PDACornerUltimate

• 269 Odpowiedzi
  • 31335 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: PDACornerUltimate
« Odpowiedź #240 dnia: Sierpień 26, 2009, 22:50:11 »
x1v9 ma dla mnie ogromnie wpieniającą wadę - jak używam w poziomie AM a zadzwoni fon to dialer zawsze odwraca ekran do pionu i koniec z używania AM z zestawem HF

z położeniem ekranu ja mam cały czas problem. przy pisaniu smsa, przy sprawdzaniu poczty. często chcąc pisać na klawiaturze sprzętowej ekran mi się obraca.
poza tym kaiserowi coś się stało i przycisk w dół zacina się, trzeba mocniej nacisnąć żeby była reakcja.
już mnie tak irytują problemy z niedoskonałościami softu, że zastanawiam się nad zmianą na taki sprzęt gdzie soft jest bardziej dopracowany. chociaż wątpię, że w innych telefonach jest idealnie.

*

Offline zuli007

• **
  • 179
  • Milestone+X8
« Odpowiedź #241 dnia: Sierpień 27, 2009, 12:41:32 »
Mam x9 odkąd wyszła i wczoraj stała się dziwna rzecz- po zrobieniu zdjęcia zamiast jego podglądu wyskakiwały poziome paski. Dzisiaj natomiast budzik raczył nie zadzwonić. Rom do wywalenia.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #242 dnia: Sierpień 27, 2009, 19:03:52 »
i tak nic nie przebije nowych romów 6.5 - z mega manillą - używasz i jest zajebiaszcza - aż tu nagle ni z gruszki ni z pietruszki muli wszystko jakby w tle coś liczyło - proc zajęty w 100% i to jest koniec zabawy - HR żeby było lepiej jest niezbędny

nie wiem czy zauważyliście, że przez brak konfiguratora nacisku po HR - trzeba mocniej drzeć po ekranie albo odpalić konfiga z settings

*

Offline w_i_t

• 14
  • Sprzęt: HTC Tytn II aka Kaiser
« Odpowiedź #243 dnia: Sierpień 27, 2009, 20:30:42 »
i tak nic nie przebije nowych romów 6.5 - z mega manillą - używasz i jest zajebiaszcza - aż tu nagle ni z gruszki ni z pietruszki muli wszystko jakby w tle coś liczyło - proc zajęty w 100% i to jest koniec zabawy - HR żeby było lepiej jest niezbędny

Widziałem już kilka twoich wpisów dotyczących WM 6.5 i jak bardzo zawodny jest to system z czym się zupełnie nie zgadzam.
Używam innej kompilacji już ponad 2 tygodnie, mianowicie TCPElite (WM 6.5+MEGA Manila) i nie miałem/mam żadnych problemów. Przeglądam również wątek o PDACornerUltimate i nie widzę, żeby ten system byłby bardziej awaryjny niż 6.1  :wink:
Nawet jak komuś nie działa to inni użytkownicy pomagają i zazwyczaj rozwiązują problemy.
Szkoda, że u Ciebie były problemy ale nie generalizuj, że to dotyczy wszystkich.
PDA: HTC TyTN II aka Kaiser
ROM: TPCElite V10.9 MEGA Edition full with Manilla
Radio: 1.71.09.01
HardSPL: 3.34 DaveShaw
CARD: 8 GB SDHC

Optoelectronics Research Centre in Southampton

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #244 dnia: Sierpień 27, 2009, 21:22:54 »
no chyba nie sugerujesz że sobie coś wymyślam  :wink:

nie wiem do czego używasz kaisera - ale u mnie liczy się automapa w pracy - a jak się coś chrzani to jak myślisz - powinienem napisać czy czekać? aż ktoś inny o podobnym profilu użytkowania zacznie się męczyć - po co ktoś inny ma powielać moje problemy?
a ponieważ ładuję większość romów Abusalzy i tcp 9 i 10 i 11 to mogę powtórzyć raz jeszcze że się coś z nimi dzieje - a jakiego programu to wina -  to mnie już nie interesuje skoro np. na romie x1v8 niemal wszystko u mnie działa bez zarzutu
zawsze używam na wszystkich romach tych samych wersji softu więc moja ocena jest obiektywna - a skoro są problemy to czemu o nich nie pisać

chcesz żeby chwalić romy 6.5 to pisz o nich że coś lepiej działa niż na 6.1 albo że w ogóle działa - ja spotkałem w miarę stabilne ale ostatnio coś z nimi nie tak jest - zresztą forum xda to potwierdza

*

Offline adriuns

• **
  • 138
  • (THC) TYTN II
« Odpowiedź #245 dnia: Sierpień 30, 2009, 14:58:41 »
Duza jest roznica v9 w porownaniu do v8?
T(H)C TYTN II.
Rom PdaCorner v2
Jestem z Sandomierza....

