Pierwsze wrażenia

• 173 Odpowiedzi
  • 29387 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline soulscythe

• 379
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2, iPhone 4 (32 GB)
Odp: Pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #60 dnia: Wrzesień 19, 2007, 16:22:29 »
Caly czas jednak mnie Pan nie rozumie i toczy jakies wywody, ktore nie wiem co maja na celu.

Ot, jest to po prostu wymiana zdan - "jesli Pan tego nie rozumie, to juz nie moj problem" ;)

To byly moje subiektywne wypowiedzi, nikomu nic nie wmawialem, wypowiadalem swoje zdanie, a to raczej Pan
zarzuca mi jakies mieszanie z blotem i inne wyimaginowane rzeczy.

Wyimaginowane ?

"Nie wiem jakos nasuwa mi sie tutaj analogia do Nokii, ktora tez potrafi walnac niebotyczne ceny, a czesto jej produkty odbiegaja technologicznie od konkurencji, natomiast cenowo bija na glowe.
Jesli jednak kogos stac na taka zabawke to jak najbardziej"

--- jak dla mnie to jest mieszanie z blotem w subiektywnym podejsciu, bo dodatkowo GENERALIZUJE Pan. Nokia nie zawsze ma taki stosunek jakosci do ceny, produkty konkurencji nie 'bija na glowe' (co zreszta powtorzyl Pan dwa razy, tez o czyms swiadczy ;) ) a jedynie wywyzszaja sie pewnymi aspektami, a cena tego urzadzenia - _nawet_ w wolnej sprzedazy (powiedzmy, sciagany z UK - zdecydowanie ponizej 2700 aktualnie) nie jest znowuz az taka nieadekwatna. Przy Panskiej wypowiedzi w przedostatnim poscie byl zwykly smiley (ze tak wroce do tego), a nie "; )", z zwiazku z czym ciezko to potraktowac za zart.
Ale Pan w swojej subiektywnosci nie chce sie otworzyc na zdanie innych - to takze "nie jest juz moj problem".

To, ze zamierza kupic Pan ten sprzet nie oznacza jeszcze, ze jest to najlepsze urzadzenie na rynku itp.

Oczywiscie napisalem tak, ze jest to najlepsze urzadzenie na rynku itp. ;)

Moim zdaniem i okazuje sie, ze nie tylko moim byla nieadekwatnosc ceny do mozliwosci, a to co Pan dostanie w Orange szczerze powiedziawszy malo mnie obchodzi, poza tym nie kazdy bedzie mogl skorzystac z takich ofert jak Pan wiec
te wyjasnienia mijaja sie z celem.
Rozmawiamy o cenie rynkowej, a nie gdzies, ktos.

No wlasnie - ja odnosze sie racjonalnie do tego, co Pan napisal, a otrzymuje riposte "malo mnie obchodzi". W takim razie logicznie malo mnie powinna mnie obchodzic potencjalna odpowiedz na tego posta (choc widzialem, ze kolega zarzucil EOT ;) )
I niekoniecznie mijaja sie z celem, skoro bedzie on w Orange na 100 % - i wchodzac do salonu z ULICY, a nie poprzez programy lojalnosciowe (ktore czesto proponuja zreszta nieco gorsze stawki, niz ogolne warunki promocji) w Nowym Orange dla Firm 600 kosztowal zlotowke netto, w 320 nie wiecej, niz 400 zl netto (stawiam na 2/3 tej ceny), a w 160 cena nie przekroczy 800 netto.
Jesli to jest zla cena, to nie wiem, co jest takowa ;)

Dla Pana to jest wspaniale urzadzenie, dla kogos innego nie i tyle i trzeba sie z tym pogodzic.

A tutaj sie jak najbardziej zgodze - uwazam Kaisera za naprawde udany produkt z obecnymi paroma wadami, ktore jednak nie sa duze - sa co najwyzej srednie i czesc z nich da sie wyeliminowac z wprowadzeniem kolejnych ROMow. Jesli ktos jednak oczekuje duzej rozdzielczosci ekranu (lub duzego ekranu w ogole), wiekszej ilosci wyswietlanych kolorow, swietnych zdjec, lampy blyskowej do tychze, dobrych filmow, obecnosci zwyklego radia (najlepiej z RDSem), wyzszej klasy GPRS czy EDGE (najlepiej klasa A, mozliwie A/32, zeby mozna bylo uzywac transmisje danych wraz z glosem rownolegle), podczerwieni, wyjscia TV, push-to-talk, mikrofonu albo glosnikow stereo - to sie pewnie srogo zawiedzie, ale dla mnie czesc z nich to wady pomniejsze, tylko czesc - co najwyzej srednie, ale nie decydujace.

