Nieodebrana wiadomość sms

• 5 Odpowiedzi
  • 2737 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nieodebrana wiadomość sms
« dnia: Sierpień 22, 2010, 11:45:23 »
Witam wszystkich 
przeszukałem  forum i nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. czy miał ktoś kiedyś taką przypadłość że na głównym menu telefonu pojawia się informacja o nowej wiadomości sms i mimo, że wszystkie wiadomości zostały odebrane informacja ta wciąż jest ? czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić?

*

Offline Plemnik

• 480
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Rhodium, HTC Kaiser
Odp: Nieodebrana wiadomość sms
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 22, 2010, 12:10:44 »
1. SR
2. Otwórz jeszcze raz wszystkie rozmowy, pewnie w której jest jakaś nie przeczytana.
3. Zrób porządek i usuń nie potrzebne wiadomości, może usuniesz tą która robi zamieszanie
4. Usuń wszystkie
5. HR

Jeśli dany pkt nie pomoże przejdź do następnego:]
Moje romy: [RHODIUM] [KAISER]

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 23, 2010, 12:06:24 »
Ja tak miałem. Nawet usunięcie wszystkich wiadomości nie pomogło ;-(. Dalej pisało mi, że jakiś SMS jest nieprzeczytany. U mnie pomogło jedynie przywrócenie backupu sprzeda kilku dni (ah, jak dobrze, że robię backupy regularnie ;-)
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 23, 2010, 12:25:54 »
A może w skrzynce email coś jest... czasem pojawia się jakieś powitanie w mailach od microsoftu.
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 23, 2010, 12:34:22 »
A może w skrzynce email coś jest... czasem pojawia się jakieś powitanie w mailach od microsoftu.

To są 2 osobne skrzynki...
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 23, 2010, 12:52:13 »
Ja tak miałem. Nawet usunięcie wszystkich wiadomości nie pomogło ;-(. Dalej pisało mi, że jakiś SMS jest nieprzeczytany. U mnie pomogło jedynie przywrócenie backupu sprzeda kilku dni (ah, jak dobrze, że robię backupy regularnie ;-)
Pozdrowionka.

No właśnie usuniecie wiadomości nic nie pomogło  :( , w jaki sposób przywrócić back up ? Czy mógłbyś powiedzieć mi krok po kroku jak to zrobić, byłbym wdzięczny 

Połączone: [time]Sierpień 24, 2010, 00:05:51[/time]
czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł jak pozbyć się tej nieistniejącej i nieodebranej wiadomości sms

Połączone: Sierpień 24, 2010, 09:57:56
No i doszedłem :)
Usunąłem wszystkie wiadomości zarówno odebrane, wysłane jak i kopie robocze. Usunąłem tez wszystko ze śmietnika i nadal była jedna wiadomość nie odebrana.

Wszedłem w wiadomości odebrane i mimo ze ekran był pusty na pasku na dole pisało SMS/MMS elementów odebranych 131 nieodebranych  1 . Zdziwiło mnie to bo wszystko wywaliłem z wszystkich folderów  więc wszedłem w Menu  na dole wybrałem narzędzia a następnie wybrałem opcję Wyczyść "SMS/MMS" i po wciśnięci tej opcji chwile później na dole pojawił się komunikat  SMS/MMS elementów 0  i tak mój problem się skończył. Mam nadzieje, że w przyszłości komuś mój post się do czegoś przyda.

Pozdrawiam
madhava

Temat wydaje się byc do zamknięcia
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2010, 09:57:56 wysłana przez madhava »