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #246 dnia: Sierpień 30, 2009, 16:12:13 »
wizualnie spora - ale rom niestabilny jest

*

Offline glempex

• **
  • 187
  • Sprzęt: HTC TyTn II
« Odpowiedź #247 dnia: Wrzesień 03, 2009, 15:25:18 »
romy z seri PDA corner są super
-dopracowane
-szybkie
-wizualnie ładne
ale jedna wada to ze nie sa po POLSKU
szkoda że Polacy nie zrobili tłumaczenia do ktoregoś z nich.
Zaczynam przygodę z WM
HTC TyTn II

*

Offline Kolagi

• **
  • 108
    • Zapraszam panie ...
  • Sprzęt: HD2 : TyTN II : HTC Tornado : SG TAB7 : SG NOTE
« Odpowiedź #248 dnia: Wrzesień 03, 2009, 16:59:56 »
romy z seri PDA corner są super
-dopracowane
-szybkie
-wizualnie ładne
ale jedna wada to ze nie sa po POLSKU
szkoda że Polacy nie zrobili tłumaczenia do ktoregoś z nich.

Tu masz spolszczenia (m.in. PDA Corner Ultimate-X.V8.2G): http://alocala.com/mm/34-prdetails/61-revision-4-of-alocala-multilanguage-package-released

*

Offline glempex

• **
  • 187
« Odpowiedź #249 dnia: Wrzesień 03, 2009, 18:06:20 »
a czy z ta nakladka nadal jest tak atrakcyjnie szybki?
I czy te spolszczenia sa tylko do wersji V8?
I czy mógłbyś podac link do wersji działajacej z tym spolszczeniem
szukam na xda ale nie moe odnalezc wszystkie nowe wersje sa a tej starszej niemoge odnalezc
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2009, 18:18:33 wysłana przez glempex »
Zaczynam przygodę z WM
HTC TyTn II

*

Offline Kolagi

• **
  • 108
    • Zapraszam panie ...
« Odpowiedź #250 dnia: Wrzesień 03, 2009, 19:00:00 »
a czy z ta nakladka nadal jest tak atrakcyjnie szybki?
I czy te spolszczenia sa tylko do wersji V8?
I czy mógłbyś podac link do wersji działajacej z tym spolszczeniem
szukam na xda ale nie moe odnalezc wszystkie nowe wersje sa a tej starszej niemoge odnalezc

ad1. To raczej nie jest nakładka tylko spolszczenie podmieniające pliki systemowe (tak myślę  :ohreally: ), także nie wpływa na szybkość ROMów
ad2. chyba tak testowałem ją w wersji na PDAVIET WM6,5 i PDA Corner Ultimate-X.V8.2G. Działa, tylko z powodu polskich nazw katalogów "Menu start" i "Autostart" oraz linka do "Ustawienia" trochę miesza w dostępach do skrótów. Po ręcznej zmianie nazwy katalogów na "polskie" wszystko działało. Teraz mam [PDACorner] Ultimate-X.V9 i czekam na spolszczenie pod niego (nie ryzykuję ze starszą wersją, bo nie mam czasu na HR).

PDA Corner Ultimate-X.V8.2G: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2668403&postcount=6
Tu masz bezpośredni link do spolszczenia: http://alocala.com/downloads?func=startdown&id=683

*

Offline glempex

• **
  • 187
« Odpowiedź #251 dnia: Wrzesień 03, 2009, 19:17:23 »
jak długoi zazwyczaj czeka sie na spolszczenie po wydaniu romu ?
Jak sie spisywał ten V8
Zaczynam przygodę z WM
HTC TyTn II

*

Offline Kolagi

• **
  • 108
    • Zapraszam panie ...
« Odpowiedź #252 dnia: Wrzesień 03, 2009, 19:28:55 »
Nie wiem jak długo się czeka, bo już było dostępne jak pobierałem ROM.

W tym V8 z tego co pamiętam miałem problem z regulacją głośności dzwonka i .... coś jeszcze było ale nie mogę sobie przypomnieć co. Jak sobie przypomnę to napiszę.

W V9 muszę niekiedy dwa razy wciskać klawisz POWER żeby się wybudził reszta jak na razie ok.