Natomiast takie kwestie, jak HSUPA, czy optymalizacja oprogramowania (i firmware'u) pod procesor (a poprzez to wzrost jego wydajnosci efektywnie - sadzac ze specyfikacji, multimedialnie przede wszystkim) bedzie faktem za pol roku, gora 3/4. A do tego czasu xda-developers na pewno nie beda proznowac ;)

Zdaje sobie sprawe, ze niektorzy dla ekranu VGA, magii nazwy SiRF STAR III (choc empirycznie juz nie jest taka magiczna) czy doskonalych zdjec ;) dali by sie zabic, ale kazdy produkt w tych czasach nie jest idealny - ani ten, ani te wymienione przez Pana.

I rozumiem fakt, ze dla Pana inny model jest blizszy idealu i nie bedzie sie ze mna Pan zgadzac. Nie mam zamiaru Pana przekonywac.
Oczekuje jednak merytorycznej dyskusji - nawet subiektywne zdania, o ile dotycza konkretnych faktow (a nie np. KOLORU OBUDOWY) mozna porownac i o nich smialo podyskutowac. Do tego daze.

Mimo wszystko - pozdrawiam.

*

Offline MrHagen

• **
  • 168
  • Sprzęt: HTC Diamond, HTC HD2 oraz rower Wigry III ;)
« Odpowiedź #61 dnia: Wrzesień 19, 2007, 16:52:08 »
Moim zdaniem trochę zaczynacie przesadzać. Nie ma się co unosić dumą.
Jednym sprzęt podoba się, innym mniej lub wcale.
Ja bym go nie zamienił na nic innego.
Zacznijmy rozmawiać o sprawach tego tematu, a jak sam tytuł wskazuje to pierwsze WRAŻENIA - czyli subiektywna ocena Kaisera.
Ostatnia kwestia to to, że w pdaclubie zwracamy się do siebie po imieniu.
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie !!!

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #62 dnia: Wrzesień 19, 2007, 23:56:36 »
Generalnie zwracam sie do uzytkownikow po imieniu, nicku, per Ty, ale skoro kolega
soulscythe uzyl formy Pan to rowniez sie zastosowalem, zebym nie byl posadzaony o brak
szacunku dla jego osoby, a co gorsza obraze.
Co do dyskusji odpisuje tak, bo ja nie mialem ochoty na wymiane zdan i to byla moja odpowiedz na Twoje zarzuty (mam nadzieje, ze mozemy przyjac forme obowiazujaca na forum ;) )
Jaka ma to byc merytoryczna wymiana zdan, jesli po pierwsze analizujesz kazde moje slowo, zwrot i tym sie bardziej kierujesz niz sensem wypowiedzi, a po drugie Ty masz swoje zdanie, a ja swoje i raczej sie nie przekonamy.
Owszem moje oceny byly subiektywne, jestem otwarty na zdanie innych, ale bez przesady nie musze sie z tym zdaniem zgadzac wiec prosze mi tego nie zarzucac.
Jesli nawet generalizowalem i bylem bardzo subiektywny to takie moje prawo i rowniez prosze nie interpretowac i jak wczesnie uzyles "wmawiac mi" mieszania z blotem, bo to jest tylko i wylacznie Twoje odczucie.
Co do cen to tak jak juz pisalem nie kazdy moze wziac aparat na umowy biznesowe, czy za 400zl wiec nie jest to dla mnie zaden argument o taniosci urzadzenia, porownujemy ceny rynkowe (tu wlasnie np  wychodzi, ze mnie nie rozumiesz).
Dla przykladu kiedy kupowlem sprzet placilem za Etena 2500zl, a oferujacy jak dla mnie podobne funkcje TyTN kosztowal ok 3000zl, tutaj sytuacje jest bardzo podobna wrecz analogiczna.
Wracajac do procesora to nie po to place tak duza sume pieniedzy, zeby oczekiwac, ze moze kiedys jakas aktualizacja oprogramowania poprawi jego osiagi. Moze bo wcale to nie jest takie pewne ani potwierdzone.
Jesli ktos tak ceni swoje urzadzenie to ja mam tez prawo pewnych rzeczy oczekiwac a nie wydajnosci na poziomie procesora 200MHz.
Gdybym podobnie analizowal koncowke Twojej wypowiedzi tak jak Ty moje to moglbym odniesc wrazenie, ze wlasnie w tym momencie Ty mieszasz mnie z blotem i porownujesz do ludzi dla ktorych znaczenie ma ile MPx ma aparat itp, ale przemilcze ta kwestie...
Co do Nokii moze i jest to generalizowanie, ale popatrz na ceny telefonow tej marki na wolnym rynku i porownaj do cen odpowiednikow konkurencji to wlasnie wychodzi to co napisalem.
Podobnie jest u operatorow.
Co do bicia na glowe to jest to slogan bo jak mozna nazwac inaczej kiedy Nokia np w modelach sredniej polki
(dzis juz moze sredniej-nizszej) 6020 ma aparat VGA, a 6021 nie ma aparatu a ma BT gdzie u konkurencji w tej klasie aparatow i nizszej obydwie te rzeczy sa standardem i to za nizsza cene.
Ja nie mimo wszystko pozdrawiam.
Kolega MrHagen ma racje to byl watek o czyms innym dlatego chcialem zakonczyc ta dyskusje, ktora mysle nie zaprowadzi nas do nieczego dobrego.

