Ogólny problem z MDA Vario III (m. in. simlock)

• 5 Odpowiedzi
  • 1384 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ogólny problem z MDA Vario III (m. in. simlock)
« dnia: Marzec 05, 2010, 20:02:49 »
Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum.
I otóż mam taki problem, wczoraj przyszedł do mnie mój pierwszy telefon z WM jest to MDA Vario III (z ery) kupiłem go od gościa na allegro i telefon nie miał mieć simlock’a, ale jak się okazało po sprawdzeniu simlock jest na erę. Próbowałem go ściągnąć korzystając z poradników na forum ale jakoś mi nie wychodzi może dlatego że pierwszy raz mam odczynienia z takim sprzętem. I tu moja prośba do was jeżeli ktoś by miał troszkę czasu to bardzo prosił bym go o pomoc. Męczę się już prawie 2 dzień i nic mi nie wychodzi. Jak już bym ściągnął tego głupiego simlock’a to potem chciał bym powgrywać na niego trochę aplikacji, nawigację, jakiś inny wygląd…. Ale to już potem.
Dlatego proszę o pomoc.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Ogólny problem z MDA Vario III (m. in. simlock)
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 05, 2010, 20:07:27 »
Instrukcja jest jasna a Twoje stwierdzenie: "nic mi nie wychodzi" już raczej nie. Na PW można Ci napisać dokładnie to co w FAQ a nikt nie prowadzi helpdesku bo od tego jest forum.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 05, 2010, 20:23:57 »
Chodzi o to że opisy są dokładne ale linki do programów już nie (np. jest opis ale są tylko nazwy programów a nie ma do nich linków gdy szukam ich to owszem są one ale róże wersje i nie wiem które ściągnąć) więc proszę np. o to żeby ktoś wysłał mi linka do instrukcji ale zamieścił też potrzebne programy. Nie chodzi mi o to żeby ktoś pisał ją specjalnie dla mnie od początku. Tylko żeby podpowiedział mi główne kroki np. najpierw zdejmij CID-locka potem simlocka....
Jeszcze raz proszę o pomoc.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 05, 2010, 20:58:34 »
Może Ci ktoś pomoże ale ja nie wiem o co chodzi ? Które konkretnie linki są nieaktywne ? A co masz robić pokolei jest napisane. Zadaj konkretne pytanie bo wydaje mi się, że w ogóle nie próbowałeś.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 06, 2010, 12:17:49 »
O tuż używam tego sposobu http://pdaclub.pl/forum/kaiser/faq-kaiser-(htc-tytn-ii)-informacjesimlockrom-itp/ (odpowiedź 3 od OleYek) i wszystko fajnie do puki nie nacisnę step 2 wtedy dosłownie nic się nie dzieje program nie reaguje więc czekam mija godzina i nic :(

Gdy próbuje  tym sposobem  http://forum.mobione.pl/index.php?topic=2492.0  to zatrzymuję się w punkcie 7 " Wykonaj teraz SoftReset ale razem z wciśniętym przyciskiem kamery, uruchomi to tryb bootloadera (trojkolorowy ekran)." gdy to robię telefon po prostu się restartuje :(
PS. doszedłem do punktu 8b lecz po otworzeniu programu kaiser-simunlocker.exe wyświetlają mi się tylko 2 linijki tekstu te: === Kaiser Sim Unlocker (c)2008 by jockyw2001
                                                                                                                                                                                                     === Donations happily accepted, paypal to jocky_wilson@hotmail.com
i nic się nie dzieje więcej :(

Jednak przysłowie " Jak umiesz liczyć, to licz na siebie" jest prawdą. Poradziłem sobie z tym problemem. I dzięki za próbę pomocy.
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2010, 17:11:15 wysłana przez mati299 »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 06, 2010, 18:28:36 »
To napisz co zrobiłeś albo czego nie robiłeś.