*

Offline glempex

• **
  • 187
« Odpowiedź #253 dnia: Wrzesień 03, 2009, 19:34:47 »
acha V8 jest pod WM 6.1?
Zaczynam przygodę z WM
HTC TyTn II

*

Offline Kolagi

• **
  • 108
    • Zapraszam panie ...
« Odpowiedź #254 dnia: Wrzesień 03, 2009, 19:39:22 »
acha V8 jest pod WM 6.1?

V8 i V9 to WM6,1.

PDACorner WM6,5 oznacza jako "X2-...": http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=507281

*

Offline glempex

• **
  • 187
« Odpowiedź #255 dnia: Wrzesień 03, 2009, 19:46:36 »
acah teraz rozumiem
a spolszczenia do wersji tych romow ukazuja sie tylko na tej stronie ?
Zaczynam przygodę z WM
HTC TyTn II

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #256 dnia: Wrzesień 03, 2009, 20:42:16 »
Nie wiem jak długo się czeka, bo już było dostępne jak pobierałem ROM.

W tym V8 z tego co pamiętam miałem problem z regulacją głośności dzwonka i .... coś jeszcze było ale nie mogę sobie przypomnieć co. Jak sobie przypomnę to napiszę.

W V9 muszę niekiedy dwa razy wciskać klawisz POWER żeby się wybudził reszta jak na razie ok.

dementuję obie opinie
głośność w v8 działa na pewno bez zarzutu
problem podwójnego naciskania ma coś wspólnego z HR i 6.1 - występuje losowo nie tylko w v9

do v9 Abusalza dał fix z poprawkami
a problem z obracaniem ekramu robi Cavas3.0 dialer z opala - pewnie to jakiś prototyp
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2009, 17:07:03 wysłana przez robix1999 »

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
« Odpowiedź #257 dnia: Wrzesień 04, 2009, 20:14:51 »
Z racji chwili wolnego i zbliżającego się weekendu, postanowiłem sprawdzić kilka romów (WM6.5) od topowych kucharzy z XDA, z ciekawości co dają, jakie są...
Padło na romy PDACorner, TPCElite i Athine. (Do tej pory z powodzeniem korzystałem z romów Athine i nie zraziłem się, chciałem zobaczyć czy czegoś nie tracę).

Krótki offtop o innym romie.
Pierwszy wpadł rom TPCElite (najlżejsza wersja)... jak szybko wpadł tak szybko wyleciał, takiego bałaganu to nawet po półrocznej pracy bez HR na swoim PDA nie miałem... masakra... na początek ciekawy wygląd, po paru minutach prób personalizacji (backup kontaktów i kilku drobnostek, wyczyszczeniu Today'a, doinstalowaniu kilku aplikacji)... lipa się zaczyna robić... motywy (.tsk) zaczynają się źle wyświetlać (na innych WM6.5 wygląda dobrze), dialera w ogóle nie szło uruchomić, ani kontaktów... menadżer wiadomości uruchamia się kosmicznie długo pomimo pustej skrzynki, nie da się dodać nadawcy bo lista kontaktów się nie uruchamia. Jednym słowem totalny klops... (tak robiłem HR po wgrywaniu romu, a sam rom dwa razy wgrywałem). Podejrzewam że rom nadaje się tylko do użytku w takiej formie jak został wrzucony... wszelkie próby personalizacji, uwalają i stwarzają problemy... a to najlżejsza wersja... porażka na całej linii. Rom niezdatny do użytku po około 20 minutach używania.