*

Offline Ogdovsky

• *
  • 62
  • Aight!
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #63 dnia: Wrzesień 20, 2007, 03:12:38 »
hehem jedziecie, nie zatrzymujecie sie!

wiec tak, jak dla mnei kaiser bylby idealem gdyby mial rozdzialke vga lub wvga, wiekszy ekran (no 3,5" minimum panowie), co za tym idzie wieksze gabaryty (wieksza klawiatura, wygoda) i moge dac te 3 klocki. Niestety cena nieadekwantna do produktu, moglbym dac za to do 2200-2300pln, niestety jednak tak pieknie nie jest, wiec czekam na i-mate 7150, za niego 3,5k lekka reka moge dac, bo warto (oczywiscie o ile sie ukaze)

niemniej kaiser to naprawde niezle cacko, jednak cena nie ta, no coz
HTC Universal -> Asus P535 -> HTC TyTN II -> HTC Touch Diamond

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #64 dnia: Wrzesień 20, 2007, 08:06:34 »

Dokladnie, mysle tak samo.
To jeden z bardziej oczekiwanych modeli na rynku, z naprawde niezlymi parametrami i mysle, ze znajdzie wielu nabywcow.

*

Offline MrHagen

• **
  • 168
  • Sprzęt: HTC Diamond, HTC HD2 oraz rower Wigry III ;)
« Odpowiedź #65 dnia: Wrzesień 20, 2007, 09:31:52 »
Ja go używam od soboty jestem bardzo zadowolony. Ale jeśli nie miał bym jak odpisać VATu to też bym się 3 razy zastanowił czy go kupić.

*

Offline evad

• 465
    • http://adl.pl
  • Sprzęt: Nokia N900, E72 i kilka innych...
« Odpowiedź #66 dnia: Wrzesień 20, 2007, 10:15:11 »
Niestety cena nieadekwantna do produktu, moglbym dac za to do 2200-2300pln, niestety jednak tak pieknie nie jest, wiec czekam na i-mate 7150, za niego 3,5k lekka reka moge dac, bo warto (oczywiscie o ile sie ukaze)

Proszę uprzejmie: http://www.handtec.co.uk/product.php/765/htc-tytn-2/ - aktualna cena to niecałe 2400 PLN. Ja kupiłem swojego w tym samym sklepie za niecałe 2600 PLN. Jeżeli w tym tempie cena będzie spadać, to do poziomu 2200-2300 PLN lub niżej zapewne dojdzie w ciągu max 1-2 miesiąca.

A co do 'dyskusji' jaka się wywiązała - moim zdaniem kompletnie niepotrzebnie - to uważam, że każdy ma swoje preferencje, każdy lubi co innego (np. kol. Ogdovsky lubi duże kloce z ekranem 3.5", a dla mnie im mniejszy ekran i dobra rozdziała tym lepiej), każdy ma różne możliwości finansowe oraz różne oferty od operatorów komórkowych, tak więc na tym proponuję panom skończyć ten bezsensowny flame, bo po prostu szkoda na to czasu.  A jak ktoś chce dowiedzieć się *konkretnych* rzeczy na temat Kaisera, to zapraszam.

*

krzysokrutnik

« Odpowiedź #67 dnia: Wrzesień 20, 2007, 14:42:56 »
Ha!! Kaiser od wczoraj juz w moich lapach jest! jak dla mnie bomba - nie jestem az tak wymagajacym uzytkownikiem, aby zaglebiac sie w tajniki procesorow jak koledzy (notabene bardzo mi imponujecie swoja wiedza i z przyjemnoscia sie od was ucze) to pewnie bartdzo glupio zabrzmi, ale Kaiser bardzo cieszy moje oko :) z zawodu jestem plastykiem wiec zrozumcie :) mam tylko prosbe - czy ktos moze dac mi link do pelnej mapy polski do tt6? bede bardzo wdzieczny!!

