PDACornerUltimate

• 269 Odpowiedzi
  • 31310 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

PDACornerUltimate
« dnia: Luty 16, 2009, 23:18:01 »
Witam!
Zastanawiałem się dlaczego nie ma jeszcze tematu o tych romach. Piszcie wszystkie swoje spostrzeżenia. Ja obecnie korzystam z v.17 i jestem bardzo zadowolony. Rom stabilny , szybki (prawie) nie mrozi ekranu. Jeszcze nie testowałem 18 wie ktoś jakie są różnice ? Wydaje mi sie obecnie najlepszy rom z obecnych, posiada dużą ilość użytkowników dzięki czemu wszelkie bugi/spostrzeżenia są szybko wykrywane
link do tematu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=428261

*

Offline fezz

• **
  • 192
  • Sprzęt: HTC Desire [MIUI XJ]
Odp: PDACornerUltimate
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2009, 23:59:03 »
Miałem kolejno 17BETA, 17 i 18(jeszcze go mam ale juzniedługo) i z tej serii najlepiej prezentował się 17BETA. Kolejne wersje były niby lepsze ale gorsze. Stabilność systemu niezła, lekkie mrożenia występują (tylko w 17BETA ich nie było). Jest parę fajnych programów wbudowanych w rom ale ogólnie jest ich za dużo( ze sporej części. Co mnie w nich denerwuje:
- kolorowe ikonki(zasięg, bateria itd.) ale to kwestia indywidualna
- w 17 po uruchomieniu audiomanagera nie można go było używać samodzielnie tzn. po uruchomieniu am i włączeniu jakiejś piosenki program znikał i jedynym sposobem na sterowanie była zakładka w manili, więc jeżeli ktoś ją wyłączył (np. jak) miał mały problem. W v.18 problem został rozwiązany.
- w 18 boczny przycisk OK ma domyślnie przypisane sterowanie dźwiękiem,(krótkie naciśnięcie), a dopiero przytrzymanie działa jak OK. Przez ten szczegół w najbliższym czasie wymieniam PDACornera na cokolwiek innego(no chyba, że pojawi się info jak to wyłączyć). Nie można tego wyłączyć przez ustawienia. Ta modyfikacja jest szczególnie irytująca podczas korzystania z klawiatury. Coś piszę, zatwierdzam ok, a to ZONK i mogę sobie zmienić głośność.

A teraz krótkie podsumowanie. Tak ogólnie to romy nie są złe. Szybkie, stabilne, delikatnie mrożą. Testowałem tylko kika wersji PDAC i HD i muszę przyznać, że PDAC wypada lepiej o ile nie dużo lepiej. Dla mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby pojawienie się kuchenki ale na to pewnie nie ma co liczyć.

A teraz cośz zupełnie innej beczki: Jeżeli komuś przeszkadzają w/w własności romów PDACorner, to sugeruję przetestować ostatni rom autorstwa Anryla, działa na prawdnę przyjemnie, nie ma tak wielu programów jak PDAC, stabilny, szybki WM 6.1.
SPV C600->MDA M3100->HTC TyTN II->HTC Desire

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 17, 2009, 00:05:19 »
właśnie montuje v18 w v17 był już ten problem z OK ale można go było rozwiązać zobaczę jak będzie tu i napiszę

*

Offline fezz

• **
  • 192
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 17, 2009, 00:13:09 »
W v17 pod klawisz OK był podstawiony HButton, który można było bez problemy zmienić na dowolne inne polecenie. W v18 nie idzie tego w żadne normalny sposób zmienić (może da się jakoś przez rejestr).