Wracamy do tematu...
Przypomnę, że dawno już raz próbowałem romów tej produkcji, ale przeraził mnie niesamowity śmietnik w doborze aplikacji i wpakowane tam na siłę softu.
Następny PDA Corner X2.V11 (od jakichś 36 godzin) - na początek bardzo miłe zaskoczenie ekranem z animacją startowa :), fajny pomysł... Wygląd na początek może być... i tak zawsze kończy się na moim upodobaniu i mojej personalizacji.
Rom znacznie łatwiej i przyjemnie się personalizowało niż TPC, no i najważniejsze... dało się (personalizacja taka sama jak ta która uwaliła TPC). Rom chodzi w sumie płynnie (nie korzystam ani z CHome, Manili, czy Moto coś tam, zwykły Today z 3 wtyczkami). Jeżeli chodzi o bałagan w aplikacjach... jest lepiej... ale nadal daleko do porządku - całe mnóstwo softu i aplikacji, które nie są zdecydowanie niezbędne, a nawet potrzebne, już nie powielają takich samych funkcjonalności (za dużo tego ale można po prostu nie korzystać, a i niektóre skróty można nawet wywalić). Jednak kompletnie nie rozumie ładowania w jeden rom Manili, Choma i jeszcze tego Moto... masakra, nie wiem jak ta kombinacja będzie funkcjonować, ale przeraża mnie... do tego dochodzi cała masa motywów. I co najgorsze... cała ta kombinacja, softu, motywów i nakładek Today powoduje, że w samym katalogu Windows jest ponad 5000 plików... dostęp do katalogu jest strasznie długi i troszkę zaczynam powątpiewać w stabilność. Zresztą samo uruchamianie większych aplikacji które są ugotowane w romie i gniją w katalogu windowsa wydaje się być dłuższe...
Szkoda, bo sam rom wydaje się być w podstawie przygotowany naprawdę dobrze (w szczegółach graficznych i niektórych rozwiązaniach wydaje się być ciekawszy od Athine z WM6.5), tylko że dobija go ilość softu i ten bałagan. Idealnym rozwiązaniem byłaby jakaś wersja LITE (dobrze ogarnięty rom + podstawowe programy ułatwiające ustawienie i konfigurację + jakieś drivery). No i nie pakować wszytkich shellów, czy nakładek do jednego romu...
Chwała za przygotowanie samego systemu (bo w szczegółach naprawdę jest bardzo dobrze), ale niestety nadal lubowanie się w bałaganie przez autora i wciąż rozwiązania na ilość... Jak tylko pojawi się wersja LITE zdecydowanie sprawdzę i powinna być o niebo lepsza.

W między czasie na króciutko próbowałem WM6.5 Second Edition (23037) (Athine)... masakra... nieudolna i koślawa palcolubność romów odstrasza... duże pola z malutkim tekstem, utrudnione poruszanie się wynikające z częściowej rezygnacji z zakładek (kart) (dziwne że w jednych miejscach zostawili, a w innych zamienili na pseudo strzałki), powiększenie dolnego paska i zwiększona powierzchnia przycisków upośledza inne aplikacje (np. Total Commander). Na Kaiserze powinno się skończyć portowanie na wersji 23017 (jedna chyba z ostatnich które jeszcze przypominają normalnego WM i go nie upośledzają). Oby tylko romy PDACorner na siłę nie doświadczały wersji wyższych niż 23017 (aktualna), a autor skusił się na coś z serii LITE.
Póki co chyba na dłużej zostanie 23016 lub 23017 od Athine.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2009, 20:24:58 wysłana przez lesiot »
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

« Odpowiedź #258 dnia: Wrzesień 06, 2009, 12:05:46 »
a skad mozna sciagnac nowego cornera i jaka jest najnowsza versja  pod windowsa 6.1  ? czy to jest v9? ja mam teraz wersje v16 i jest w miare dobra co prawda zaczyna mi mrozic i zamulac bez powodu ale to moze moja wina bo mam nainstalowanych gier i programow z 1GB no i ma pare bledow z obracaniem ekranu i pisaniem smsow

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #259 dnia: Wrzesień 06, 2009, 12:50:06 »
tu masz wszystko
  http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=378

dla WM 6.1 najnowsza wersja jest 9 - ma w ch.... błędów i właśnie ją wywaliłem - proponuję v8
dla WM 6.5 jest X2v11 - patrz jak wyżej - Automapa już po drugim uruchomieniu przestała działać prawidłowo i to pozostawię jako komentarz

w obu najnowszych romach jest dialer który zawsze odwraca ekran do pionu - więc jest dramat z navi - ktoś dzwoni i po zawodach - nawigacja jest w pionie zamiast landscape i trzeba ją ręcznie odwracać - szału można dostać

nowe 6.5 są tak fingerfrendly, że przesunięcie programów w menu do litery "Z" trwa chyba z 3minuty - tu ekran kaisera się nie sprawdza zupełnie

ciągle się w 6.5 coś dzieje - niedopracowany jest - za to warto zainstalować nawet po to żeby zobaczyć Mega Manilla 2D - no jest rewelacyjnie płynna śliczna i dopracowana - miód

i coś jeszcze - ja gdy chcę sprawdzić wydajność romu odpalam np. SkyForce i płynność gry mówi wszystko o prędkości - nie wymaga to niczego więcej  :grin:

*

Offline adriuns

• **
  • 138
  • (THC) TYTN II
« Odpowiedź #260 dnia: Listopad 12, 2009, 13:01:55 »
Witam. Mam rom najnowszy X.V9. I mnie denerwuje to ze co chwile uruchamia sie activesync .Uruchomie ponownie kaiserka i activesync sam sie uruchamia;/(i musze go wylaczac)Szukalem w Startup w folderze Windows ale nie wiem ktory program za to odpowiada;/ ... Co mam zrobic zeby wylaczyc go na stale? i zeby uruchamial sie wtedy jak go polacze z komputerem... w v8 takich problemow nie mialem;/ Pozdrawiam i prosze o odpowiedz
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2009, 13:05:38 wysłana przez adriuns »
T(H)C TYTN II.
Rom PdaCorner v2
Jestem z Sandomierza....