*

Offline soulscythe

• 379
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2, iPhone 4 (32 GB)
« Odpowiedź #68 dnia: Wrzesień 20, 2007, 17:43:09 »
Generalnie zwracam sie do uzytkownikow po imieniu, nicku, per Ty, ale skoro kolega
soulscythe uzyl formy Pan to rowniez sie zastosowalem, zebym nie byl posadzaony o brak
szacunku dla jego osoby, a co gorsza obraze.

Jasne, przejdzmy na Ty - dla mnie nie ma zadnego problemu :) Nie posadzilbym, bez obaw.

Co do dyskusji odpisuje tak, bo ja nie mialem ochoty na wymiane zdan i to byla moja odpowiedz na Twoje zarzuty (mam nadzieje, ze mozemy przyjac forme obowiazujaca na forum ;) )
Jaka ma to byc merytoryczna wymiana zdan, jesli po pierwsze analizujesz kazde moje slowo, zwrot i tym sie bardziej kierujesz niz sensem wypowiedzi, a po drugie Ty masz swoje zdanie, a ja swoje i raczej sie nie przekonamy.
Owszem moje oceny byly subiektywne, jestem otwarty na zdanie innych, ale bez przesady nie musze sie z tym zdaniem zgadzac wiec prosze mi tego nie zarzucac.
Jesli nawet generalizowalem i bylem bardzo subiektywny to takie moje prawo i rowniez prosze nie interpretowac i jak wczesnie uzyles "wmawiac mi" mieszania z blotem, bo to jest tylko i wylacznie Twoje odczucie.

No bez przesady, az tak krancowo sie nie czepia(le)m. A sens ogolny wypowiedzi owszem, ZROZUMIALEM (po raz kolejny bardzo prosze o nie zakladanie, ze tak nie jest) - co nie znaczy, ze musialem od razu odnosic sie do niego bezposrednio - i jak najbardziej szanuje Twoje zdanie, choc tak odmienne od mojego w paru kwestiach.

Co do cen to tak jak juz pisalem nie kazdy moze wziac aparat na umowy biznesowe, czy za 400zl wiec nie jest to dla mnie zaden argument o taniosci urzadzenia, porownujemy ceny rynkowe (tu wlasnie np  wychodzi, ze mnie nie rozumiesz).
Dla przykladu kiedy kupowlem sprzet placilem za Etena 2500zl, a oferujacy jak dla mnie podobne funkcje TyTN kosztowal ok 3000zl, tutaj sytuacje jest bardzo podobna wrecz analogiczna.

Po raz kolejny pisze, ze mozna to urzadzenie kupic bez najmniejszego problemu za ok. 2700 zl, jak nie pareset zl mniej (uwzgledniajac  oczywiscie shipping & handling) - przyklad podal chocby autor tego watka :) Nie jest to wiec przyklad wziety z kosmosu.

Wracajac do procesora to nie po to place tak duza sume pieniedzy, zeby oczekiwac, ze moze kiedys jakas aktualizacja oprogramowania poprawi jego osiagi. Moze bo wcale to nie jest takie pewne ani potwierdzone.
Jesli ktos tak ceni swoje urzadzenie to ja mam tez prawo pewnych rzeczy oczekiwac a nie wydajnosci na poziomie procesora 200MHz.

OK, racja - mozna na to patrzec i tak. Choc juz tyle zdan slyszalem o tym, ze zarowno multimedialna strona, GPS jak i ogolna wydajnosc zostana zoptymalizowane w przyszlych ROMach (byla to nawet jedna oficjalna wypowiedz HTC :o ), ze ciezko mi myslec inaczej - po prostu licze na to, ze z czasem wszystko (lub przynajmniej najwazniejsze kwestie) sie 'ulozy'.

Gdybym podobnie analizowal koncowke Twojej wypowiedzi tak jak Ty moje to moglbym odniesc wrazenie, ze wlasnie w tym momencie Ty mieszasz mnie z blotem i porownujesz do ludzi dla ktorych znaczenie ma ile MPx ma aparat itp, ale przemilcze ta kwestie...

