Nie przerywa połączenia!!! Co poradzić?

• 11 Odpowiedzi
  • 950 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline przemyslawzalewski

• *
  • 57
    • Sklep muzyczy
  • Sprzęt: HTC TyTN II Kaiser
Nie przerywa połączenia!!! Co poradzić?
« dnia: Wrzesień 09, 2008, 14:19:32 »
Witajcie. Telefon kupiłem w Orange rok temu, kilka tygodni temu zainstalowałem sobie najnowszy ROM od HTC z Windows 6.1. Wszystko działa bez zarzutu poza tym, że od czasu do czasu nie rozłącza mi rozmowy. Wygląda to tak, że po zakończonej rozmowie u mojego rozmówcy telefon się rozłącza a u mnie nadal pokazuje się na górze w prawym rogu ikona trwającej rozmowy. Klikanie na czerwoną słuchawkę nic nie działa i czasami zdarza się, że telefon generalnie zwisa i muszę robić reset przez wyjęcie baterii. Co ciekawe licznik rozmowy się zatrzymuje. Macie jakiś pomysł?!

*

Offline che

• **
  • 203
  • Sprzęt: HTC TyTN II, SE p990i
Odp: Nie przerywa połączenia!!! Co poradzić?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 09, 2008, 14:30:54 »
hard reset? inny rom?

*

• *
  • 57
    • Sklep muzyczy
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 09, 2008, 20:55:18 »
Hard Reset nic nie dał... znowu mi zawiesił połączenie... może jakieś inne pomysły? A jeśli ROM to jaki?

*

Offline hubi93

• 431
  • Sprzęt: HTC ONE X
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 09, 2008, 21:27:10 »
plecam art smarta, ale jeszcze to nie jest wersja finalna, ale bardzo dobrze sie spisuje ta wersja, teraz uzywam i polecam

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 10, 2008, 10:43:22 »
L26 v12 - świetny ROM

*

Offline DjAbra

• **
  • 163
  • Gadżeciarz
  • Sprzęt: Smasung Galaxy S5
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 11, 2008, 01:11:09 »
najnowszy ROMeOS - najlepszy rom z gatunku "lekkich" romów. same najpotrzebniejsze rzeczy. a jak potrzebujesz bajerów to można je samemu dograć. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=421001

EDIT
poprawiłem orty
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2008, 01:13:08 wysłana przez DjAbra »
Historia: Ericsson PF768, Ericsson T10s, Nokia3310, Nokia5510,
Motorola V50, Nokia8310, SonyEricsson K750i, HTC TyTN II, Samsung Omnia i900,
Samsung Galaxy S Plus, Galaxy S3, Galaxy S5

*

• *
  • 57
    • Sklep muzyczy
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 04, 2008, 18:59:19 »
Okazuje się, że to nie ROM. Po wielu kilku różnych dystrybucjach wróciłem do oryginalnego od ORANGE... niestety. Po kilku dniach problem znowu się pojawił... może ktoś w międzyczasie miał podobny problem?
Napisane: Listopad 04, 2008, 18:56:16
KOREKTA! Poprzedniego błędu nie ma... ten który istnieje teraz to taki, że rozmowa się kończy, licznik nadal nabija, drugiej strony nie słychać. Pomaga SoftReset lub wyłączenie w Menager Połączeń telefonu i włączenie go na nowo.... rzadko się zdarza ale trochę uciążliwe. Macie jakiś pomysł?

*

Offline StMK

• 427
  • Sprzęt: HTC HD2 3.14.479.2(23699) PLK
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 04, 2008, 21:33:13 »
Okazuje się, że to nie ROM. Po wielu kilku różnych dystrybucjach wróciłem do oryginalnego od ORANGE... niestety. Po kilku dniach problem znowu się pojawił... może ktoś w międzyczasie miał podobny problem?
Napisane: Listopad 04, 2008, 18:56:16
KOREKTA! Poprzedniego błędu nie ma... ten który istnieje teraz to taki, że rozmowa się kończy, licznik nadal nabija, drugiej strony nie słychać. Pomaga SoftReset lub wyłączenie w Menager Połączeń telefonu i włączenie go na nowo.... rzadko się zdarza ale trochę uciążliwe. Macie jakiś pomysł?

- ale czy wróciłeś do oryginalnego "Radia" również...? - jeśli tak to HR kilkakrotnie, jesli i to nie pmoże to jedynie w moim  przekonaniu  pomóc może wizyta w serwisie.

pozdr.
                                          StMK

*

Offline zajac76

• **
  • 122
    • kaufeninpolen.de
  • Sprzęt: TYTN II (pierwszy PDA. Pierwszy wiec najlepszy)
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 04, 2008, 22:18:45 »
- ale czy wróciłeś do oryginalnego "Radia" również...? - jeśli tak to HR kilkakrotnie, jesli i to nie pmoże to jedynie w moim  przekonaniu  pomóc może wizyta w serwisie.

dla mnie to tez wygląda na to że wujek serwis się pyta o twojego keisera.

*

• *
  • 57
    • Sklep muzyczy
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 04, 2008, 23:50:35 »
- ale czy wróciłeś do oryginalnego "Radia" również...? -

Olśniło mnie! :) No nie... Radia nie zmieniałem i jak tak dobrze pomyśleć, to możliwe, że problemy mogły pojawić się po zmianie radia. Wiecie może jaka jest oryginalna wersja Radia od ORANGE i czy można zmienić wersję radia na wcześniejszą? Do tyłu?

*

Offline StMK

• 427
  • Sprzęt: HTC HD2 3.14.479.2(23699) PLK
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 04, 2008, 23:58:40 »
- ale czy wróciłeś do oryginalnego "Radia" również...? -

Olśniło mnie! :) No nie... Radia nie zmieniałem i jak tak dobrze pomyśleć, to możliwe, że problemy mogły pojawić się po zmianie radia. Wiecie może jaka jest oryginalna wersja Radia od ORANGE i czy można zmienić wersję radia na wcześniejszą? Do tyłu?

Masz w moim opisie. Lecz  1.27.14.32 chyba nie znajdziesz, pozostaje: 1.27.12.32 lub 1.27.15.32 , jezeli mówimy o WM 6.0
Orange PL.  - Opis znajdziesz chyba w FAQ.

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102910.0

a tam masz:

http://rapidshare.com/files/74644941/KAIS_Radio_Only_1.27.12.32_CustomRUU.zip.html

« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2008, 00:03:06 wysłana przez StMK »

*

Offline -arturo-

• *
  • 95
  • Sprzęt: TYTN II
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 06, 2008, 11:06:38 »
Witajcie. Telefon kupiłem w Orange rok temu, kilka tygodni temu zainstalowałem sobie najnowszy ROM od HTC z Windows 6.1. Wszystko działa bez zarzutu poza tym, że od czasu do czasu nie rozłącza mi rozmowy. Wygląda to tak, że po zakończonej rozmowie u mojego rozmówcy telefon się rozłącza a u mnie nadal pokazuje się na górze w prawym rogu ikona trwającej rozmowy. Klikanie na czerwoną słuchawkę nic nie działa i czasami zdarza się, że telefon generalnie zwisa i muszę robić reset przez wyjęcie baterii. Co ciekawe licznik rozmowy się zatrzymuje. Macie jakiś pomysł?!

Pamietaj zeby po kazdej zmianie romu przeprowdzic od razu hard reset....moze cie to uchronic  pozniej  przed problemami.
Potrzebna zgoda administracji, polecam poczytać Regulamin.