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #261 dnia: Listopad 12, 2009, 18:51:31 »
Witam. Mam rom najnowszy X.V9. I mnie denerwuje to ze co chwile uruchamia sie activesync .Uruchomie ponownie kaiserka i activesync sam sie uruchamia;/(i musze go wylaczac)Szukalem w Startup w folderze Windows ale nie wiem ktory program za to odpowiada;/ ... Co mam zrobic zeby wylaczyc go na stale? i zeby uruchamial sie wtedy jak go polacze z komputerem... w v8 takich problemow nie mialem;/ Pozdrawiam i prosze o odpowiedz

no przecież pisałem że v9 zbugowana jest ostro - zainstaluj z powrotem ósemkę albo inną produkcję - choć widać że cisza z romami zaczyna się pojawiać
a za kilka miechów WM7 się pojawi - ciekawe tylko czy ją coś poza snapdragonem obsłuży - co gorsze może mieć drivery tegra a wtedy to i 1gh nie wystarczy na sprawne działanie

*

Offline adriuns

• **
  • 138
  • (THC) TYTN II
« Odpowiedź #262 dnia: Listopad 12, 2009, 21:42:24 »
Zmienilem na rom shifu:) hmmm ale mam pytanie czy mialby ktos dzwonek sms ''You have got a massage'' i moglby mi go podeslac?:)
T(H)C TYTN II.
Rom PdaCorner v2
Jestem z Sandomierza....

*

cooliguana

« Odpowiedź #263 dnia: Listopad 14, 2009, 11:22:40 »
ROM shifu jest bardzo fajny szkoda że nie ma takiego w ojczystym języku

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #264 dnia: Listopad 14, 2009, 11:57:35 »
Zmienilem na rom shifu:) hmmm ale mam pytanie czy mialby ktos dzwonek sms ''You have got a massage'' i moglby mi go podeslac?:)

Adriuns - widziałem kiedyś na xda ale coś nie mogę znaleźć - poszukaj - może ty trafisz - też bym chciał

*

Offline glempex

• **
  • 187
« Odpowiedź #265 dnia: Listopad 14, 2009, 13:05:49 »
Te rom sa świetne szkoda tylko że nie w naszym języku.
Miałem kiedys spolszczenie ale to do wersji z wm 6.1
Zaczynam przygodę z WM
HTC TyTn II

*

Offline adriuns

• **
  • 138
  • (THC) TYTN II
« Odpowiedź #266 dnia: Listopad 16, 2009, 18:28:57 »
Polski jezyk jest wcale nie potrzebny, i tak polskie romy sa gorsze;/ ROBIX mam niespodzianke zobacz :)) http://jirkab.webzdarma.cz/Zvuky.zip
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 18:33:13 wysłana przez adriuns »
T(H)C TYTN II.
Rom PdaCorner v2
Jestem z Sandomierza....

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #267 dnia: Listopad 16, 2009, 19:02:20 »
Polski jezyk jest wcale nie potrzebny, i tak polskie romy sa gorsze;/ ROBIX mam niespodzianke zobacz :)) http://jirkab.webzdarma.cz/Zvuky.zip

suuuper - dzięki Adriuns :)

ps.spolszczenia - są dostępne dla 6.5 - problem w tym że nie są zupełnie darmowe - kosztują symboliczne 2 ojro - ale tak naprawdę to przyzwyczaić się do eng to max 2dni potrzeba

*

Offline sibix

• 34
« Odpowiedź #268 dnia: Listopad 26, 2009, 06:05:10 »
witam szuka tego romu ale nie mogę znalez linki nie aktualne ?
1

*

Offline zuli007

• **
  • 179
  • Milestone+X8
« Odpowiedź #269 dnia: Listopad 26, 2009, 10:41:06 »
Poszukaj na xda-developers.com , chwilowo forum padło więc trzeba poczekać.