Ogólna pomoc dla zielonego

• 8 Odpowiedzi
  • 1145 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline endrjuu

• 12
  • Sprzęt: HTC Kaiser (TyTn2)
Ogólna pomoc dla zielonego
« dnia: Październik 12, 2008, 21:09:11 »
Witam Wszystkich :)

Przyznam szczerze ze jestem swego rodzaju maniakiem komorkowym, ktory uwaza ze telefon jest do czego wiecej niz tylko dzwonienie, i staram sie z niego wykrzesac wszystko co jest mozliwe. Do tej pory posiadalem telefony na Symbianie (6600,6680,N73) Lecz teraz postanowilem sie przeniesc na WM :) Kupilem Kaisera w Orange i po tygodniu uzytkowania jestem bardzo zadowolony :) Gdy przeczytalem ze ma 400MHz to prawie z krzesla spadlem, poniewaz to wiecej niz moj pierwszy komputer :D Lecz po tygodniu postanowilem wkoncu cos pozmieniac, no i zaczynam zabawe. Jednak wczesniej mam kilka pytan, domyslam sie ze moglbym to znalezc w innych tematach lecz to naprawde jest trudne bo wyszukiwarka nie zawsze dziala tak jak powinna lub ja w zly sposob zadaje pytania.
A więc:

1. Z tego co rozumiem "kuchnia" to zbior programow, ktory mozemy zainstalowac za pomoca jednego pliku, zamiast instalowania kazdego programu oddzielnie? Czy zmienia to jakies wewnetrzne funkcje telefonu?
2. ROMy, z tego co rozumiem to rozne wersje oprogramowania (Windowsa)? Powiedzcie tak szczerze czy warto upgradowac 6.0 do 6.1 i co to zmieni, czy da sie to odczuc.
3.Kolejna sprawa jest Radio. Troche boje sie cokolwiek zmieniac, poniewaz boje sie ze w innym radiu bedzie gorzej lapac wifi lub GPS. Moje radio : 1.27.14.32. Co radzicie?
4. Programy ktore zainstalowalem do tej pory:
 - HomeScreen Plus Plus PL
 - Total Commander
 - HTC Home by mobi
 Co mysliscie o tych programach i ich funkcjonalnosci? czy mozecie cos powiedziec na ich temat, i czy warto je miec, ewentualnie czy mozecie mi polecic jakies przydatne programy?
5. Przyznam ze w wolnym czasie lubie "popykac" w gry roznego rodzaju, a gdy sie doczytalem ze na naszym Kaiserku mozna grac w gry z PSX (0.0) to az podskoczylem. Mam tylko problem z tym, ze po odpaleniu Fpsece, nie moge przypisac klawisza "Menu" poniewaz gdy przewijam ekran, to obraz sie rozmazuje i nie widac tego przycisku. Mimo to odpalilem GTA z psx i nieco mulilo. Co na to poradzic? jakie ustawienia polecacie, lub jakie programy do poprawienia wydajnosci? Jakie inne gry poleciacie, lub jakie emulacje? Mam juz AoF 1.25, Herosow, Wormsy.

Dziekuje za ewentualne odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie :))
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2008, 21:13:52 wysłana przez endrjuu »

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
Odp: Ogólna pomoc dla zielonego
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 12, 2008, 22:08:40 »
Mam dobry dzień...

1. Zbiór programów wraz z ROMem, Można ugotować razem z radiem odrazu
2. IMHO nie warto ale zdań na ten temat tyle co użyszkodników
3. Jak działa wsio ok to nie ma sensu zmieniać. Niektóre ROMy mają dedykowane RADia.
4. Myślimy że są ok, warto je mieć, możemy powiedzieć że są fajne, polecać nic nie będziemy bo nie wiemy czego potrzebujesz. Ale nie pisz co potrzebujesz tylko znajdź w szukajce.
5. Nie gram, nie znam się, nie pomoge
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 12, 2008, 22:14:38 »
ad.5
zapomnij o emu psxa - to nie nadaje się do niczego - za wolne i brak drivera 3D
co do gier to szachy, kręgle itp a reszta nie nadaje się ze wzg na przyciski we fonie - chyba że masz cyrkową zręczność
gry 3D tak nieludzko chrupią że żal.pl - pretensje zgłasza się do HTC za chciwość
emu mame coś też nie bardzo
picodrive jest fajny do gier z sega megadrive i polecam
winuae też kicha - prędkość zabija
GBA nie używałem bo chrupie jak nie wiem co
polecam SkyForce1 i 2 ale po instalacji 3D aktualnych prototypów drv
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2008, 22:20:24 wysłana przez robix1999 »