Hmm - to ja moze sprostuje - nie mialem takiego zamiaru. Argument o megapikselach dodalem (po ekranie VGA i chipie GPS) jako pierwszy z brzegu. Ten palmfon to nie jest multimedialna bestia i nigdy taka nie bedzie, ale przynajmniej ma szanse dobic do normalnej wydajnosci w czasie polrocza or so.

Co do Nokii moze i jest to generalizowanie, ale popatrz na ceny telefonow tej marki na wolnym rynku i porownaj do cen odpowiednikow konkurencji to wlasnie wychodzi to co napisalem.
Podobnie jest u operatorow.
Co do bicia na glowe to jest to slogan bo jak mozna nazwac inaczej kiedy Nokia np w modelach sredniej polki
(dzis juz moze sredniej-nizszej) 6020 ma aparat VGA, a 6021 nie ma aparatu a ma BT gdzie u konkurencji w tej klasie aparatow i nizszej obydwie te rzeczy sa standardem i to za nizsza cene.

To ja powiem tak - mialem/mam doswiadczenia z Motorolami, SE, Nokiami, Siemensami i po trosze z Samsungami i Sagemami - i pozwole sie nie zgodzic w 100 %. Tak owszem jest w przypadku niektorych modeli - ale nie wszystkich. Dziewczynie sprawilem 6288 i jest bardzo zadowolona (powiedzmy, ze nie lubi Symbiana :), a ja do dzisiaj uwazam, ze ten zakup mial bardzo dobry stosunek ceny do jakosci - a byl on dokonywany w wolnej sprzedazy. Zasadniczo nie interesuja mnie low-endy (bo 602x to juz raczej low-end), stad nie przykladam wiekszej uwagi do wyposazenia takich modeli.

Pozdrawiam... :)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #69 dnia: Wrzesień 20, 2007, 19:02:09 »
CUT
Proszę uprzejmie: http://www.handtec.co.uk/product.php/765/htc-tytn-2/ - aktualna cena to niecałe 2400 PLN. Ja kupiłem swojego w tym samym sklepie za niecałe 2600 PLN. Jeżeli w tym tempie cena będzie spadać, to do poziomu 2200-2300 PLN lub niżej zapewne dojdzie w ciągu max 1-2 miesiąca.
A co do 'dyskusji' jaka się wywiązała - moim zdaniem kompletnie niepotrzebnie - to uważam, że każdy ma swoje preferencje, każdy lubi co innego (np. kol. Ogdovsky lubi duże kloce z ekranem 3.5", a dla mnie im mniejszy ekran i dobra rozdziała tym lepiej), każdy ma różne możliwości finansowe oraz różne oferty od operatorów komórkowych, tak więc na tym proponuję panom skończyć ten bezsensowny flame, bo po prostu szkoda na to czasu.  A jak ktoś chce dowiedzieć się *konkretnych* rzeczy na temat Kaisera, to zapraszam.
A ile dałeś za przesyłkę do Polski bo jakoś nie mogę się doczytać?
 Dołączam się do prośby o merytoryczną dyskusję bo wchodząc na ten wątek oczekiwałem konkretów i osobistych wrażeń użytkowników a nie jakichś przepychanek słownych.
Pozdrawiam
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline evad

• 465
« Odpowiedź #70 dnia: Wrzesień 20, 2007, 19:45:02 »
A ile dałeś za przesyłkę do Polski bo jakoś nie mogę się doczytać?

Nic nie dałem za przesyłkę do Polski - bo mieszkam obecnie w UK. :) Ale w którymś z postów w tym wątku pisałem, że handtec też wysyła do PL. Sprawdź tutaj, albo bezpośrednio na ich stronie.

Dołączam się do prośby o merytoryczną dyskusję bo wchodząc na ten wątek oczekiwałem konkretów i osobistych wrażeń użytkowników a nie jakichś przepychanek słownych.

Zgadzam się..

*

Offline FrugOs

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC Kaiser :)
« Odpowiedź #71 dnia: Wrzesień 22, 2007, 12:34:17 »

czy ktos sie orientuje jak wyglada w Polsce ewentualna realizacja gwarancji sprzetu zakupionego w UK? czy HTC ma jakies serwisy z ktorych mozna korzystac?
i jeszcze jedno - istnieje polski soft do tego HTC? dam rade go wgrac? :)

*

Offline evad

• 465
« Odpowiedź #72 dnia: Wrzesień 22, 2007, 13:39:22 »
czy ktos sie orientuje jak wyglada w Polsce ewentualna realizacja gwarancji sprzetu zakupionego w UK? czy HTC ma jakies serwisy z ktorych mozna korzystac?

