Pare pytan

• 5 Odpowiedzi
  • 647 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pare pytan
« dnia: Wrzesień 01, 2008, 09:00:57 »
Witam od tygodnia czytam to forum czyli od czasu jak stalem sie posiadaczem vario 3.Teraz postanowilem sie przywitac i zadac jak to nowicjusz zwykle robi garsc pytan na ktore nie znalazlem odpowiedzi  :)
1 czy mozna jakos wzmocnic odbior wifi np. przez antene zewnetrzna gps? Mam siec na pograniczu zasiegu i czesto zrywa polaczenie.
2 Jakiego najlepiej uzyc managera do blututa na vario 3. Na tym wbudowanym nawet nie widac ile juz przeslalem procent danego pliku(nawiasem mowiac juz pierwsze nokie z BT pokazywaly cos takiego :D)
3  czy instalujac jakis program na telefon zawsze musi sie on tez instalowac na kompie PC ? moze cos robie nie tak :)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Pare pytan
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 01, 2008, 10:29:16 »
Witam od tygodnia czytam to forum czyli od czasu jak stalem sie posiadaczem vario 3.Teraz postanowilem sie przywitac i zadac jak to nowicjusz zwykle robi garsc pytan na ktore nie znalazlem odpowiedzi  :)
1 czy mozna jakos wzmocnic odbior wifi np. przez antene zewnetrzna gps? Mam siec na pograniczu zasiegu i czesto zrywa polaczenie.

Mozesz w ustaweniach WiFi jedynie przesunac suwaczek wydajnosci na maximum i to tak na prawde byloby na tyle.

2 Jakiego najlepiej uzyc managera do blututa na vario 3. Na tym wbudowanym nawet nie widac ile juz przeslalem procent danego pliku(nawiasem mowiac juz pierwsze nokie z BT pokazywaly cos takiego :D)

Uzyj TC do wysylania po BT. Ladnie to dziala.

3  czy instalujac jakis program na telefon zawsze musi sie on tez instalowac na kompie PC ? moze cos robie nie tak :)

Jezeli instalujesz przez AS to tak sie dzieje wlasnie.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline ciubas

• **
  • 245
    • ciubas.pl
  • Sprzęt: Omnia 2 + E50 + HTC Desire
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 01, 2008, 14:40:13 »
3. mozesz instalowac .cab bezposrednio odpalajac je na telefonie i wtedy tego nie bedzie.
MDA -> S200 -> TYTN II/5800XM -> Omnia -> Omnia 2/HTC Desire

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 01, 2008, 16:10:36 »
tak jeszcze dodam (mimo ze moderatorem nie jestem), że przydałoby się zmienić nazwę tematu na jakąś konkretniejszą... Zbytnio te tematy nic nie mówią... No i trzeba karać tyh co tematy ustawiają w stylu "Pomocy!!", "Początkujący - pytania". Do niczego to nie prowadzi, a jeszcze pogarsza sytuację na forum...
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 01, 2008, 21:57:38 »
Dziekuje za szybka odpowiedz choc z tym wifi to smutna wiadomosc :) w pracy lapie darmowy dostep tylko jak stoje przy oknie :). Co do tematu to trodno by pisac w nim konkretne pytania  :shock: ale fakt przegladajac tematy trodno czasem dojsc co siedzi w danym watku poprawie sie  :mrgreen:

*

Offline ernescik

• 322
  • kto pyta nie błądzi
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 03, 2008, 20:18:18 »
Ad2. ja zawsze uzywam resco explorer, jest rewelacyjny
Rom: Oryginalny HTC wm6.1  PLK wer.3.29.464.0
Radio: 1.71.09.01 ; SPL 3.56 hard spl
testowałem 16 rom-ów i 9 wersji radio - zawsze wybieram oryginał
2 lata na wm6.0 wer.1.27.12.11 WWE