*

Offline endrjuu

• 12
  • Sprzęt: HTC Kaiser (TyTn2)
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 12, 2008, 22:48:44 »
czyli w psx sie nie bawic, ok.  A co szybsze i praktyczniejsze, HTC Home czy Manila 2D? :P

*

Offline kristoff_sz

• 428
  • I śmieszno i strasznie!
  • Sprzęt: HTC TyTN II (Kaiser KAIS130)
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 13, 2008, 08:04:07 »
czyli w psx sie nie bawic, ok.  A co szybsze i praktyczniejsze, HTC Home czy Manila 2D? :P

To zależy od tego, czy chce Ci się czytać inne tematy, czy idziesz na totalną łatwiznę.
Kaiser (KAIS 130)
ROM:   APR16 Dutty's WM6.1
Radio: 1.58.16.27
SPL:    3.56.HARD

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 13, 2008, 11:44:46 »
A moze zalozymy przedszkole, mam kaiserka od piatku i juz pozmienialem conieco, no ale ja czytam forum a nie zadaje durne pytania :mad:, np. co jest praktyczniejsze, a skad mamy wiedziec co wolisz, co ci sie bardziej podoba, jak ci idzie przesowanie palca(moze lepiej pasuje ci naciskanie :grin:)itp. itd. Wywalic temat do oczyszczalni.
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 13, 2008, 14:11:09 »
A moze zalozymy przedszkole, mam kaiserka od piatku i juz pozmienialem conieco, no ale ja czytam forum a nie zadaje durne pytania :mad:, np. co jest praktyczniejsze, a skad mamy wiedziec co wolisz, co ci sie bardziej podoba, jak ci idzie przesowanie palca(moze lepiej pasuje ci naciskanie :grin:)itp. itd. Wywalic temat do oczyszczalni.

i po co pisać taki komentarz - nie chcesz pomóc to nie, czytać też nikt Cie nie zmusza  - nikt Cie nie prosi żebyś akurat Ty to pisał - skąd tyle złośliwości u Ciebie - może sam byś coś pożytecznego zrobił a nie krytykował innych

*

Offline zajac76

• **
  • 122
    • kaufeninpolen.de
  • Sprzęt: TYTN II (pierwszy PDA. Pierwszy wiec najlepszy)
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 13, 2008, 15:51:20 »
i po co pisać taki komentarz - nie chcesz pomóc to nie, czytać też nikt Cie nie zmusza  - nikt Cie nie prosi żebyś akurat Ty to pisał - skąd tyle złośliwości u Ciebie - może sam byś coś pożytecznego zrobił a nie krytykował innych

amen. poza tym facet trochę poczytał. wie sporo więcej niż ja po miesiącu kajzerowania ;)

1. Z tego co rozumiem "kuchnia" to zbiór programow, ktory mozemy zainstalowac za pomoca jednego pliku, zamiast instalowania kazdego programu oddzielnie? Czy zmienia to jakies wewnetrzne funkcje telefonu?
podstawowa różnica jest taka że po zainstalowaniu ugotowanego romu możesz zrobić twardy restart i nadal masz wszystkie programy które ugotowałeś. programy instalowane musisz po restarcie na nowo postawić.

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 13, 2008, 17:17:21 »

Mam te trudne dni :E, ale tak powaznie to jak by kazdy zakladal temat jak kupi sprzet zamiast poszukac to .....................................
Jak pisalem mam od piatku sprzet i zmienilem hard spl, zmienilem radio i 2 razy rom, nie taka sztuka tylko trzeba na forum poszukac, juz nie wspominajac o tym ze opis kuchenki jest, opisy programow tez sa.
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2