Piszą o wadach zapomniałem o dość ważnej - Zoom out w IE. Dzięki temu IE jest praktycznie bezużyteczny, bo w żaden sposób nie idzie przemieszczać się pomiędzy stronami przy pomocy linków :D. Na szczęście autor romu wrzucił plik z poprawką, która wyłącza to ustrojstwo ale nie zmienia to faktu, że takiego czegoś w dobrym romie być nie powinno.
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 00:14:42 wysłana przez fezz »

*

Offline adriuns

• **
  • 138
  • (THC) TYTN II
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 17, 2009, 00:19:00 »
Moim zdaniem najlepsza byla wersja Beta 17. Bo w (niby)dopracowanej wersji 17 full jest tyle wgranych nie potrzebnych programow ze szkoda słow;/Jeszcze ten Audiomanager ktorym nie da sie sterowac.....  Pamiec po zaladowaniu minimum 50% zajete. :/
Ogolnie nie polecam wersji full, rom niby dopracowany a okazuje sie ze tylko zgorszony w porownaniu do beta 17.
T(H)C TYTN II.
Rom PdaCorner v2
Jestem z Sandomierza....

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 17, 2009, 09:39:46 »
v18 muli - i wiem czemu - to właśnie tak jest się jak za dużo plików wrzuci do katalogu windows i ogólnie miałem podejrzenie że czas trwania freezu kaisera też ma coś wspólnego z nadmiarem plików w jednym folderze
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 09:42:22 wysłana przez robix1999 »

*

Offline jarqka

• 818
  • Sprzęt: Honor 7, Honor 8, Iphone 4,5 , iPAQ 214, Ipad 3
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 17, 2009, 10:35:59 »
Ja pracuję na V17 Beta i muszę przyznać że w powiązaniu z sugerownym radiem i hardpsl'em zapomniałem co to mrożenie gdzie na HDIII kombinowałem z zmianą radia i hardspla ale nie nie pomagało. Romik działa szybko jestem z niego naprawdę zadowolony. Zresztą do tego romu wgrywałem każdą nowość bo szukałem czegoś co będzię działać szybko i nie będzie mrozić i chyba teraz znalazłem w końcu rom dla siebie.Teraz czekam na rozwój androdia  :P
They Use Force To Make You Do What The Deciders Have Decide You Must Do

*

Offline bartgee

• 706
  • Sprzęt: dawniej ETEN M700/ obecnie HTC TyTNII Kaiser + SDHC 4GB SanDisk
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 17, 2009, 16:01:06 »
Miałem kolejno 17BETA, 17 i 18(jeszcze go mam ale juzniedługo) i z tej serii najlepiej prezentował się 17BETA. Kolejne wersje były niby lepsze ale gorsze. Stabilność systemu niezła, lekkie mrożenia występują (tylko w 17BETA ich nie było). Jest parę fajnych programów wbudowanych w rom ale ogólnie jest ich za dużo( ze sporej części. Co mnie w nich denerwuje:
- kolorowe ikonki(zasięg, bateria itd.) ale to kwestia indywidualna
- w 17 po uruchomieniu audiomanagera nie można go było używać samodzielnie tzn. po uruchomieniu am i włączeniu jakiejś piosenki program znikał i jedynym sposobem na sterowanie była zakładka w manili, więc jeżeli ktoś ją wyłączył (np. jak) miał mały problem. W v.18 problem został rozwiązany.
- w 18 boczny przycisk OK ma domyślnie przypisane sterowanie dźwiękiem,(krótkie naciśnięcie), a dopiero przytrzymanie działa jak OK. Przez ten szczegół w najbliższym czasie wymieniam PDACornera na cokolwiek innego(no chyba, że pojawi się info jak to wyłączyć). Nie można tego wyłączyć przez ustawienia. Ta modyfikacja jest szczególnie irytująca podczas korzystania z klawiatury. Coś piszę, zatwierdzam ok, a to ZONK i mogę sobie zmienić głośność.

A teraz krótkie podsumowanie. Tak ogólnie to romy nie są złe. Szybkie, stabilne, delikatnie mrożą. Testowałem tylko kika wersji PDAC i HD i muszę przyznać, że PDAC wypada lepiej o ile nie dużo lepiej. Dla mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby pojawienie się kuchenki ale na to pewnie nie ma co liczyć.