Nie jestem pewien na 100%, nie chce mi się czytać warunków gwarancji (mam w pudełku na szafie), ale gwarancją powinieneś być bez problemu objęty - powstaje pytanie czy HTC ma serwis w Polsce, czy trzeba będzie odsyłać sprzęt do UK? Obawiam się, że to drugie.

i jeszcze jedno - istnieje polski soft do tego HTC? dam rade go wgrac? :)

Nie sądzę.

*

Offline aegir

• 34
« Odpowiedź #73 dnia: Wrzesień 22, 2007, 21:17:27 »
czy HTC ma serwis w Polsce

jest jakiś pod warszawą
HTC Hermes
O/S: LVSW(2007/04/23)
Radio: 1.41.00.10
IPL: 1.04
SPL: 2.10.Olipro (HardSPL v7)

*

Offline aegir

• 34
« Odpowiedź #74 dnia: Wrzesień 23, 2007, 21:07:50 »
Dwa pytania odnośnie kaisera:
1. Czy voip działa tylko z zewnętrznego głośnika /wyczytałem kiedyś chyba na xdadev/
2. Czy testował ktoś wytrzymałość baterii przy stałym połączeniu 3G /włączony voip na 3g bądz windows live z automatyczną synchronizacją/?
HTC Hermes
O/S: LVSW(2007/04/23)
Radio: 1.41.00.10
IPL: 1.04
SPL: 2.10.Olipro (HardSPL v7)

*

Offline evad

• 465
« Odpowiedź #75 dnia: Wrzesień 23, 2007, 22:14:32 »
Dwa pytania odnośnie kaisera:
1. Czy voip działa tylko z zewnętrznego głośnika /wyczytałem kiedyś chyba na xdadev/

Tak, z zewnętrznego. Przypuszczalnie na xda-dev czytałeś mojego posta.

2. Czy testował ktoś wytrzymałość baterii przy stałym połączeniu 3G /włączony voip na 3g bądz windows live z automatyczną synchronizacją/?

Przy intensywnym używaniu 3G bateria zużywa się dość szybko, być może już po jednym dniu trzeba będzie doładowywać. Mi się udało w trybie 3G 'wytrzymać' telefon przez 2.5 dnia, ale przy bardzo umiarkowanym użyciu - paręnaście minut połączeń, kilka sms, trochę internetu. W trybie 2G-only, przy podobnym profilu używania - spokojnie starczy na 3-3.5 doby (przykładowo w tej chwili, niedziela 21:00 mam 40% baterii, a od ładowarki telefon odłączyłem w piątek o 7:00 rano).

*

Offline Prophet

• **
  • 169
  • Sprzęt: Desire HD
« Odpowiedź #76 dnia: Wrzesień 24, 2007, 00:09:37 »
A ja napisze tak:

Dostalem w piatek telefon na godzine przed wyjazdem w gory. Wlozylem baterie, sprawdzilem, byla naladowana na 100%. Od tego momentu bylem non-stop polaczony z internetem przez GPRSem/EDGEm(wyswietlana jest literka E)/3G jezeli tylko byl zasieg, czesto go szukal (co meczy baterie), wykonalem kilkanascie rozmow, wyslalem kilka smsow, obserwowalem moja aukcje na Allegro (co 2-3 godziny wchodzilem na Allegro), wyslalem maila i telefon padl o godzinie 22:00 w niedziele (zaczal pracowac o godzinie 12:00 w piatek). Co wazne (jak dla mnie) telefon pada dopiero przy 0% baterii, a nie jak w przypadku niektorych (starszych) urzadzen - przy 10 czy 20% (wylaczaly sie, aby nie marnowac baterii).
Telefon naprawde BARDZO milo mnie zaskoczyl pod tym wzgledem...

Pierwsza denerwujaca (a raczej taka, do ktorej trzeba sie przyzwyczaic) rzecz to malutki przycisk "Internet Explorer". Na kilkanascie razy jak go przyciskalem, okolo 5-8 razy naciskalem tez inny przycisk ;) Ale juz mi idzie lepiej...

