Nie dzwonię a pieniędzy ubywa

• 12 Odpowiedzi
  • 2336 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline katana15

• *
  • 76
  • Kawasaki er5 gdzieś na wycieczce Leicestershire
  • Sprzęt: COMPAQ Presario V4000, ACER n35, Nokia 3220, HTC Kaiser, CECT W100 GSM/PDA/Watch Toshiba MB100 NETBOOK
Nie dzwonię a pieniędzy ubywa
« dnia: Marzec 31, 2008, 23:50:40 »
 :O
Dzień dobry Państwu
Mam taki mały problem gdzieś mnie kasuje  , nie wiem za co , może za jakiś GPRS albo cos? Co powinienem wyłączyć. czesto używam kaiser-ka w domu na wifi, może po za domem nie zamknięte programy przełączają sie na GPRS? jak wyłączyć GPRS na stale . mam angielski orange Rom i mam sim z tej ze sieci. mam tez htc home i tam jest pogoda , ale i tak po fakcie bo zanim to zainstalowałem to na koncie bolo  Ł0.50 :E 
Za pomoc pięknie dziękuję . Jak się  pod uczę to tez w miarę  będę pomagać!  :ok:
Stare sprzęty których juz nie ma:  Ericsson GH388, Nokia1610, Motorola M3288, Alcatel OT Club db, Mitsubishi Trium Aria, Siemens SL45i, Siemens S55, LG U8110, Motorola E1000,  Nokia n80 ;(

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Nie dzwonię a pieniędzy ubywa
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 31, 2008, 23:52:39 »
poszukaj na forum modaco nodata i to Ci zalatwi problem z GPRSem.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 01, 2008, 00:40:59 »
Dzień dobry Państwu
Mam taki mały problem gdzieś mnie kasuje  , nie wiem za co , może za jakiś GPRS albo cos? Co powinienem wyłączyć. czesto używam kaiser-ka w domu na wifi, może po za domem nie zamknięte programy przełączają sie na GPRS? jak wyłączyć GPRS na stale . mam angielski orange Rom i mam sim z tej ze sieci. mam tez htc home i tam jest pogoda , ale i tak po fakcie bo zanim to zainstalowałem to na koncie bolo  Ł0.50 :E 
Za pomoc pięknie dziękuję . Jak się  pod uczę to tez w miarę  będę pomagać!  :ok:

ja sobie ustawiłem wibracje  jak sie łaczy z netem wiec zawsze moge wyłapać ale najlepiej to przejrzec cyz nie masz W HTC HOme sciagania pogody co jakis czas b.ądz maili co jakis czas jelsi nie to to sprawdz inne programy  ktore łączą sie z netm czy nie maja włączonej opcji łączenia autio.

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 01, 2008, 00:54:42 »
Dzień dobry Państwu

ja sobie ustawiłem wibracje  jak sie łaczy z netem wiec zawsze moge wyłapać ale najlepiej to przejrzec cyz nie masz W HTC HOme sciagania pogody co jakis czas b.ądz maili co jakis czas jelsi nie to to sprawdz inne programy  ktore łączą sie z netm czy nie maja włączonej opcji łączenia autio.
pogody nie da sie gprsem zaktualizowac, przynajmniej u mnie nie idzie. jezeli mam zasieg 3g to tak ale w 2g ni cholery :/

*

Offline Pinnhead

• **
  • 133
  • Sprzęt: Moto Flipout
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 01, 2008, 07:19:27 »
Nie wiem jak jest w angielskim Orange ale w polskim możesz sobie założyć konto internetowe na stronie Orange i tam masz między innymi szczegółowy biling
Ipsa sua melior fama

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 01, 2008, 09:35:03 »
moze masz różne oprogramowania któe wymagaja aktualizacji (lub masz zaznaczoną ją) posprawdzaj programy...
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 01, 2008, 09:47:37 »
ewentualnie ostatecznie mozna calkowicie wyrzucic ustawienia gprs z ustawien. jesli korzystasz sporadycznie zawsze mozna je wklepac recznie, jesli sporo to brak pomyslow.