A teraz cośz zupełnie innej beczki: Jeżeli komuś przeszkadzają w/w własności romów PDACorner, to sugeruję przetestować ostatni rom autorstwa Anryla, działa na prawdnę przyjemnie, nie ma tak wielu programów jak PDAC, stabilny, szybki WM 6.1.

czesc,

obecnie uzywam PDACorner V18, poprzednio V17.
Wydaje mi sie ze V18 ma lekkie przycinki przy poruszaniu sie po zakladkach Manili palcem...
Z tego co wyczytalem na xda to pare osob pisalo, ze najszybsza i najbardziej stabilna wersja byla V16,
tyle zo ona jest na WM 6.1 - jesli ktos chce WM 6.5.

Ogolnie PDACorner zrobilo na mnie mile wrazenie. :)

w moim przypadku zmiana mapowania przyciskow OK (bocznego i tego od frontu) spodobala sie.
HTC TYTNII KAISER WM 6.1 PROFESSIONAL WWE
ROM: PDACorner Ultimate X V6 WWE
RADIO: 1.70.19.09, PROTOCOL: 25.83.40.02H

*

Offline fezz

• **
  • 192
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 17, 2009, 16:29:46 »
A ja głównie przez to mapowanie OK zmieniam ROM. Straciłem już 2 zapisy w kalendarzu przez tą podmiankę (przytrzymanie OK na klawiaturze zamyka okienko ale nie potwierdza zamian).

Tak właściwie, to co nam dają te hybrydy WM6.1 i 6.5? Bajerków pełnego WM6.5 nie ma(a nawet jakby były te pewnie osiągi będą miały jak obecne wersje romów), różnicy w szybkości i stabilności romów nie zauważyłem, więc po co pakować się w kiepską hybrydę.

*

Offline marekjs

• 23
  • Sprzęt: TyTN II, Iphone 4
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 17, 2009, 20:14:44 »
... i chodzi AutoMapa co jest chyba najważniejsze :D .
Ogólnie nie mrozi na v18, obciążenie procka 51% w spoczynku.
Zflashowałem z Makusa v6 z HTC Home.
Trudno powiedzieć czy jest lepiej.
Poszło na radio 1.65.21.18 , bo takie miałem pod Makusem i chodzi na zalecanym 1.70.19.09 , przy czym mam wrażenie, że na nowszym radio mam mniejsze obciążenie procesora.
Jako, że mało jestem w kraju, a używam telefonu jak jestem w trasie, to jakoś preferuje wersję Eng.

Z chęcią bym popracował na romie Makusa w Eng. Wiem, że był taki trick, w trakcie inicjalizacji softu np. po hard resecie, że bez większych trudności można było zostawić język angielski na romie, ale za cholerę nie mogę znaleźć tego wątku na pdaclub. Chyba, że soft Makusa ma wrzucony PL na stałe...

*

Offline bronx

• 254
  • Sprzęt: htc Desire S, Dell XPS M1330, iPad (2012)
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 17, 2009, 20:41:10 »
eee... moze troche naiwne pytanie, ale jak kolega z postu powyzej mierzy obciazenie procka w stanie spoczynku?? jakie ma to znaczenie? rozumiem, ze ma sie to niby przekladac na predkosc rozladowania baterii???

co do wersji jezykowej to popieram. mnie osobiscie razi nieudolne nazewnictwo i czestokroc skrajna sztucznosc tlumaczen menu w urzadzeniach elektronicznych i programach komputerowych.