Zrobilem kilka fotek i powiem ze tez jestem zaskoczony ich jakoscia - standardowo juz dla aparatow HTC zdjecia w polswietle wychodza fatalnie (ruszone itp), ale przy pelnym sloncu jestem pelen podziwu zdjec jakie wychodza. Najlepszy aparat HTC jaki mialem w reku ;)

A w ogole zestaw mnie powaznie zaskoczyl - jakoscia wykonania. Zakochalem sie w tym, jak HTC potraktowal swoich klijentow! Wszystko jest eleganckie (pudelko, futeral z super skory, wykonanie telefonu naprawde bardzo porzadne). Szkoda tylko jeszcze tylko tego, ze tak marne wyposarzenie - wszystko co niezbedne, ale nic poza tym :/ Wraz z MDA III kiedys dostalem stacje dokujaca, ktora uwazam za bardzo madre i przydatne urzadzenie. A teraz z obydwoma TyTNami (leza sobie milo obok siebie na biurku :D) tylko kabelek :( Szkoda szkoda... Albo jakas karte pamieci, ktore teraz sa tanie jak barszcz - chodzi tylko o gest...

Folia tradycyjnie od HTC - za krotka ;P Ale mi to tam nie przyszkadza, nakleilem tak, ze na dole zostalo miejsce (bo rysikiem czesciej u gory sie "klika" a i tak wiecej palcem uzywam).

To na razie tyle... Wlasnie zalatwiam sobie mapy zeby opisac jak dziala GPS ;) Pozdrawiam
N7650->N9210->N9500->HTC BlueAngel->HTC TyTN->HTC TyTN 2->HTC Touch Pro+iPhone 3G->Desire HD

*

Offline FrugOs

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC Kaiser :)
« Odpowiedź #77 dnia: Wrzesień 24, 2007, 14:12:31 »

Nie jestem pewien na 100%, nie chce mi się czytać warunków gwarancji (mam w pudełku na szafie), ale gwarancją powinieneś być bez problemu objęty - powstaje pytanie czy HTC ma serwis w Polsce, czy trzeba będzie odsyłać sprzęt do UK? Obawiam się, że to drugie.

Nie sądzę.

dzieki  :ok:

*

Offline Prophet

• **
  • 169
« Odpowiedź #78 dnia: Wrzesień 25, 2007, 09:33:38 »
Hej mam pytanie

Moze ktos probowal, albo wie ze nie mozna tak robic albo cos... Czy jak zalozylem juz folie z zestawu to czy moge ja zmienic ? Tzn odkleic i przykleic nowa np Brando ?
N7650->N9210->N9500->HTC BlueAngel->HTC TyTN->HTC TyTN 2->HTC Touch Pro+iPhone 3G->Desire HD

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #79 dnia: Wrzesień 25, 2007, 13:39:54 »
Oczywiscie, ze mozesz to zrobic.
Sa rozne sposoby sciagania folii, np naklejenie szerokiej technicznej tasmy klejacej na folie i odklejajac tasme
odkleja sie rowniez folia.

*

Offline evad

• 465
« Odpowiedź #80 dnia: Wrzesień 25, 2007, 14:53:42 »
Moze ktos probowal, albo wie ze nie mozna tak robic albo cos... Czy jak zalozylem juz folie z zestawu to czy moge ja zmienic ? Tzn odkleic i przykleic nowa np Brando ?

Tak, dokładnie to zrobiłem wczoraj wieczorem. Zamówiłem matową folię Brando, bezpośrednio z ich sklepu online (http://shop.brando.com.hk) za $12 z przesyłką, przyszła w zwykłej kopercie z Hong Kongu po niecałych 5 dniach. Pasuje idealnie, nie ma ani milimetra odstępu po żadnej ze stron, praktycznie nie można poznać, że jest założona folia. No i oczywiście - jak zwykle - choć przygotowałem się solidnie, bardzo dokładnie, wręcz sterylnie wyczyściłem wyświetlacz, to jednak pod folię dostały się nie wiadomo skąd te mikroskopijne włoski. Ech :) ale jakoś przeżyję ;)

*

Offline Ogdovsky

• *
  • 62
  • Aight!
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #81 dnia: Wrzesień 25, 2007, 15:04:54 »
moja brando ultraclear na universalu tez zlapala troche syfu przy zakladaniu :/ ehh zycie, ale przynajmniej wyswietlaczowi nic sie nie stanie :D
HTC Universal -> Asus P535 -> HTC TyTN II -> HTC Touch Diamond

*

Offline Morfeusz

• 265
  • Sprzęt: Dużo różnych i będzie jeszcze więcej...
« Odpowiedź #82 dnia: Wrzesień 26, 2007, 07:32:31 »
Mam jedno pytanie z racji tego że nabyłem kilka dni temu owo cudo, zauważyłem pewien feler w wykonaniu. Mianowicie cała część klawiszy pod wyświetlaczem ma delikatne luzy (to znaczy odchyla się delikatnie do góry i do dołu i trochę na boki) tak jakby cała plastikowa nakładka na klawisze nie była dobrze przymocowana. Na filmach zamieszczonych na Youtube nie wyłapałem czy przedstawione tam egzemplarze też to posiadają. Stąd pytanie do was, czy wasze sztuki tęż to mają czy tylko ja miałem pecha i mój jest felerny...

