Nowy posiadacz Kaisera:) dwa pytanka (klawisze i głośniczek)

• 4 Odpowiedzi
  • 645 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nowy posiadacz Kaisera:) dwa pytanka (klawisze i głośniczek)
« dnia: Kwiecień 11, 2009, 17:54:11 »
Witam,
od paru dni mam w swoich łapkach Kaiserka Orangowskiego, kupiłem go na allegro, półroczny z gwarancją producenta. Telefon bardzo zadbany, gdyby nie pare drobnych rysek na wyświetlaczu widocznych pod światło to wygląda na nowego:) Spec
Z zakupu jestem baardzo zadowolony:) wcześniej posiadałem Wizadra który niestety zaczął gubić zasięg:(

Mam pytania do osób które kaizerkę mają już jakiś czas:
-czy to normalne że klawisze pod wyświetlaczem mają "luz"? tzn można je przesuwać (przesuwa się cała ta klawiaturka, softkeye, pad itp.) niby nie dużo bo o milimetr na boki a góra i dół jeszcze mniej, ale troszkę mnie to dziwi i niepokoi:(
-czy u Was na ustawieniu najgłośniejszym albo tym o kreskę niżej też tak głośniczek brzęczy jak by ziarnko piasku w nim siedziało? tak dziwnie rezonuje..
Troszkę w szukajce patrzyłem ale nie znalazłem takich zapytań na forum..

A co do samej przesiadki z wizarda to czuć różnicę:) procek szybszy to i WM lepiej pracuje. Romu na razie nie zmieniam ze względu na gwarancje:) A kaiser jest po prostu genialny i utwierdził mnie w przekonaniu że chyba z HTC zostanę do końca:))

Pozdrawiam

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
Odp: Nowy posiadacz Kaisera:) dwa pytanka (klawisze i głośniczek)
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 11, 2009, 18:02:16 »
co do pierwszego - tak - luz klawiszy pod ekranem jest jak najbardziej normalny i lewa strona rusza się znacznie mocniej niż prawa.

co do drugiego - może nie tyle brzęczy co dźwięk jest już mocno zniekształcony i wysilony. przy średnich i niskich tonach szczególnie

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 11, 2009, 18:16:02 »
Zdecydowanie TAK jeśli chodzi o pytanie pierwsze. A głośnik u mnie tak nie robi chociaż za dobrze to bym o nim nie mówił.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 11, 2009, 20:26:19 »
a mysłałem że ten luz na klawiszach to tylko mi sie trafił i miałem pecha :grin:

ile cie wyniósł ten nabytek tak z ciekawości, bo od grudnia jak kupowałem to ceny kaiserki mocno spadły

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 12, 2009, 00:09:28 »
Ja dokładnie o tym samym pomyślałem :P

No wydaje mi sie że po bardzo okazyjnej cenie kupiłem, 700 zł. pełny komplet od orange i z gwarancją do połowy 2010 roku:) ponad miesiąc szukałem żeby kupić od nie handlarza:) no i trafiłem na uczciwego człowieka który niedużo krzyczał kasy i bardzo dbał o telefon:) ale z tego co widzę to chyba są troszkę droższe..

Czuję coraz większy respekt do tego telefonu po instalacji asasins creed w 3d:D nawet płynnie to chodzi tylko ciężko się steruje, ale na nudne wykłady jak znalazł :grin: