Ocena TYTN II / KAISER / P4550

• 12 Odpowiedzi
  • 1878 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jacqw

• 22
Ocena TYTN II / KAISER / P4550
« dnia: Marzec 07, 2008, 08:49:47 »
Witam

Prosze o rzetelną ocenę tego modelu. Zastanawiam się nad kupnem ale chciałbym poznac wasze opinie co do jego funkcjonalności, uzyteczności oraz awaryjności. Chodzi mi o szczera opinie.

Z gory wielkie dzieki

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Ocena TYTN II / KAISER / P4550
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 07, 2008, 09:05:01 »
tutaj test http://pdaclub.pl/view.php?news_id=13433
opinii cała masa na forum

*

Offline cdn

• **
  • 104
  • Sprzęt: HTC HD mini
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 07, 2008, 09:50:27 »
Pytasz na podforum miłośników Kaisera.
Jak myślisz, jakie będą opinie?  :lol:
Np. moja jest:  :ok:
3 miesiące używam, bezawaryjnie, jeśli mnie czymś zaskakuje to pozytywnie.

*

Offline MaciejK

• 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 07, 2008, 09:59:39 »
ta sama opisnia co cdn Jestem bardzo zadowolony z kaiserki jak z m3000 z 2 lata temu jak to bylo za czsow mobiego na naszym forum jak gotowalismy romy... Kaiser to nastepca mojego m3000 jestem bardzo pozytywnie nastawiony, nie planuje przesiadki az mi sie cos w kaiserce nie rozsypie :)

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

*

Offline robfra

• **
  • 183
  • Sprzęt: SGS2 Turkbey
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 07, 2008, 11:19:22 »
3 x brać w tej cenie nie znajdziesz chyba nic lepszego - 1500zł i masz jeszcze AutoMapę (nówki z Orangu na alledrogo - SIMa zdjemiesz sam, koszt AM to około 300zł - możesz odsprzedać).
ROMów jest tak dużo, że głowa boli - u mnie WM6.1 Udk Vega radio 1.64.08.21
Technicznie sam sprzęt nie ma wiele do zarzucenia - wiem są lżejsze, wydajniejsze itp. Przesiadłem się z Artemisa (to jak M650 z orange) i mimo, że np. rzadko używam klawiatury wysuwanej to nie zaminiłbym się z powrotem.
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2008, 11:21:24 wysłana przez robfra »

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 07, 2008, 18:01:31 »
najprosciej, sa moze lepsze i szybsze ale bardziej problemowe, mda2>wizard>hermes>kaiser i narazie pozostane przy htc.
jest tu pare rzeczy gorszych jak w hermesie ale wbudowany gps( naprawde przydatne) obudowa calkiem dobra ja mam wersje w ktorej sie nic nie rusza :) ale ogladalem 3 kaisery dopiero wzialem tego akurat dalem 1600 z am i sluchawka bt z orange.
htc mozna wychwalac ale maja 1 plus ktory przebija inne modele ROMY, unlocki i dedykowany soft.
w koncu wm6 wyszedl najpier na modele z htc dopiero eteny i inne.
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline Telkontar

• *
  • 89
  • Sprzęt: Acer n50p i HTC Kaiser
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 08, 2008, 22:18:34 »
Ogolnie sprzet swietny - uzywam od paru miesiecy i jestem bardzo zadowolony.
niestety jest jeszcze parę poważnych minusów - 1. najpoważniejszy w telefonie - praktycznie nieużyteczny tryb głośnomówiący (rozmówca albo nic nie słyszy, albo rwie głos) 2. wbudowany aparat robi poprawne zdjęcia tylko w bardzo dobrych warunkach oświtleniowych (lekko słabsze światło i zdjecia sa do niczego) 3. konstrukcja jak dla mańkutów - kompletnie dziwne usytułowanie klawiatury i rysika
I pare wad mniejszego kalibru - brak radia (dla mnie ważne), niestandardowe wejscie do sluchawek, niedopracowane profile, zarzadzanie smsami i mmsami (choc to kwestia softu).

*

Offline Sebo

• **
  • 104
  • Sprzęt: Leo, Kaiser
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 09, 2008, 00:15:26 »
konstrukcja jak dla mańkutów - kompletnie dziwne usytułowanie klawiatury i rysika
Wypowiem się w tej kwestii jako leworęczny :) O ile klawiatura faktycznie jest wysuwana w drugą stronę w stosunku do starszych modeli i jest to dla mnie całkiem wygodne, to rysik wręcz przeciwnie, jest w tym samym miejscu gdzie w innych PDA, i dla mnie nie jest to już takie wygodne.

Poza tym naszła mnie jeszcze jedna myśl, która przemawia za zakupem Kaisera, chociaż nie odnosi się stricte do sprzętu. Mianowicie Kaiser jest dość popularnym (jak na PDA, zwłaszcza te w miarę nowe) sprzętem, przez co jest duża ilość romów i dedykowanego softu, no i do tego dochodzi pomoc innych użytkowników :) Oczywiście nie mam na myśli, że to jest sprzęt masowy, ale stosunkowo popularny jak na PDA.
Praca rozszerza się wprost proporcjonalnie do czasu wyznaczonego na jej wykonanie.

*

Offline MaciejK

• 706
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 09, 2008, 10:25:00 »
Ja tez jestem leworeczny ;) Kaiserek mi pasuje

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 09, 2008, 20:51:04 »
hmm ja też jestem leworęczny i powiem szczerze, że akurat to wysuwanie klawiatury jest wygodne, ale czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego rysik jest wyciągany w dół a nie w górę jak w np. ipaqach? Dziwi mnie to bo od początku "dotykowców" rysik wyciągało się w górę. Jakie jest tego praktyczne zastosowanie poza tym że w niektórych uchwytach nie da się go wyjąć, a w innych przypadkach nie włożony do końca wypada....

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 09, 2008, 21:51:17 »
hmm ja też jestem leworęczny i powiem szczerze, że akurat to wysuwanie klawiatury jest wygodne, ale czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego rysik jest wyciągany w dół a nie w górę jak w np. ipaqach? Dziwi mnie to bo od początku "dotykowców" rysik wyciągało się w górę. Jakie jest tego praktyczne zastosowanie poza tym że w niektórych uchwytach nie da się go wyjąć, a w innych przypadkach nie włożony do końca wypada....
moze dlatego ze to htc nie ipaq,
akurat wole z dolu bo ciezko jednoczesnie wlaczyc i wyciagnac stylus ktory jest u gory mialem dwa modelu od gory i nie wlozony do konca wypadal bo do kieszeni wkladam jak kazdy przyciskami w gore
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2008, 21:52:50 wysłana przez romulus »
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline MaciejK

• 706
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 09, 2008, 23:18:36 »
wszystkie htc co mialem mialy wysuwany rysik na dole chyba to norma :grin:

*

Offline cdn

• **
  • 104
  • Sprzęt: HTC HD mini
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 10, 2008, 07:10:28 »
wszystkie htc co mialem mialy wysuwany rysik na dole chyba to norma :grin:
Magician jest wyjątkiem, potwierdzającym tę regułę ;)