*

Offline marekjs

• 23
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 17, 2009, 22:22:09 »
eee... moze troche naiwne pytanie, ale jak kolega z postu powyzej mierzy obciazenie procka w stanie spoczynku?? jakie ma to znaczenie? rozumiem, ze ma sie to niby przekladac na predkosc rozladowania baterii???
:D dobre pytanie na które nie odpowiem,bo nie wiem jak. Odpowiem po części na nie,jak dłużej popracuje na nowym romie, porównując do softu Makusa. Mniej więcej użytkuję telefon na nowym oprogramowaniu podobnie jak na poprzednim. jak na razie nie widzę minusów. co do plusów...polecam update Kaisera :) , osobiście mi się podoba.Ale i soft Makusa jest w porządku. Jako, że lubię mieć masę gadżetów, dokupiłem też 8GB SD i mam zawsze pod ręką drugą oryginalną baterię zapasową, więc nie narzekam...

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 18, 2009, 20:12:50 »
dla tych co nie lubią fullwypaśnych romów jest v18 Lite Cornera - i ma nawet jutrzejszą datę - jasnowidz czy co?  :grin:

*

Offline adriuns

• **
  • 138
  • (THC) TYTN II
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 18, 2009, 22:58:20 »
A ile pamieci ram zajmuje 18lite?
T(H)C TYTN II.
Rom PdaCorner v2
Jestem z Sandomierza....

« Odpowiedź #14 dnia: Luty 18, 2009, 23:29:29 »
Więc tak mi klawisz "OK" działa jak powinien (fakt jak dłużej przycisnę to zamyka aplikacje ale tylko to reszta działa), i fakt jest tez dużo bajerów i niepotrzebnego śmiecia a nie ma np: M2DC który jest chyba niezbędny. Co do v17 beta to jedyne co mi się bardziej podobało to to że jak dzwoniłem to mi się zakrywało pole gdzie jest (głośnik, wycisz no te 6 guzików i END CALL) nie wie ktoś jak to zrobić ?

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 19, 2009, 00:03:37 »
A ja głównie przez to mapowanie OK zmieniam ROM. Straciłem już 2 zapisy w kalendarzu przez tą podmiankę (przytrzymanie OK na klawiaturze zamyka okienko ale nie potwierdza zamian).

Tak właściwie, to co nam dają te hybrydy WM6.1 i 6.5? Bajerków pełnego WM6.5 nie ma(a nawet jakby były te pewnie osiągi będą miały jak obecne wersje romów), różnicy w szybkości i stabilności romów nie zauważyłem, więc po co pakować się w kiepską hybrydę.

a przeczytales changeloga? ;)

zobacz:

Added volume control mapped to side "OK" button. Single press to volumecontrol, twice for minimize active application, long press to close active application (Thanks asfoor for great idea)

wg mnie to jest wygodne rozwiazanie i latwo mi bylo sie do niego przyzwyczaic.
Napisane: Luty 18, 2009, 23:56:50
dla tych co nie lubią fullwypaśnych romów jest v18 Lite Cornera - i ma nawet jutrzejszą datę - jasnowidz czy co?  :grin:

a jesli gosc mieszka w Indiach? ;)
Napisane: Luty 18, 2009, 23:57:39
Witam!
Zastanawiałem się dlaczego nie ma jeszcze tematu o tych romach. Piszcie wszystkie swoje spostrzeżenia. Ja obecnie korzystam z v.17 i jestem bardzo zadowolony. Rom stabilny , szybki (prawie) nie mrozi ekranu. Jeszcze nie testowałem 18 wie ktoś jakie są różnice ? Wydaje mi sie obecnie najlepszy rom z obecnych, posiada dużą ilość użytkowników dzięki czemu wszelkie bugi/spostrzeżenia są szybko wykrywane
link do tematu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=428261

z watku wyczytalem, ze kilka osob zachwalalo bardzo wersje V16.
pisali, ze najstabilniejsza i najszybsza ze wszystkich.
zobaczymy ile w tym prawdy.
z ciekawosci ja zaciagam - jutro (tzn juz praktycznie dzis :mrgreen:) sflashuje i dam znac.

*

Offline fezz

• **
  • 192
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 19, 2009, 00:10:08 »

zobacz:

Added volume control mapped to side "OK" button. Single press to volumecontrol, twice for minimize active application, long press to close active application (Thanks asfoor for great idea)

Czytałem, widziałem i mógłbym się do tego przyzwyczaić gdyby nie fakt, że OK na wysuwanej klawiaturze ma to samo działanie co OK na bocznej ściance urządzenia. Już kilka razy zamiast potwierdzić wpis do kalendarza wyświetlałem sobie ustawienia dźwięku. Tak, wiem, że kilka cm powyżej mam OK z frontowych klawiszy ale jakoś wygodniej mi się korzysta z tego na klawiaturze.

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 19, 2009, 00:14:21 »

zobacz:

Czytałem, widziałem i mógłbym się do tego przyzwyczaić gdyby nie fakt, że OK na wysuwanej klawiaturze ma to samo działanie co OK na bocznej ściance urządzenia. Już kilka razy zamiast potwierdzić wpis do kalendarza wyświetlałem sobie ustawienia dźwięku. Tak, wiem, że kilka cm powyżej mam OK z frontowych klawiszy ale jakoś wygodniej mi się korzysta z tego na klawiaturze.

masz racje - powinna byc mozliwosc zmiany dzialania tego przycisku na klawiaturze wysuwanej
hehe - tak naprawde to wlasnie odkrylem, ze tam jest OK, bo zawsze uzywalem tego ok z klawiszy z przedniego panelu :D.

« Odpowiedź #18 dnia: Luty 19, 2009, 07:21:41 »
No i tutaj nie wiem jak to jest ale mój "OK" działa jak powinien nie włącza mi "głośności" w ogóle działa jak standard poza tym że rzeczywiście Longpress wyłącza aplikacje

*

Offline neo_matix

• 20
  • Staram sie i moze cos wyjdzie
  • Sprzęt: HTC KAISER | HTC DIAMOND
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 20, 2009, 19:53:56 »
mam pytanie co do romu PDA Cornera w wydaniu lite + recznie wgranego TF3D. Mianowicie, wszystko dziala poza tym, że w trakcie uzytkowania ekranu dotykowego najpierw przygasa mi ekran, po czym przechodzi w stan czuwania i gasnie. Na dodatek zauwazylem ze przy kazdym wzbudzeniu kaisera przyciskiem power widze pusty ekran today i po chwili info ze TF3D sie uruchamia i tak w kolko. Co jest zle, co mu nie pasuje??

*

Offline fezz

• **
  • 192
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 20, 2009, 21:49:56 »
mam pytanie co do romu PDA Cornera w wydaniu lite + recznie wgranego TF3D. Mianowicie, wszystko dziala poza tym, że w trakcie uzytkowania ekranu dotykowego najpierw przygasa mi ekran, po czym przechodzi w stan czuwania i gasnie. Na dodatek zauwazylem ze przy kazdym wzbudzeniu kaisera przyciskiem power widze pusty ekran today i po chwili info ze TF3D sie uruchamia i tak w kolko. Co jest zle, co mu nie pasuje??
Nie jestem pewien co do przygasania ale wyłączanie TF3D to norma, inaczej by nie działało. Pod klawiszem power jest jakiś skrypt, który przed wyłączeniem urządzenia wyłącza TF3D.

*

Offline marekjs

• 23
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 21, 2009, 19:19:22 »
Odpuściłem sobie ten rom, w wersji full wypas jednak strasznie muli, chociaż jest stabilny...

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 23, 2009, 12:16:57 »
działam kilka dni na Cornerze v18  i nawet dobrze działa - brak mu lekkości z 17b ale jest stabilny i dobrze działa - to co mogę stwierdzić to fakt że Abusalza już za dużo softu pakuje w rom
nie polecam robić optymalizacji Sktools - bo działa gorzej i pojawiają się niespodzianki - np. komunikaty programów które były ukryte a są niepotrzebne

-----------
łał na manilli w pogodzie mam taki bajer że jak się wejdzie nań to pojawiają się kropelki wody a po chwili wycieraczka je zmywa - no rewelacja   :ok:
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2009, 17:12:40 wysłana przez robix1999 »

*

Offline hubi93

• 431
  • Sprzęt: HTC ONE X
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 23, 2009, 17:54:59 »
łał na manilli w pogodzie mam taki bajer że jak się wejdzie nań to pojawiają się kropelki wody a po chwili wycieraczka je zmywa - no rewelacja   :ok:

ten motyw w manilli jest juz od dawna...

*

Offline zuli007

• **
  • 179
  • Milestone+X8
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 23, 2009, 17:57:15 »
Może ktoś wrzucić lub podać linka do 17 beta ?

Nie widzę go w temacie na xda. Jest tylko 17-2G. W 18 jest mały problem z dialerem 3G (którego brakuje), po zainstalowaniu tego z HTC zmienia sie ikona baterii na belce stanu (pokazuje cały czas, że bateria jest pełna), trzeba doinstalować jakiegoś caba z ikonami. Ogólnie ten dialer nie dziala jak powinien. A co do softu to 18 jest póki co najlepszym softem jaki miałem. Klawiatura chodzi dobrze (znaki prawie nie znikają podczas pisania), nie ma lekko pisząc denerwującego potwierdzania znaków specjalnych, telefon chodzi bardzo stabilnie. Manilla która jest wedlug mnie najlepszym dodatkiem na pulpit nie zmienia orientacji ekranu co jest dla mnie nie do przejscia na innych softach. Jeśli v17beta chodzi równie stabilnie ale szybciej to ja się na niego pisze.

Teraz znalazłem cosik takiego :

WM6.5 Beta***** PDACornerUltimate V17 WM6 5Beta

Czy o tym sofcie piszecie ?
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2009, 18:08:13 wysłana przez zuli007 »

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 23, 2009, 19:39:12 »
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2668403&postcount=6

link z glownego watku pdacornera na xda - 1-sza strona :))

*

Offline marekjs

• 23
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 23, 2009, 20:04:15 »
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2668403&postcount=6

link z glownego watku pdacornera na xda - 1-sza strona :))
Czyli kolega z poprzedniego postu ma poniekąd rację, że nie może znaleźć wersji beta ;) , bo w opisie jej oficjalnie tam nie ma (może w kontekście w postach, osobiście się nie wgryzałem, więc nie powiem) .
Wróciłem do do V18 full z powrotem. Jakoś da się wytrzymać jednak, pomimo, że muli czasami. Jak widać ciągle mam dylemat co wybrać, jak każdy chyba na tym forum :)

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 23, 2009, 20:39:41 »
v17 beta jest tam, dokladnie ta nazwa, ktora podal twoj poprzednik. podobno i tak najszybsza i najtabilniejsza jest v16. chyba sie pokusze o jej sprawdzenie. tyle ze ona oparta o wm6.1.

*

Offline fezz

• **
  • 192
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 23, 2009, 20:42:38 »
Wydawało mi się, że nowy Anryl jest dobry ale po godzinie walki ze zmianą polskich znaków w sym.0409.txt dochodzę do wniosku, że chyba jednak PDACorner V16 był najlepszy. Nie wiem czy to wina romu anryla czy po prostu ja coś robię nie tak ale za chiny ludowe nie potrafię zmusić kaiserki do wprowadzania polskich znaków z klawiatury sprzętowej. Może ktoś ma zapisaną łopatologiczną instrukcję jak zedytować ten plik tak żeby działało?

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 23, 2009, 21:06:12 »
sym.0409.txt odnosi się chyba tylko do polskich romów, w przypadku romu angielskiego to jest chyba sym.0415.txt i tylko ten plik będzie wczytywany.
Najlepiej będzie jak wejdziesz do katalogu Windowsa i sprawdzisz jaki numer ma plik sym.xxxx.txt.
Oczywiście jeżeli już tam 0409 kopiowałeś to też tam będzie.
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70