was ma na to jakiś pomysł???

*

Offline nowak.michal

• *
  • 90
  • Sprzęt: 3gs 32GB/HD2(near future)
« Odpowiedź #131 dnia: Październik 22, 2007, 00:06:04 »
A teraz się trochę inaczej spytam. A co złego możesz nam powiedzieć o Kaiserze? Może to być nawet błahostka.

Owszem, są też wady:

4) Jednego dnia zauważyłem bardzo denerwujący brzęcząco-trzeszczący dźwięk wydobywający się ze słuchawki podczas rozmowy - tak jakby głośniczek wpadał w lekkie wibracje. Powiem szczerze, że już byłem bliski oddania telefonu w ramach gwarancji, bo tego typu rzeczy nie powinny zdarzać się w telefonach tej klasy (zwłaszcza nowych), ale przedmuchałem głośniczek sprężonym powietrzem i od tego momentu działa ok - ciekawe czy na długo?

zapytam bo to jednak bardzo dla mnie wazne
czy sa problemy z jakoscia dzwieku z glosnika telefonu ?
czy dzwiek jest bardzo czysty i wystarczajaco glosny ?czy jednak  brzęcząco-trzeszczący

*

Offline evad

• 465
    • http://adl.pl
  • Sprzęt: Nokia N900, E72 i kilka innych...
« Odpowiedź #132 dnia: Październik 22, 2007, 12:16:33 »
czy dzwiek jest bardzo czysty i wystarczajaco glosny ?czy jednak  brzęcząco-trzeszczący

Właśnie otworzyłem ten wątek pierwszy raz po powrocie z 2-tygodniowego urlopu... odpowiadając na powyższe pytanie - jakość z głośniczka jest naprawdę dobra. Ten brzęczący dźwięk prawdopodobnie wynikł z tego, że dzień wcześniej Kaiser upadł mi na podłogę i być może coś się poluzowało. Tak czy siak, mam już nówkę funkiel Kaisera, bo wymienili mi go w ramach gwarancji :)

« Odpowiedź #133 dnia: Październik 22, 2007, 12:55:37 »

Właśnie otworzyłem ten wątek pierwszy raz po powrocie z 2-tygodniowego urlopu... odpowiadając na powyższe pytanie - jakość z głośniczka jest naprawdę dobra. Ten brzęczący dźwięk prawdopodobnie wynikł z tego, że dzień wcześniej Kaiser upadł mi na podłogę i być może coś się poluzowało. Tak czy siak, mam już nówkę funkiel Kaisera, bo wymienili mi go w ramach gwarancji :)

wiec zamawiam :)
powiem szczerze majac doswiadczenie z MDA wczesniejszymi zawsze cos mi nie pasowalo w dzwieku z glosniczka ..
tzn przewaznie podczas rozmowy slyszlaem jekies buczenie delikatne lub echo ..
mam nadzieje ze tu bedzie zupelnie jak w normalnym telefonie o czym napisze po odebraniu kaisera

« Odpowiedź #134 dnia: Październik 24, 2007, 00:04:11 »
Do autora

Czy mógłbyś zweryfikować kwestię możliwości indywidualnego przypisywania dzwonków do poszczególnych osób w kontaktach w Kaiserze? Jedni piszą, że można, ERA podaje, że nie... a dla mnie to ważna kwestia.

Pozdrawiam

*

Offline evad

• 465
« Odpowiedź #135 dnia: Październik 24, 2007, 08:21:12 »
Czy mógłbyś zweryfikować kwestię możliwości indywidualnego przypisywania dzwonków do poszczególnych osób w kontaktach w Kaiserze? Jedni piszą, że można, ERA podaje, że nie... a dla mnie to ważna kwestia.

Można. Odkąd miałem pierwszego pocketa z telefonem (HTC Wizard), to się dało, bo od zawsze dla żony mam inny dzwonek.