Z góry dzięki za odpowiedz
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2007, 07:34:46 wysłana przez Morfeusz »
iPhone 3GS (16GB) + Blackberry 8900 + Nokia N900 + Motorola Milestone + Kilkanaście innych leżących na biurku...

*

Offline frankie12

• 31
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #83 dnia: Wrzesień 26, 2007, 08:17:01 »
Witam. Czy ktoś orientuje się jak wygląda sprawa Vat-u przy zakupie urządzenia w UK ?   Chodzi oczywiście o to jak zrobić, żeby nie płacić Vat-u 2 razy.
Pozdrawiam, Piotr.

« Odpowiedź #84 dnia: Wrzesień 26, 2007, 08:46:17 »

*

Offline evad

• 465
« Odpowiedź #85 dnia: Wrzesień 26, 2007, 11:35:52 »
Mam jedno pytanie z racji tego że nabyłem kilka dni temu owo cudo, zauważyłem pewien feler w wykonaniu. Mianowicie cała część klawiszy pod wyświetlaczem ma delikatne luzy (to znaczy odchyla się delikatnie do góry i do dołu i trochę na boki) tak jakby cała plastikowa nakładka na klawisze nie była dobrze przymocowana. Na filmach zamieszczonych na Youtube nie wyłapałem czy przedstawione tam egzemplarze też to posiadają. Stąd pytanie do was, czy wasze sztuki tęż to mają czy tylko ja miałem pecha i mój jest felerny..

Niestety wygląda na to, że wszystkie tak mają. Mój też i na forum modaco inni opisywali podobny 'ficzer'. Cóż. Nic nie jest doskonałe :)

*

Offline Morfeusz

• 265
  • Sprzęt: Dużo różnych i będzie jeszcze więcej...
« Odpowiedź #86 dnia: Wrzesień 26, 2007, 11:39:05 »
evad Ogromne dzięki za odpowiedz, jednym słowem uspokoiłeś mnie  :smile:
iPhone 3GS (16GB) + Blackberry 8900 + Nokia N900 + Motorola Milestone + Kilkanaście innych leżących na biurku...

*

Offline Prophet

• **
  • 169
« Odpowiedź #87 dnia: Wrzesień 26, 2007, 14:08:16 »
Ja tez tak mam, wiec to na pewno wada wrodzona ;) Mi tam w ogole nie przyszkadza :]

A co do dzialania GPS - u mnie dziala super. Jestem strasznie zadowolony z
a) dokladnosci i jakosci sygnalu GPS przekazywanego przez Kaisera
b) Jakosci map TomTom (nie sa to mapy Automapa, gdzie mozna sprawdzic miliony pierdol, ale mi wystarcza).

A no i jeszcze jedno - UWIELBIAM TouchFLO i HTC Home :)) Strasznie ulatwiaja obsluge palcem...

*

Offline frankie12

• 31
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #88 dnia: Wrzesień 26, 2007, 18:21:30 »
Ponawiam pytanie: Witam. Czy ktoś orientuje się jak wygląda sprawa Vat-u przy zakupie urządzenia w UK ?   Chodzi oczywiście o to jak zrobić, żeby nie płacić Vat-u 2 razy.
Wydaje mi się dziwne, że niektórzy martwią się ko koszt wysylki (ok. 60zł), a nie wzrusza ich VAT w wysokości ok. 500 zł.
Pozdrawiam, Piotr.

*

Offline evad

• 465
« Odpowiedź #89 dnia: Wrzesień 26, 2007, 18:32:42 »
Ponawiam pytanie: Witam. Czy ktoś orientuje się jak wygląda sprawa Vat-u przy zakupie urządzenia w UK ?   Chodzi oczywiście o to jak zrobić, żeby nie płacić Vat-u 2 razy.
Wydaje mi się dziwne, że niektórzy martwią się ko koszt wysylki (ok. 60zł), a nie wzrusza ich VAT w wysokości ok. 500 zł.

Nie jestem w tych sprawach biegły, ale wydaje mi się, że jeżeli kupujesz jako osoba fizyczna - obywatel UE, to płacisz kwotę brutto podaną przez sprzedawcę i wsio. Odliczyć VAT chyba możesz tylko, gdy masz firmę, albo jak jesteś spoza UE. Ale podkreślam - tylko tak mi się wydaje, nie wiem na pewno.