od pewnego czasu szukam alternatywnej przeglądarki...
PIE nie używałem w ogóle, a od dłuższego czasu używałem Netfronta w wersji 3.5 concept, który sprawdzał się całkiem nieźle (chociaż ma kilka błędów, mniejszych lub większych, albo rzeczy, które nie bardzo mi pasują)
od pojawienia się informacji o Operze Mobile 9.5 zacząłem się zastanawiać nad innym rozwiązaniem... niestety nie zdążyłem już pobrać oficjalnej wersji beta, bo ja usunęli... no ale polak potrafi, znalazłem jakąś nieoficjalną... i się trochę rozczarowałem... dla niektórych może to się wydać dziwne, ale jak dla mnie jest ZA prosta, za mało opcji... brak chociażby kilku opcji ustawień zooma... to już wersja 8.65 ma takowe...
w dodatku trochę denerwujące wyskakiwanie za każdym razem programowej klawiatury (która przy Kaiserze nie zawsze jest potrzebna)... być może to wina "nieoficjalnej wersji", na pewno przetestuję ją jeszcze po ukazaniu się oficjalnej...
dodam jeszcze, że kilka dni temu przetestowałem wersje Opery Mini (na dniach pojawiła się oficjalna wersja 4.1) i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczony... działa bardzo szybko i jest całkiem wygodna... brakuje mi tylko zakładek, no ale nie można mieć wszystkiego...
zauważyłem czasem problemy przy używaniu linków po użyciu przycisku "wstecz"... ale to pewnie wina serwerowej architektury programu (czy jak to tam inaczej nazwać), są też problemy po zminimalizowaniu programu, czasem po prostu się zatrzymuje po powrocie (czyżby wina javy?)