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 01, 2008, 09:53:52 »
mi pogoda chciała się aktualizować przez EDGE :P

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 01, 2008, 12:02:27 »
O czym wy Panowie mówicie? :ohreally: przecież pogoda aktualizuje się najzwyczajniej w świecie przez internet i nie potrzebuje do tego szeroko pasmowego dostępu do internetu <rotfl> wystarczy zwykły GPRS, to jest pare cyferek do pobrania :) :) :)

Jeśli pogoda nie ściąga się przez GPRS to napewno jest to kwestia ustawień, nie wierze że może być inaczej:)

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 01, 2008, 12:17:09 »
qualin i pozostali Panowie ..u mnie pogoda najzwyczajnieji w świecie aktualizuje się przez GPRS chyba że wyłączy się taką opcję w zakładkach...WeatherPanelu  katana15 może któryś z innych programów po cichu Ci podbiera aktualizacje ja wczoraj stwierdziłem samoczynne uruchamianie się Blueconcta.. :-|

*

Offline katana15

• *
  • 76
  • Kawasaki er5 gdzieś na wycieczce Leicestershire
  • Sprzęt: COMPAQ Presario V4000, ACER n35, Nokia 3220, HTC Kaiser, CECT W100 GSM/PDA/Watch Toshiba MB100 NETBOOK
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 01, 2008, 15:44:56 »
Jak na razie wszystko wgląda ok , kaski nie ubyło . :ok:
Moje ustawienia w NoData to:
Orange Internet DISABLED :]
Orange MMS DISABLED :]
Orange WAP DISABLED :]
Tylko ze nie jestem pewien jednej rzeczy , bo jak lacze sie z internetem a wifi jest wylaczone to i tak strony sie wczytują . Czy to znaczy jednak ze ten Orange dziala  dalej? czy może to ja uzywajac manualnie aplikacje uruchomiłem internet? :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 01, 2008, 16:03:27 wysłana przez katana15 »
Stare sprzęty których juz nie ma:  Ericsson GH388, Nokia1610, Motorola M3288, Alcatel OT Club db, Mitsubishi Trium Aria, Siemens SL45i, Siemens S55, LG U8110, Motorola E1000,  Nokia n80 ;(

*

Offline Pinnhead

• **
  • 133
  • Sprzęt: Moto Flipout
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 01, 2008, 18:12:36 »
Nie mam pojęcia ale jedyny program jaki znam na dzień dzisiejszy, który wymaga WiFi lub 3G do działania to mobilny Skype. A dla pewności jeśli możesz to sprawdź sobie czy to żeczywiście połączenia internetowe cię kasują
Ipsa sua melior fama

*

Offline bartgee

• 706
  • Sprzęt: dawniej ETEN M700/ obecnie HTC TyTNII Kaiser + SDHC 4GB SanDisk
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 01, 2008, 18:28:23 »
O czym wy Panowie mówicie? :ohreally: przecież pogoda aktualizuje się najzwyczajniej w świecie przez internet i nie potrzebuje do tego szeroko pasmowego dostępu do internetu <rotfl> wystarczy zwykły GPRS, to jest pare cyferek do pobrania :) :) :)

Jeśli pogoda nie ściąga się przez GPRS to napewno jest to kwestia ustawień, nie wierze że może być inaczej:)

U mnie tez sie aktualizuje - niezaleznie czy mam EDGE czy 3G. :)
Calkiem przydatne i nie musze pamietac o jej aktualizowaniu :).
HTC TYTNII KAISER WM 6.1 PROFESSIONAL WWE
ROM: PDACorner Ultimate X V6 WWE
RADIO: 1.70.19.09, PROTOCOL: 25.83.40.02H