*

Offline Sith

• 21
« Odpowiedź #136 dnia: Październik 24, 2007, 09:56:34 »
Właśnie otworzyłem ten wątek pierwszy raz po powrocie z 2-tygodniowego urlopu...
Welcome back :) to ponawiam moje pytanko: Czy moglbys napisac ktore srodowisko Java sciagnales i ew. skad ?

*

Offline evad

• 465
« Odpowiedź #137 dnia: Październik 24, 2007, 10:01:12 »
Welcome back :) to ponawiam moje pytanko: Czy moglbys napisac ktore srodowisko Java sciagnales i ew. skad ?

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=49763&d=1189207319

« Odpowiedź #138 dnia: Październik 24, 2007, 12:44:57 »
witam
jako ze bylem do poniedzialku posiadaczem N95 a teraz jestem szczesliwcem z posiadania kaisera chcialbym sie podzielic informacjami na temat pierwszego wrazenia :)
otoz roznice na pierwszys rzut oka:
zdecydowanie lepsza jakosc dzwieku z sluchawki w porownaniu z N95
lepiej wygladajace zdjecia ! napisze jeszcze raz zdjecia sa duzo lepszej jakosci niz w N95 (5M pix carl zeiss)
to na razie ... niebawem dalsze spostrzezenia
HTC to jest chyba to !
:)
pozdrawiam

*

Offline evad

• 465
« Odpowiedź #139 dnia: Październik 24, 2007, 13:31:12 »
otoz roznice na pierwszys rzut oka:
zdecydowanie lepsza jakosc dzwieku z sluchawki w porownaniu z N95
lepiej wygladajace zdjecia ! napisze jeszcze raz zdjecia sa duzo lepszej jakosci niz w N95 (5M pix carl zeiss)
to na razie ... niebawem dalsze spostrzezenia
HTC to jest chyba to !

Odnośnie aparatu foto w Kaiserze, tak mi się teraz skojarzyło, że bardzo, ale to BARDZO źle radzi sobie on w słabych warunkach oświetleniowych (np. sztucznym świetle). Obraz na ekranie z aparatu jest wyświetlany z bardzo zauważalnym opóźnieniem, tak na oko jakieś 5-10fps. Spróbujcie nakręcić filmik np. z imprezy domowej. Ja próbowałem dwa razy - efekt żenujący. Przykładowe zdjęcie: http://tinyurl.com/2o66md - od momentu naciśnięcia spustu migawki, do faktycznego zrobienia zdjęcia (z nastawieniem AF) w tym przypadku minęło jakieś 5-10 sekund (sic!). Efekt jak widać...

Mam wrażenie, że aparat foto jakimś sposobem pożera mnóstwo zasobów CPU i pozostaje tylko liczyć na to, że update ROMu od producenta ten błąd zniweluje. Poza tym, z perspektywy codziennego używania Kaisera od pewnego czasu, gdy pierwsze 'wow' już dawno minęło, zauważam, że wydajnością typowej pracy jednak on szczególnie nie grzeszy... Ogólnie nie jest źle, ale chwilami 'zacięcia' systemu przy przeskakiwaniu pomiędzy ekranami są bardzo zauważalne i dość denerwujące. :(

*

Offline Prophet

• **
  • 169
  • Sprzęt: Desire HD
« Odpowiedź #140 dnia: Październik 24, 2007, 15:10:15 »
O tym juz pisalem - zdjecia w swietle dziennym sa super, naprawde najlepsze jakie widzialem robione przez telefon, ale gdy tylko jest troszke mniej swiatla (nawet nie musi byc ciemno) telefon sie gubi i nie wie co ma zrobic... Tzn tak jak evad napisal - 5fps... Zdjecia sa bardzo zle wtedy... Ale to byla stala cecha aparatow poczawszy od pierwszych modeli HTC z aparatem i nie sadze zeby to zostalo poprawione przez jakis czas...

