Witam! Śmiało mogę uznać się za weterana prób kojarzenia PPC z PC przez AS po BT.
Dostałem tyle krytycznych uwag z forum, że przestałem tu zaglądać. Pozwalam sobie to napisać bo dobrze rozumiem irytację ludzi , którzy niby tu wszystko mają opisane , ale nic im nie wychodzi. Mam dla Was dwie zasadnicze rady:
1.Windows posiada wbudowane oprogramowanie do obsługi BT po USB (tzw. dongle). I mimo ,że wydaje sie ono nieintuicyjne to działa wyśmienicie bez konieczności wgrywania osobnych sterowników a tym bardziej softu (jak np. Blue Soleil ).
Od zaprzyjaźnionego informatyka dowiedziałem się ,że firma WidComm dostarcza Microsoft'owi oprogramowanie stanowiące część WIN XP. A co najważniejsze Widcomm nie tworzy wirtualnych portów COM o wysokich numerach jak np. COM78. (ActiveSync nie toleruje numerów COM powyżej 20.)
2.Jeśli zainstalujesz AS 4.5 ( polecam!!! łatwiej się kojarzy niż AS4.2 - zwłaszcza z WM 6 ) to uruchom program na PC, wejdź w pliki pomocy , są po polsku , i znajdź wątek o łączeniu PPC z PC przez AS po BT. Muszę przyznać ,że lepiej się tego wyłuszczyć nie da ! Jest to kilka rad po 3- 4 punkty każda i musi działać!!!
Jeśli nie działa , to musi być uszkodzony sprzęt. Innej opcji nie ma! Pozdrawiam i życzę wszystkim Dosiego Roku 2008.