witam
kupilem sobie tytanka 2 z orange no i mam taki problem jako ze stawiam swoje pierwsze kroki z nawigacja.
zrobilem tak : kaiserek nie podlaczony do pc , wlozylem karte pamieci micro sd z automapa do kaiserka po czym zaczelo na nim pokazywac sie czy chce zainstalowac blablabla po czym udzielilem na wszystko odpowiedz tak.
odpalila sie automapa i tam jest ze trzeba sie zarejestrowac no to wklepalem login , email i numer licencji i dalem rejestruj , no i potrwalo z 30 sekund i dostaje wiadomosc ze nie mozna nawiazac polaczenia z serwerem .
mam do was takie pytanie , co robie zle i jak to ustawic aby moc zaczac korzystac z nawigacji
dzisiaj sciagnalem cidlocka i simlocka i mam tak:
wersja operatora: 24.181.9.693
wersja pamieci rom: 1.81.69.3plk
wersja radia: 1.27.12.32 (wczesniej przed zdjeciem simlocka bylo 1.27.14.32 ale niemoglem w necie znalezc)
wersja protokolu: 22.45.88.07h
czy moze to ma zwiazek z jakimis ustawieniami polaczenia itp w telefonie ? czy moze te radio itp ze soba sie nie zgrywaja i niedziala nawigacja ? pomozcie jak wiecie co mam i gdzie ustawic zeby to zadzialalo z ta nawigacja .
mam jeszcze takie pytanie , mieszkam w olsztynie i po wlozeniu karty play w telefon zasieg jest od 0 do 2 kresek gora, czy to normalne ? dodam ze na karcie heyah i orange zasieg siega 4 kresek , no i pytanie czy to dobrze ze mam wlaczone 3g na gorze ekranu, czy moze ten zasieg pleya to wlasnie przez to i powinienem przejsc na inny tryb laczenia np gsm ?
za pomoc dziekuje