Aha - no i jedno slowo do ludzi ktorzy mowia, ze niewazny jest aprat w telefonie bo jak ktos chce ladne zdjecia to najlepiej jakby kupil sobie dobry aparat... Mam dobry aparat, ale to nie zmienia faktu, ze lustrzanki nie nosze caly czas ze soba, a jak chce cyknac zdjecie np jakiemus autu to przeciez nie bede wyjmowal (nawet jak mam ze soba) aparatu z futeralu, pozniej oslonke, wlaczanie aparatu i ustawianie ostrosci i innych parametrow. Dlatego uwazam ze aparat w telefonie jest dosc wazny...
Poza tym jakby tak mowic, to musialbym kupic sobie osobno telefon z jakas super antena, osobno PDA i do niego jakiegos GPSa z zewnetrzna antena, osobno laptopa (zeby moc normalnie pisac na klawiaturze QWERTY) i kilka innych rzeczy....
« Ostatnia zmiana: Październik 24, 2007, 15:13:52 wysłana przez Prophet »
N7650->N9210->N9500->HTC BlueAngel->HTC TyTN->HTC TyTN 2->HTC Touch Pro+iPhone 3G->Desire HD

*

Offline evad

• 465
« Odpowiedź #141 dnia: Październik 24, 2007, 15:41:35 »
Aha - no i jedno slowo do ludzi ktorzy mowia, ze niewazny jest aprat w telefonie bo jak ktos chce ladne zdjecia to najlepiej jakby kupil sobie dobry aparat... Mam dobry aparat, ale to nie zmienia faktu, ze lustrzanki nie nosze caly czas ze soba, a jak chce cyknac zdjecie np jakiemus autu to przeciez nie bede wyjmowal (nawet jak mam ze soba) aparatu z futeralu, pozniej oslonke, wlaczanie aparatu i ustawianie ostrosci i innych parametrow. Dlatego uwazam ze aparat w telefonie jest dosc wazny...
Poza tym jakby tak mowic, to musialbym kupic sobie osobno telefon z jakas super antena, osobno PDA i do niego jakiegos GPSa z zewnetrzna antena, osobno laptopa (zeby moc normalnie pisac na klawiaturze QWERTY) i kilka innych rzeczy....

Kiedyś też miałem twarde przekonanie, że aparaty w telefonach nie zasługują nawet na splunięcie. Kiedyś. Odkąd żona ma SonyEricssona S500i z 2mpix aparatem, którym raz kiedyś z konieczności robiłem zdjęcia podczas ulicznej imprezy  (http://tinyurl.com/3acqf7 -- wszystkie fotki robione SE500i), stwierdziłem, że aparaty w telefonach przeszły całkiem sporą metamorfozę i obecnie faktycznie są już telefony, które generują całkiem niezłe fotki, oraz istotnie przydają się w różnych mniej lub bardziej codziennych sytuacjach. Owszem, na wakacje, czy zaplanowaną wcześniej imprezę nadal wezmę swój 'duży' aparat, ale przecież nie będę go taszczył ze sobą zawsze i wszędzie - a wtedy aparat w telefonie spełnia kluczową rolę.

Jednak znając dotychczasowe 'osiągnięcia' HTC na polu fotograficznym (z Wizarda i Hermesa), absolutnie nie spodziewałem się, że Kaiser będzie miał sensowny aparat. Ale jednak miło się zaskoczyłem i przyznam, że poza problemami ze słabym oświetleniem, fotki z Kaisera są po prostu śliczne (nie zapominając, że to telefon z aparatem fotograficznym, nie odwrotnie :).

No to trochę off-topicznie się zrobiło... ;)

*

Offline sapa

• *
  • 65
  • Sprzęt: P910i --> Kaiser
« Odpowiedź #142 dnia: Październik 24, 2007, 17:15:01 »
Zastanawia mnie jedna rzecz tak do tematu aparatu w sumie, czy Kaiser posiada jakiegos flasha ewentualnie choc diode? nie spotkalem sie nigdzie z tym zeby pisalo a kojarze z forum ze chyba Hermes posiada diode (te diody sa dobre jako latarki w nocy;) )

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #143 dnia: Październik 24, 2007, 17:22:45 »
Zastanawia mnie jedna rzecz tak do tematu aparatu w sumie, czy Kaiser posiada jakiegos flasha ewentualnie choc diode? nie spotkalem sie nigdzie z tym zeby pisalo a kojarze z forum ze chyba Hermes posiada diode (te diody sa dobre jako latarki w nocy;) )

Bylo to opisane m.in. gdzies tutaj na forum. Kaiser nie posiada flasha.

