Caly czas jednak mnie Pan nie rozumie i toczy jakies wywody, ktore nie wiem co maja na celu.
Ot, jest to po prostu wymiana zdan - "jesli Pan tego nie rozumie, to juz nie moj problem"

To byly moje subiektywne wypowiedzi, nikomu nic nie wmawialem, wypowiadalem swoje zdanie, a to raczej Pan
zarzuca mi jakies mieszanie z blotem i inne wyimaginowane rzeczy.
Wyimaginowane ?
"Nie wiem jakos nasuwa mi sie tutaj analogia do Nokii, ktora tez potrafi walnac niebotyczne ceny, a czesto jej produkty odbiegaja technologicznie od konkurencji, natomiast cenowo bija na glowe.
Jesli jednak kogos stac na taka zabawke to jak najbardziej"
--- jak dla mnie to jest mieszanie z blotem w subiektywnym podejsciu, bo dodatkowo GENERALIZUJE Pan. Nokia nie zawsze ma taki stosunek jakosci do ceny, produkty konkurencji nie 'bija na glowe' (co zreszta powtorzyl Pan dwa razy, tez o czyms swiadczy

) a jedynie wywyzszaja sie pewnymi aspektami, a cena tego urzadzenia - _nawet_ w wolnej sprzedazy (powiedzmy, sciagany z UK - zdecydowanie ponizej 2700 aktualnie) nie jest znowuz az taka nieadekwatna. Przy Panskiej wypowiedzi w przedostatnim poscie byl zwykly smiley (ze tak wroce do tego), a nie "; )", z zwiazku z czym ciezko to potraktowac za zart.
Ale Pan w swojej subiektywnosci nie chce sie otworzyc na zdanie innych - to takze "nie jest juz moj problem".
To, ze zamierza kupic Pan ten sprzet nie oznacza jeszcze, ze jest to najlepsze urzadzenie na rynku itp.
Oczywiscie napisalem tak, ze jest to najlepsze urzadzenie na rynku itp.

Moim zdaniem i okazuje sie, ze nie tylko moim byla nieadekwatnosc ceny do mozliwosci, a to co Pan dostanie w Orange szczerze powiedziawszy malo mnie obchodzi, poza tym nie kazdy bedzie mogl skorzystac z takich ofert jak Pan wiec
te wyjasnienia mijaja sie z celem.
Rozmawiamy o cenie rynkowej, a nie gdzies, ktos.
No wlasnie - ja odnosze sie racjonalnie do tego, co Pan napisal, a otrzymuje riposte "malo mnie obchodzi". W takim razie logicznie malo mnie powinna mnie obchodzic potencjalna odpowiedz na tego posta (choc widzialem, ze kolega zarzucil EOT

)
I niekoniecznie mijaja sie z celem, skoro bedzie on w Orange na 100 % - i wchodzac do salonu z ULICY, a nie poprzez programy lojalnosciowe (ktore czesto proponuja zreszta nieco gorsze stawki, niz ogolne warunki promocji) w Nowym Orange dla Firm 600 kosztowal zlotowke netto, w 320 nie wiecej, niz 400 zl netto (stawiam na 2/3 tej ceny), a w 160 cena nie przekroczy 800 netto.
Jesli to jest zla cena, to nie wiem, co jest takowa

Dla Pana to jest wspaniale urzadzenie, dla kogos innego nie i tyle i trzeba sie z tym pogodzic.
A tutaj sie jak najbardziej zgodze - uwazam Kaisera za naprawde udany produkt z obecnymi paroma wadami, ktore jednak nie sa duze - sa co najwyzej srednie i czesc z nich da sie wyeliminowac z wprowadzeniem kolejnych ROMow. Jesli ktos jednak oczekuje duzej rozdzielczosci ekranu (lub duzego ekranu w ogole), wiekszej ilosci wyswietlanych kolorow, swietnych zdjec, lampy blyskowej do tychze, dobrych filmow, obecnosci zwyklego radia (najlepiej z RDSem), wyzszej klasy GPRS czy EDGE (najlepiej klasa A, mozliwie A/32, zeby mozna bylo uzywac transmisje danych wraz z glosem rownolegle), podczerwieni, wyjscia TV, push-to-talk, mikrofonu albo glosnikow stereo - to sie pewnie srogo zawiedzie, ale dla mnie czesc z nich to wady pomniejsze, tylko czesc - co najwyzej srednie, ale nie decydujace.
Natomiast takie kwestie, jak HSUPA, czy optymalizacja oprogramowania (i firmware'u) pod procesor (a poprzez to wzrost jego wydajnosci efektywnie - sadzac ze specyfikacji, multimedialnie przede wszystkim) bedzie faktem za pol roku, gora 3/4. A do tego czasu xda-developers na pewno nie beda proznowac

Zdaje sobie sprawe, ze niektorzy dla ekranu VGA, magii nazwy SiRF STAR III (choc empirycznie juz nie jest taka magiczna) czy doskonalych zdjec

dali by sie zabic, ale kazdy produkt w tych czasach nie jest idealny - ani ten, ani te wymienione przez Pana.
I rozumiem fakt, ze dla Pana inny model jest blizszy idealu i nie bedzie sie ze mna Pan zgadzac. Nie mam zamiaru Pana przekonywac.
Oczekuje jednak merytorycznej dyskusji - nawet subiektywne zdania, o ile dotycza konkretnych faktow (a nie np. KOLORU OBUDOWY) mozna porownac i o nich smialo podyskutowac. Do tego daze.
Mimo wszystko - pozdrawiam.