*

Offline sierek

• 568
« Odpowiedź #144 dnia: Październik 24, 2007, 22:38:24 »
Jeśli mówimy o  aparacie w Kaiserze (i nie tylko w nim) należy zwrócić uwagę na jego wykorzystanie jako skanera. Wreszcie nie muszę przeklepywać wizytówek po każdym objeździe klientów  :ok:
Poza tym parę zananych mi projektów wykorzystuje aparat w komórce do skanowania kodów kreskowych i dwuwymiarowych.

*

Offline cool78

• 44
    • www.kameleon-light.com
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #145 dnia: Październik 24, 2007, 23:23:54 »
m_kosiba

Ja się zlituje... :)
Niestety jest lipa gdyż ja również mam hurtową ilość kontaktów i niestety Kaiser nie jest tak mądry.
Kwestia jest tylko smartdialera. Powiniem niedługo się takowy myślę pojawić...
Do tej pory polskie znaki nie sąwidziane...

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #146 dnia: Październik 25, 2007, 14:37:54 »
Zapomnialem duzo wczesniej dodac, ze Kaiser ma BARDZO porzadna wibracje :) No, lepiej pozno, niz wcale :)

*

Offline Prophet

• **
  • 169
  • Sprzęt: Desire HD
« Odpowiedź #147 dnia: Październik 26, 2007, 13:06:36 »
Co do skanera wizytowek, to sprawdzalem go z kilkoma i roznie to bywalo - on czesto slowo "tel.:" rozpoznaje jako cyfry, bo nie wie ze takie cos czasem jest przed nr telefonu... Ale rozpoznaje calkiem fajnie :)
N7650->N9210->N9500->HTC BlueAngel->HTC TyTN->HTC TyTN 2->HTC Touch Pro+iPhone 3G->Desire HD

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #148 dnia: Październik 26, 2007, 17:22:21 »
Co do skanera wizytowek, to sprawdzalem go z kilkoma i roznie to bywalo - on czesto slowo "tel.:" rozpoznaje jako cyfry, bo nie wie ze takie cos czasem jest przed nr telefonu... Ale rozpoznaje calkiem fajnie :)

No, sila rzeczy to jest OCR, a nie jakies AI, wiec musi sie mylic przynajmniej od czasu do czasu :)

*

Offline Słodki

• 21
  • Sprzęt: HTC Diamond & HTC LEO
« Odpowiedź #149 dnia: Październik 27, 2007, 00:16:46 »
Witam.
Ja od dzisiaj jestem posiadaczem Kaisera.
Pierwsze wrażenie to że wygląd jest naprawdę dobry choć nie wiem jak u innych nie do końca jestem zadowolony z klawisza odbioru telefonu, jakoś mam wrażenie że tak topornie (nie do końca czuć że się odbiera) się go naciska (może tylko u mnie), nie wiem jak to opisać.

W moim przypadku długo myślałem czy przejść z Mio A701 (i informacja dla wszytskich użytkowników, że nie ma tych sekund opóźnienia co w MIO- wiecie o co chodzi)  na Artemisa czy Kaisera (koszty).
No i jak już dokładnie przetestuje wszystko na czym mi zależy to napisze swoją opinie. Na plus jest fakt że karta SIM nie jest pod baterią.
Dużym brakiem, że HTC nie dodaje praktycznie akcesoriów najważniejszych czyli samochodowych. np. Artemis w Orange miał wszystko i to powinno być standardem.